Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Folyamatosan kapcsolja vissza az Elmű a fogyasztókat

MTI, 2013. június 20. - csütörtök 11:01
Címkék: ELMŰ. árvíz,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az árvíz miatt mintegy 2200 fogyasztónál kellett kikapcsolni az áramot az Elmű szolgáltatási területén, ebből eddig csaknem 1600 háztartást kapcsoltak vissza a hálózatba - mondta Hans-Günter Hogg, az Elmű-Émász igazgatósági az energiainfo.hu szakportál sajtóbeszélgetésén.


Annál a mintegy 600 fogyasztónál, ahol nincs visszaállítva a szolgáltatás, még víz alatt vannak a mérők, vagy a szakemberek még nem tudták ellenőrizni a berendezéseket, illetve a fogyasztók még nem kérték a visszakapcsolást.

Az árvíz az Elmű szolgáltatási területén 23 települést érintett, köztük a fővárost.

Ahol lehetőség volt rá, aggregátorok üzembe állításával sikerült az áramszolgáltatást fenntartani, így Budapest III. kerületében a Római-parton 190, Szentendrén pedig 45 fogyasztó kikapcsolását el lehetett kerülni - közölte Hans-Günter Hogg.

elmu

Az árvíz ideje alatt az Elmű-Émász rendszeres kapcsolatot tartott a védelmi szervekkel, és a társaságcsoport 50-60 szakembere folyamatosan dolgozott az érintett területen.

A visszakapcsolásnál a fogyasztóknak szakemberrel kellett, illetve kell ellenőriztetniük az áramhálózatot és elektromos eszközeiket, majd kérniük kell a visszakapcsolást.

Az ingatlan visszakapcsolása előtt az Elmű szerelői ellenőrzik a mérőket, és szükség szerint kicserélik ezeket. Az ellenőrzés és a mérőcsere a fogyasztók részére díjtalan.

A társaságcsoport központi berendezéseiben, nagy értékű eszközeiben nem keletkeztek komoly károk. Hans-Günter Hogg az árvízi károk elhárításának költségeiről azt mondta: körülbelül 500 mérőt kell kicserélni, ez mintegy 7,5 millió forintba kerül. Emellett el kell végezni az árvíz utáni karbantartási, takarítási munkákat.

Az Elmű szerdán közleményben ismertette, hogy a soroksári alállomásból induló kábeleken, amelyeknek a dél-pesti térség energiaellátásában van fontos szerepük, kettős zárlat következett be, emiatt pedig Soroksár és Csepel térségében fennakadások voltak az áramszolgáltatásban.

Boross Norbert, az Elmű kommunikációs igazgatója szerda délután az MTI-nek elmondta: a zárlat nem számít rendkívüli üzemzavarnak. A hibát vélhetően az árvíz miatt magas talajvíz okozhatta. Hozzátette, hogy a fogyasztók ellátása teljes egészében biztosított, a végleges helyreállítás azonban még tart.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza