Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Csúcson a német fogyasztói bizalom

MTI, 2013. június 26. - szerda 09:01
Címkék: fogyasztói biztalom, Németország
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kedvező munkaerő-piaci helyzet és a markáns béremelések hatására hatéves csúcsra szökött Németországban a fogyasztói bizalom.


A GfK piackutató által szerdán közzétett júliusra előretekintő adatok szerint a mintegy kétezer fő megkérdezésével összeállított bizalmi index 6,8 pontra nőtt a júniusi 6,5 pontról. Elemzők változatlan indexértéket vártak.

"Úgy tűnik, hogy töretlen az optimizmus" - értékelt Rolf Bürkl, a GfK elemzője, aki megjegyezte, hogy a bérkilátások tovább javultak a stabil munkaerő-piaci helyzetnek és a kedvező kollektív bérmegállapodások hatására.

A német munkavállalóknak mintegy 6,6 százalékos béremelést sikerült elérniük idén. Az alacsony infláció miatt ez növeli a fogyasztók vásárlóerejét.

A GfK felmérése szerint az első negyedévi erősödés után csökkent júniusban a fogyasztói vásárlási hajlandóság. Nőtt ugyanakkor a nagyobb vásárlásokra, így az ingatlanvásárlásra való hajlandóság, amit - a GfK szerint - erősít, hogy jelenleg kedvező feltételek mellett jutnak jelzáloghitelhez a német állampolgárok.

A GfK megerősítette korábban közölt előrejelzését, amely szerint idén 1 százalékkal emelkedhet reálértéken a lakossági fogyasztás.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés