Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bővítették a térfigyelő rendszert Nyíregyházán

MTI, 2013. június 10. - hétfő 13:21
Címkék: térfigyelő rendszer, Nyíregyháza
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Bővítette a térfigyelő kamerarendszert a nyíregyházi önkormányzat a Belügyminisztérium pályázati támogatásával: az eddigi 29 készülék mellé újabb tizenkettőt telepítettek a közbiztonsági szempontból veszélyeztetett közterületekre - közölte Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármestere.


Az önkormányzati vezető hétfői nyíregyházi sajtótájékoztatóján elmondta: a fejlesztés csaknem 12 millió forintos költségéhez a helyhatóság több mint 9,5 millió forint támogatást kapott, amelyet mintegy 2,4 milliós saját forrással egészített ki.

Hozzátette, hogy a legmodernebb térfigyelő kamerák kihelyezése mellett fejlesztették a készülékeket összekötő hálózatot, illetve a megfigyelő központot, a monitorszobát áthelyezték a megyei rendőr-főkapitányság épületébe. Így lehetővé vált, hogy később további közterületeket vonhassanak be a megfigyelt városrészek közé.

MTI

A polgármester megemlítette, hogy már benyújtottak egy újabb pályázatot, 15 millió forintot szeretnének elnyerni, hogy 11 kamerát helyezhessenek el a település legnagyobb lakónegyedében, Örökösföldön.

Tarcsa Csaba megyei rendőrfőkapitány tájékoztatása szerint a szervezetnél a monitorszobát a megyei ügyelet mellett rendezték be, bűncselekmény észlelése esetén így gyorsan reagálhat a rendőrség. A kamerák által közvetített képeket a fegyveres biztonsági szolgálat figyeli 24 órán át, így a rendőri állományból nem kellett létszámot elvonni a feladat teljesítéséhez.

Az ezredes megemlítette, hogy az újabb kamerák helyét a rendőrség ajánlása alapján jelölték ki Nyíregyháza belvárosában és a jósavárosi lakónegyedben. Tarcsa Csaba arról is szólt, hogy a kamerával megfigyelt közterületeken kevesebb bűncselekmény történik, és a rendszer segít az elkövetők elfogásában is. Legutóbb például négy rablót sikerült azonosítani és elfogni a felvételek segítségével.

Illés László nyíregyházi rendőrkapitány a sajtótájékoztatón kitért arra, hogy az örökösföldi lakónegyed mellett a jövőben a sóstógyógyfürdői üdülőközpontba is tervezik térfigyelő kamerák kihelyezését, az idegenforgalom biztonságának erősítéséért.

A kamerarendszert kifejlesztő cégek közlése szerint a kamerák éjjel is kiváló minőségű képeket tudnak készíteni, sőt a közvilágítás leállása sem jelent akadályt a közterületek megfigyelésénél.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza