Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Mínuszba is kerülhetnek a megtakarítók

MTI, 2013. június 25. - kedd 09:01
Címkék: megtakarítás, kamat
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egy újabb kamatvágás után a négyszázalékos betéti kamatszint is kedvezőnek számít majd, ezzel számolva azonban a bankban elhelyezett pénz nettó évesített hozama fél százalék közelében mozoghat, a banki költségekkel pedig mínuszba is kerülhet a megtakarító - olvasható a Napi Gazdaságban.


A lap keddi száma szerint fél évnél rövidebb lekötés esetén lényegében értelmetlen lesz a jövőben bankbetétben gondolkodniuk a befektetőknek. Ha a jegybank újabb alapkamatvágásra szánja el magát, a négy százalék körüli banki betéti ajánlatok igen kedvezőek és ritkák lesznek a szakértők szerint.

mti

Ugyanakkor, ha egy ügyfél ilyen éves kamatszint mellett próbálna meg 100 ezer forintot elhelyezni bármelyik bankban három hónapos futamidőre, akkor az új szabályok szerint a kamatadó (160 forint), az egészségügyi hozzájárulás (60 forint) és a megemelt tranzakciós illeték (605 forint) levonása után mindössze 175 forint nettó kamatot tehetne zsebre. Ez éves szintre kivetítve 0,7 százalékos nettó éves kamatnak felel meg.

Ráadásul a számítás még nem tartalmazza azokat a költségeket, amelyeket a bankok saját költségeik fedezésére számítanak fel, így például a pénz be- és kifizetésének költségeit. Amennyiben ilyen célra a viszonylag gyakori 200 forintos költségtételt is érvényesítjük a példaként felhozott konstrukcióban, az ügyfél három hónap alatt a bankra bízott 100 ezer forintján 25 forintot bukik - írja az újság.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2013. június 26. - szerda 07:05

E közben pedig azt harsogják,hogy takarítsunk meg,spóroljunk,és tegyünk félre nyugdíjas napjainkra! Aljas hazudozó tolvaj banda az egész bagázs!!

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szüksége van egy fedezett és fedezetlen hitel? Van szüksége lakáshitel javítása? Befektetői...

Menekülés a UPC-től

Dobson, 2019. március 21.

Szia,
Hiteleket adunk 1000 és 100 000 000 dollár között. Hiteleink jól biztosítottak, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szükség van sürgős hitelre? Üzleti kölcsönöket, személyi kölcsönöket, hallgatói kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés