Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Külföldön is számítunk a bankkártyánkra

MTI, 2013. június 25. - kedd 12:01
Címkék: bankkártya, készpénz, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A MasterCard legújabb, európai fogyasztók körében végzett kutatása szerint az utazók a külföldi utazás alatt nagyobb mértékben számítanak a bankkártyájukra, mint odahaza a hétköznapokon, a válaszadó kártyabirtokosok 91 százaléka ugyanis nyaraláskor mindenképpen magánál tartja a plasztikkártyáját, míg más esetben csupán 60 százalékuk teszi ugyanezt.


A MasterCard MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a plasztik nemcsak biztonsági opciót jelent külföldön, de a megkérdezettek 53 százaléka a szabadság alatt inkább fizet kártyával, mint készpénzzel.

A közlemény szerint ennek elsődleges oka, hogy a plasztik kényelmesebb fizetést tesz lehetővé (legalábbis a megkérdezettek 65 százaléka szerint), de sokan félnek a készpénz ellopásától is (41 százalékuk). Az, hogy gyorsabb a kártyás fizetés a készpénznél 34 százaléknak, a költések jobb nyomon követhetősége a megkérdezettek harmadának fontos.

mti

A válaszadók 44 százaléka szerint a gyors technológiai fejlődésnek köszönhetően a készpénz hamarosan "divatjamúlttá" válik. Meglepő viszont, hogy az európai fogyasztók 50 százaléka még mindig azt hiszi, a készpénz a legolcsóbb módja a fizetésnek, jóllehet mindenki fizet a készpénz gyártásáért, szállításáért és védelméért. Németországban például ez a költség minden állampolgár számára 150 eurót (azaz mintegy 44 100 forintot) tesz ki évente - olvasható a közleményben.

A közlemény idézi Jennifer Rademakert, a MasterCard termékfejlesztési vezetőjét, aki elmondta: a cég elindítja "Készpénzmentes Nyár" elnevezésű programját Európában, és készpénzmentes fizetési versenyre invitálja a kártyabirtokosokat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza