Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vége az Aranykornak

MTI, 2013. június 27. - csütörtök 09:01
Címkék: MANYUP, csőd
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Újabb magánnyugdíjpénztár húzza le a rolót, hiába a szép teljesítmény, az Aranykor Nyugdíjpénztár magánága a végelszámolás mellett döntött keddi közgyűlésén - számol be róla a csütörtöki Népszabadság.


A lap ismerteti: a mintegy 2800 tag kilencmilliárd forintos megtakarítását érintő eljárás szeptember 1-jével indul. A törvényi szabályozás értelmében, aki addig jelzi az Aranykornál váltási szándékát, most még átléphet valamelyik még működő pénztárba.

A többiek szeptemberben kapnak levelet a végelszámolótól az eljárással kapcsolatos tudnivalókról, teendőkről, és onnantól harminc napjuk lesz eldönteni, hogy pénzüket egy másik kasszára vagy inkább az államra bízzák. Aki nem dönt időben, automatikusan visszakerül a tisztán állami nyugdíjrendszerbe.

Az Aranykor az egyik legjobban teljesítő nyugdíjpénztár volt 2012-ben. A három választható portfólióból kettőnél is a legmagasabb hozamot termelte tagjainak: a klasszikus 15,5, a kiegyensúlyozott 18,8 százalékos nyereséget hozott, míg a növekedési portfólió a kasszák között a második legtöbbet, 18,5 százalékot.

Az elmúlt tíz évben a pénztár átlagosan évi 6,5-7,1 százalékos közötti hozamot termelt a portfóliótól függően, az adott időszak átlagosan 5,1 százalékos inflációját figyelembe véve nemcsak megőrizte, de növelte is a tagok megtakarításának reálértékét - ismerteti a lap.

Az Aranykor Nyugdíjpénztár önkéntes ágát nem érinti a magánpénztári ágazat végelszámolása - közölte a pénztár az MTI-vel, reagálva a Népszabadságban leírtakra. A napilap cikke szerint a mintegy 2800 tag kilencmilliárd forintos megtakarítását érintő eljárás szeptember 1-jével indul. Közleményében ugyanakkor az Aranykor kiemeli: az önkéntes nyugdíjpénztári tagságot semmilyen mértékben nem érinti a kis létszámú magánpénztári ágazat végelszámolása.

Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár működése 18 évre tekint vissza, tagsága stabil, tagjainak száma közel 40 000, vagyona meghaladja a 30 milliárd forintot.

A tavaly elért hozameredmények kimagaslóak voltak, a tagság 95 százalékát tömörítő kiegyensúlyozott és növekedési portfólióban 16,6-18 százalékos hozammal gyarapodott az önkéntes pénztártagok vagyona.

"Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Magyarország legnagyobb független önkéntes nyugdíjpénztára, működése stabil és biztonságos, célja a 18 éve megszokott magas színvonalú, tagság érdekeit messzemenően szem előtt tartó önkéntes nyugdíjpénztári működés folytatása" - olvasható a közleményben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza