Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Külföldön is számítunk a bankkártyánkra

MTI, 2013. június 25. - kedd 12:01
Címkék: bankkártya, készpénz, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A MasterCard legújabb, európai fogyasztók körében végzett kutatása szerint az utazók a külföldi utazás alatt nagyobb mértékben számítanak a bankkártyájukra, mint odahaza a hétköznapokon, a válaszadó kártyabirtokosok 91 százaléka ugyanis nyaraláskor mindenképpen magánál tartja a plasztikkártyáját, míg más esetben csupán 60 százalékuk teszi ugyanezt.


A MasterCard MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a plasztik nemcsak biztonsági opciót jelent külföldön, de a megkérdezettek 53 százaléka a szabadság alatt inkább fizet kártyával, mint készpénzzel.

A közlemény szerint ennek elsődleges oka, hogy a plasztik kényelmesebb fizetést tesz lehetővé (legalábbis a megkérdezettek 65 százaléka szerint), de sokan félnek a készpénz ellopásától is (41 százalékuk). Az, hogy gyorsabb a kártyás fizetés a készpénznél 34 százaléknak, a költések jobb nyomon követhetősége a megkérdezettek harmadának fontos.

mti

A válaszadók 44 százaléka szerint a gyors technológiai fejlődésnek köszönhetően a készpénz hamarosan "divatjamúlttá" válik. Meglepő viszont, hogy az európai fogyasztók 50 százaléka még mindig azt hiszi, a készpénz a legolcsóbb módja a fizetésnek, jóllehet mindenki fizet a készpénz gyártásáért, szállításáért és védelméért. Németországban például ez a költség minden állampolgár számára 150 eurót (azaz mintegy 44 100 forintot) tesz ki évente - olvasható a közleményben.

A közlemény idézi Jennifer Rademakert, a MasterCard termékfejlesztési vezetőjét, aki elmondta: a cég elindítja "Készpénzmentes Nyár" elnevezésű programját Európában, és készpénzmentes fizetési versenyre invitálja a kártyabirtokosokat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés