Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Inkább személyesen foglal szállást a magyar

MTI, 2013. június 24. - hétfő 13:41
Címkék: szállás, foglalás, turizmus, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Magyarországon az online szállásfoglalás egyelőre kevésbé bevett szokás, a magyar internetezők 46 százalékára nem jellemző, hogy a világhálón foglalná le a szálláshelyét, míg 22 százalékuk mindig ezzel a lehetőséggel él - közölte a Kutatópont Kft. hétfőn az MTI-vel 1000 internetező körében májusban végzett, reprezentatív, online közvélemény-kutatásának megállapítását.


Tájékoztatásuk szerint a magyar internetezők csupán fele tervez idén nyaralást, 31 százalék az országhatáron belül. Utazásra leginkább a diplomások költenének, 70 százalékuk tervez valamilyen vakációt, ráadásul minden ötödik diplomás internetező belföldre és külföldre is utazik idén nyáron.

A Kutatópont reprezentatív kutatásából kiderült, hogy az utazással, szállással összefüggő online információgyűjtés - szemben a szállásfoglalással - sokkal elterjedtebb. A gyakori internetezők 60 százaléka minden alkalommal utánanéz a világhálón a lehetséges szállásoknak, kétharmaduk az úti céllal kapcsolatos információk beszerzésére is használja a webet.

-

A legtudatosabbnak a fiatalok és a diplomások számítanak, ugyanis a 18-29 évesek 77 százaléka, míg a diplomások 86 százaléka nem indulna el nyaralni anélkül, hogy ne tájékozódna az interneten az úti céllal kapcsolatban. Az internetezők felére jellemző, hogy szeretik egyénileg megszervezni a nyaralásaikat, míg minden ötödik megkérdezett inkább másra bízná ezt.

A gyakori internetezők közül minden tizedik vásárolt valaha kedvezményes kupont az utazásához az interneten, a válaszadók tizede viszont még nem is hallott erről a lehetőségről. Az idén nyaralást tervezők 20 százaléka szándékozik ilyen kedvezményt igénybe venni.

A nyaralási kupont vásárlókról elmondható, hogy jellemzően 40 év alattiak, felsőfokú végzettséggel rendelkeznek, és Budapesten élnek. Mindössze az internetezők 6 százaléka vásárolt már valamilyen belföldi kulturális, zenei vagy gasztronómiai fesztiválra internetes kupont.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza