Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Több pénz a balatoni szúnyogirtásra

MTI, 2013. június 20. - csütörtök 10:01
Címkék: Balaton, szúnyog, írtás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az idén a korábbinál több pénz, 100 millió forint áll rendelkezésre a balatoni szúnyogirtásra és a térség lárvatenyésző helyeiről készült térképeinek frissítésére - mondta a Balatoni Szövetség titkára szerdán az MTI-nek.


Lázár János a szerdán megkezdett újabb kémiai szúnyogirtás apropóján számolt be arról, hogy ha az idei turisztikai szezonban a Balatonnál több beavatkozásra lesz szükség a csapadékos időjárás miatt, mint a korábbi években, akkor is lesz rá fedezet.

A Magyar Turizmus Zrt.-vel a közelmúltban aláírt szerződés értelmében az állam a korábbi 25-35 millió forint helyett 50 millió forintot ad a feladat elvégzésére, ehhez az üdülőrégió önkormányzatai ugyanekkora összeget tesznek hozzá.

MTI

Sáringer-Kenyeres Tamás, a szúnyogirtást irányító szakértői csoport vezetője arról számolt be, hogy sok önkormányzatnak újdonság, hogy az árvíz és a korábbi belvíz által sújtott területeken a katasztrófavédelem koordinálja a szúnyoggyérítési feladatokat, fedezve a költségeket is.

Mint mondta, az árvíz és belvíz által nem sújtott turisztikai övezetekben továbbra is az önkormányzatokra hárul a szúnyogirtás elvégeztetése, úgy, hogy a költségek felét az állam állja. Szólt arról is, hogy az idén nemcsak a Balaton, hanem más turisztikai területek, így például a Velencei-tó, a Tisza-tó, Budapest és a Dunakanyar térségének szúnyoggyérítési feladataira is több forrás jut, mint a korábbi években. Erre a célra országosan összesen 150 millió forintot fordít az állam, és ugyanennyit adnak össze az érintett önkormányzatok.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza