Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Folyamatosan kapcsolja vissza az Elmű a fogyasztókat

MTI, 2013. június 20. - csütörtök 11:01
Címkék: ELMŰ. árvíz,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az árvíz miatt mintegy 2200 fogyasztónál kellett kikapcsolni az áramot az Elmű szolgáltatási területén, ebből eddig csaknem 1600 háztartást kapcsoltak vissza a hálózatba - mondta Hans-Günter Hogg, az Elmű-Émász igazgatósági az energiainfo.hu szakportál sajtóbeszélgetésén.


Annál a mintegy 600 fogyasztónál, ahol nincs visszaállítva a szolgáltatás, még víz alatt vannak a mérők, vagy a szakemberek még nem tudták ellenőrizni a berendezéseket, illetve a fogyasztók még nem kérték a visszakapcsolást.

Az árvíz az Elmű szolgáltatási területén 23 települést érintett, köztük a fővárost.

Ahol lehetőség volt rá, aggregátorok üzembe állításával sikerült az áramszolgáltatást fenntartani, így Budapest III. kerületében a Római-parton 190, Szentendrén pedig 45 fogyasztó kikapcsolását el lehetett kerülni - közölte Hans-Günter Hogg.

elmu

Az árvíz ideje alatt az Elmű-Émász rendszeres kapcsolatot tartott a védelmi szervekkel, és a társaságcsoport 50-60 szakembere folyamatosan dolgozott az érintett területen.

A visszakapcsolásnál a fogyasztóknak szakemberrel kellett, illetve kell ellenőriztetniük az áramhálózatot és elektromos eszközeiket, majd kérniük kell a visszakapcsolást.

Az ingatlan visszakapcsolása előtt az Elmű szerelői ellenőrzik a mérőket, és szükség szerint kicserélik ezeket. Az ellenőrzés és a mérőcsere a fogyasztók részére díjtalan.

A társaságcsoport központi berendezéseiben, nagy értékű eszközeiben nem keletkeztek komoly károk. Hans-Günter Hogg az árvízi károk elhárításának költségeiről azt mondta: körülbelül 500 mérőt kell kicserélni, ez mintegy 7,5 millió forintba kerül. Emellett el kell végezni az árvíz utáni karbantartási, takarítási munkákat.

Az Elmű szerdán közleményben ismertette, hogy a soroksári alállomásból induló kábeleken, amelyeknek a dél-pesti térség energiaellátásában van fontos szerepük, kettős zárlat következett be, emiatt pedig Soroksár és Csepel térségében fennakadások voltak az áramszolgáltatásban.

Boross Norbert, az Elmű kommunikációs igazgatója szerda délután az MTI-nek elmondta: a zárlat nem számít rendkívüli üzemzavarnak. A hibát vélhetően az árvíz miatt magas talajvíz okozhatta. Hozzátette, hogy a fogyasztók ellátása teljes egészében biztosított, a végleges helyreállítás azonban még tart.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés