Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Gyorsan romlanak az új háztartási gépek

MTI, 2013. június 11. - kedd 14:31
Címkék: háztartási gép, biztosítás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Még a neves háztartásigép-gyártók termékei is gyanúsan korán romlanak el, ezért célszerű kiterjesztett garanciát kérni ezekre - közölte felmérésének eredményeként a genertel.hu direkt biztosító az MTI-vel.


A biztosító 500 saját ügyfelét kérdezte: a válaszadók 37 százaléka mosógépről, 27 százaléka televízióról, míg 16 százaléka hűtőgépről mondta azt, hogy korábban romlott el a vártnál, azaz a garanciális idő lejárta környékén.

A röviddel a garancia lejártát követően elromlott eszközök 17 százalékát nem javíttatták meg a vásárlóik. Ugyanakkor 39 százalékuk legalább 5 ezer forintot fizetett a javításért, és még kiszállási díjat is kért tőlük a szerelő.

genertel

A biztosító szakértői szerint a garancia lejárta körüli meghibásodás oka az, hogy szinte valamennyi háztartási gépben van egy-egy olyan alkatrész - például túlmelegedő kondenzátor, könnyen törő kapcsoló - amely jelentősen lerövidíti az eszköz élettartamát.

A megoldás a háztartási eszköz hétéves koráig kiterjesztett garanciabiztosítás lehet, amelyet a biztosítók általában komplexebb lakásbiztosítások részeként, de sokszor önálló lakásszerviz csomagokban is kínálnak - jegyzik meg.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2013. június 11. - kedd 16:39

Dehogynem reklám! a biztosítónak! Benne is van a cikkben,hogy ők megállapították és kössünk rá garanciabiztosítást. Nem azt írja,hogy hulladékokat árulnak és jó lenne kicsit odafigyelni a minőségre, hanem ez így rendben van csak biztosítsuk a terméket.Ja és még azt is írja,hogy minden termékben van egy gyenge alkatrész,tehát tudnak is róla csak nem javítják ki mert akkor még a végén nem vennénk évente másikat belőle. Direkt, szándékosan okoznak kárt.Persze ez senkit nem zavar,sőt ez a jó,mert így megy az üzlet a hulladékgyárban.A melós pedig ne nyaralásra vagy családi grillpartira költsön hanem igen is minden évben vegyen valami gépet, mert még a végén pihen esetleg jól érzi magát hulladékországban.

Jocomano77, 2013. június 11. - kedd 16:26

"Gyorsan romlanak az új háztartási gépek." Ez a valóság! Ez nem reklám! Henem a valóság! Hogy miért van ez igy? Erre egyszerü a magyarázat. Ma már a tömeg termelés a fontos, és nem a minőség! Hogy jobban értsd: Míg az 1960-as évek, 1970-es évek, 1980-as évek, és az 1990-es évek elején egy ugyan annyi idő alatt max 1 terméket készitettek el, addig ma más egy ugyan annyi idő alatt legalább 2 terméket készitenek el. Vagyis minimum felére csökent az az idő amit egy adott termék le gyártásra rá forditanak. Hogy miért fontos? Mert nem mindegy hogy egy adott termék 2 perc alatt vagy 1 perc alatt készül el. Vagyis sietve, kapkodva, készülnek el az adott termékek és igy a minőségre nincs idő! Mert a minőségi termékek elkészítésére tőbb idő kell.

Matus László, 2013. június 11. - kedd 16:00

Ez itt a reklám helye! Bármint a biztosítónak! Nem a biztosítás a megoldás,hanem egy valamire való fogyasztóvédelem. Nem kellene hulladékot árulni az illetékeseknek pedig -ha lennének - le kellene tesztelni ezeket a selejteket, mert azt árulnak.Ami pedig nem bír ki pl.:mosógép: 36 nap szorozva öt évvel , kerekítve 2.000 mosást, azt nem is engedélyezni. Minap olvastam az autóknál például,hogy keletre teljesen más kocsikat /hulladékot/ gyártanak,mint nyugatra.

Gabika, 2013. június 11. - kedd 15:53

Egy biztosító kimutatta, hogy érdemes biztosítást kötni...

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza