Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Inkább személyesen foglal szállást a magyar

MTI, 2013. június 24. - hétfő 13:41
Címkék: szállás, foglalás, turizmus, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Magyarországon az online szállásfoglalás egyelőre kevésbé bevett szokás, a magyar internetezők 46 százalékára nem jellemző, hogy a világhálón foglalná le a szálláshelyét, míg 22 százalékuk mindig ezzel a lehetőséggel él - közölte a Kutatópont Kft. hétfőn az MTI-vel 1000 internetező körében májusban végzett, reprezentatív, online közvélemény-kutatásának megállapítását.


Tájékoztatásuk szerint a magyar internetezők csupán fele tervez idén nyaralást, 31 százalék az országhatáron belül. Utazásra leginkább a diplomások költenének, 70 százalékuk tervez valamilyen vakációt, ráadásul minden ötödik diplomás internetező belföldre és külföldre is utazik idén nyáron.

A Kutatópont reprezentatív kutatásából kiderült, hogy az utazással, szállással összefüggő online információgyűjtés - szemben a szállásfoglalással - sokkal elterjedtebb. A gyakori internetezők 60 százaléka minden alkalommal utánanéz a világhálón a lehetséges szállásoknak, kétharmaduk az úti céllal kapcsolatos információk beszerzésére is használja a webet.

-

A legtudatosabbnak a fiatalok és a diplomások számítanak, ugyanis a 18-29 évesek 77 százaléka, míg a diplomások 86 százaléka nem indulna el nyaralni anélkül, hogy ne tájékozódna az interneten az úti céllal kapcsolatban. Az internetezők felére jellemző, hogy szeretik egyénileg megszervezni a nyaralásaikat, míg minden ötödik megkérdezett inkább másra bízná ezt.

A gyakori internetezők közül minden tizedik vásárolt valaha kedvezményes kupont az utazásához az interneten, a válaszadók tizede viszont még nem is hallott erről a lehetőségről. Az idén nyaralást tervezők 20 százaléka szándékozik ilyen kedvezményt igénybe venni.

A nyaralási kupont vásárlókról elmondható, hogy jellemzően 40 év alattiak, felsőfokú végzettséggel rendelkeznek, és Budapesten élnek. Mindössze az internetezők 6 százaléka vásárolt már valamilyen belföldi kulturális, zenei vagy gasztronómiai fesztiválra internetes kupont.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza