Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vége az Aranykornak

MTI, 2013. június 27. - csütörtök 09:01
Címkék: MANYUP, csőd
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Újabb magánnyugdíjpénztár húzza le a rolót, hiába a szép teljesítmény, az Aranykor Nyugdíjpénztár magánága a végelszámolás mellett döntött keddi közgyűlésén - számol be róla a csütörtöki Népszabadság.


A lap ismerteti: a mintegy 2800 tag kilencmilliárd forintos megtakarítását érintő eljárás szeptember 1-jével indul. A törvényi szabályozás értelmében, aki addig jelzi az Aranykornál váltási szándékát, most még átléphet valamelyik még működő pénztárba.

A többiek szeptemberben kapnak levelet a végelszámolótól az eljárással kapcsolatos tudnivalókról, teendőkről, és onnantól harminc napjuk lesz eldönteni, hogy pénzüket egy másik kasszára vagy inkább az államra bízzák. Aki nem dönt időben, automatikusan visszakerül a tisztán állami nyugdíjrendszerbe.

Az Aranykor az egyik legjobban teljesítő nyugdíjpénztár volt 2012-ben. A három választható portfólióból kettőnél is a legmagasabb hozamot termelte tagjainak: a klasszikus 15,5, a kiegyensúlyozott 18,8 százalékos nyereséget hozott, míg a növekedési portfólió a kasszák között a második legtöbbet, 18,5 százalékot.

Az elmúlt tíz évben a pénztár átlagosan évi 6,5-7,1 százalékos közötti hozamot termelt a portfóliótól függően, az adott időszak átlagosan 5,1 százalékos inflációját figyelembe véve nemcsak megőrizte, de növelte is a tagok megtakarításának reálértékét - ismerteti a lap.

Az Aranykor Nyugdíjpénztár önkéntes ágát nem érinti a magánpénztári ágazat végelszámolása - közölte a pénztár az MTI-vel, reagálva a Népszabadságban leírtakra. A napilap cikke szerint a mintegy 2800 tag kilencmilliárd forintos megtakarítását érintő eljárás szeptember 1-jével indul. Közleményében ugyanakkor az Aranykor kiemeli: az önkéntes nyugdíjpénztári tagságot semmilyen mértékben nem érinti a kis létszámú magánpénztári ágazat végelszámolása.

Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár működése 18 évre tekint vissza, tagsága stabil, tagjainak száma közel 40 000, vagyona meghaladja a 30 milliárd forintot.

A tavaly elért hozameredmények kimagaslóak voltak, a tagság 95 százalékát tömörítő kiegyensúlyozott és növekedési portfólióban 16,6-18 százalékos hozammal gyarapodott az önkéntes pénztártagok vagyona.

"Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Magyarország legnagyobb független önkéntes nyugdíjpénztára, működése stabil és biztonságos, célja a 18 éve megszokott magas színvonalú, tagság érdekeit messzemenően szem előtt tartó önkéntes nyugdíjpénztári működés folytatása" - olvasható a közleményben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szüksége van egy fedezett és fedezetlen hitel? Van szüksége lakáshitel javítása? Befektetői...

Menekülés a UPC-től

Dobson, 2019. március 21.

Szia,
Hiteleket adunk 1000 és 100 000 000 dollár között. Hiteleink jól biztosítottak, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szükség van sürgős hitelre? Üzleti kölcsönöket, személyi kölcsönöket, hallgatói kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés