Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Csúcson a német fogyasztói bizalom

MTI, 2013. június 26. - szerda 09:01
Címkék: fogyasztói biztalom, Németország
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kedvező munkaerő-piaci helyzet és a markáns béremelések hatására hatéves csúcsra szökött Németországban a fogyasztói bizalom.


A GfK piackutató által szerdán közzétett júliusra előretekintő adatok szerint a mintegy kétezer fő megkérdezésével összeállított bizalmi index 6,8 pontra nőtt a júniusi 6,5 pontról. Elemzők változatlan indexértéket vártak.

"Úgy tűnik, hogy töretlen az optimizmus" - értékelt Rolf Bürkl, a GfK elemzője, aki megjegyezte, hogy a bérkilátások tovább javultak a stabil munkaerő-piaci helyzetnek és a kedvező kollektív bérmegállapodások hatására.

A német munkavállalóknak mintegy 6,6 százalékos béremelést sikerült elérniük idén. Az alacsony infláció miatt ez növeli a fogyasztók vásárlóerejét.

A GfK felmérése szerint az első negyedévi erősödés után csökkent júniusban a fogyasztói vásárlási hajlandóság. Nőtt ugyanakkor a nagyobb vásárlásokra, így az ingatlanvásárlásra való hajlandóság, amit - a GfK szerint - erősít, hogy jelenleg kedvező feltételek mellett jutnak jelzáloghitelhez a német állampolgárok.

A GfK megerősítette korábban közölt előrejelzését, amely szerint idén 1 százalékkal emelkedhet reálértéken a lakossági fogyasztás.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza