Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Gyorsan romlanak az új háztartási gépek

MTI, 2013. június 11. - kedd 14:31
Címkék: háztartási gép, biztosítás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Még a neves háztartásigép-gyártók termékei is gyanúsan korán romlanak el, ezért célszerű kiterjesztett garanciát kérni ezekre - közölte felmérésének eredményeként a genertel.hu direkt biztosító az MTI-vel.


A biztosító 500 saját ügyfelét kérdezte: a válaszadók 37 százaléka mosógépről, 27 százaléka televízióról, míg 16 százaléka hűtőgépről mondta azt, hogy korábban romlott el a vártnál, azaz a garanciális idő lejárta környékén.

A röviddel a garancia lejártát követően elromlott eszközök 17 százalékát nem javíttatták meg a vásárlóik. Ugyanakkor 39 százalékuk legalább 5 ezer forintot fizetett a javításért, és még kiszállási díjat is kért tőlük a szerelő.

genertel

A biztosító szakértői szerint a garancia lejárta körüli meghibásodás oka az, hogy szinte valamennyi háztartási gépben van egy-egy olyan alkatrész - például túlmelegedő kondenzátor, könnyen törő kapcsoló - amely jelentősen lerövidíti az eszköz élettartamát.

A megoldás a háztartási eszköz hétéves koráig kiterjesztett garanciabiztosítás lehet, amelyet a biztosítók általában komplexebb lakásbiztosítások részeként, de sokszor önálló lakásszerviz csomagokban is kínálnak - jegyzik meg.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2013. június 11. - kedd 16:39

Dehogynem reklám! a biztosítónak! Benne is van a cikkben,hogy ők megállapították és kössünk rá garanciabiztosítást. Nem azt írja,hogy hulladékokat árulnak és jó lenne kicsit odafigyelni a minőségre, hanem ez így rendben van csak biztosítsuk a terméket.Ja és még azt is írja,hogy minden termékben van egy gyenge alkatrész,tehát tudnak is róla csak nem javítják ki mert akkor még a végén nem vennénk évente másikat belőle. Direkt, szándékosan okoznak kárt.Persze ez senkit nem zavar,sőt ez a jó,mert így megy az üzlet a hulladékgyárban.A melós pedig ne nyaralásra vagy családi grillpartira költsön hanem igen is minden évben vegyen valami gépet, mert még a végén pihen esetleg jól érzi magát hulladékországban.

Jocomano77, 2013. június 11. - kedd 16:26

"Gyorsan romlanak az új háztartási gépek." Ez a valóság! Ez nem reklám! Henem a valóság! Hogy miért van ez igy? Erre egyszerü a magyarázat. Ma már a tömeg termelés a fontos, és nem a minőség! Hogy jobban értsd: Míg az 1960-as évek, 1970-es évek, 1980-as évek, és az 1990-es évek elején egy ugyan annyi idő alatt max 1 terméket készitettek el, addig ma más egy ugyan annyi idő alatt legalább 2 terméket készitenek el. Vagyis minimum felére csökent az az idő amit egy adott termék le gyártásra rá forditanak. Hogy miért fontos? Mert nem mindegy hogy egy adott termék 2 perc alatt vagy 1 perc alatt készül el. Vagyis sietve, kapkodva, készülnek el az adott termékek és igy a minőségre nincs idő! Mert a minőségi termékek elkészítésére tőbb idő kell.

Matus László, 2013. június 11. - kedd 16:00

Ez itt a reklám helye! Bármint a biztosítónak! Nem a biztosítás a megoldás,hanem egy valamire való fogyasztóvédelem. Nem kellene hulladékot árulni az illetékeseknek pedig -ha lennének - le kellene tesztelni ezeket a selejteket, mert azt árulnak.Ami pedig nem bír ki pl.:mosógép: 36 nap szorozva öt évvel , kerekítve 2.000 mosást, azt nem is engedélyezni. Minap olvastam az autóknál például,hogy keletre teljesen más kocsikat /hulladékot/ gyártanak,mint nyugatra.

Gabika, 2013. június 11. - kedd 15:53

Egy biztosító kimutatta, hogy érdemes biztosítást kötni...

Kommentek

Mehmet Hakan, 2018. május 22.

Kadri Zoltan vagyok, kölcsönöket kínálunk magánszemélyeknek és cégeknek, akik sürgős köl...

Emeltdíjas telefonszám álláshirdetésekben

Trust Fund, 2018. május 22.

Voltál már keresni, hogy hová kölcsönt kapj 3% -os diszkontrátával? nem tudott hitelt szerezn...

Évi egy fogkefe

Trust Fund, 2018. május 22.

Voltál már keresni, hogy hová kölcsönt kapj 3% -os diszkontrátával? nem tudott hitelt szerezn...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés