Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bővítették a térfigyelő rendszert Nyíregyházán

MTI, 2013. június 10. - hétfő 13:21
Címkék: térfigyelő rendszer, Nyíregyháza
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Bővítette a térfigyelő kamerarendszert a nyíregyházi önkormányzat a Belügyminisztérium pályázati támogatásával: az eddigi 29 készülék mellé újabb tizenkettőt telepítettek a közbiztonsági szempontból veszélyeztetett közterületekre - közölte Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármestere.


Az önkormányzati vezető hétfői nyíregyházi sajtótájékoztatóján elmondta: a fejlesztés csaknem 12 millió forintos költségéhez a helyhatóság több mint 9,5 millió forint támogatást kapott, amelyet mintegy 2,4 milliós saját forrással egészített ki.

Hozzátette, hogy a legmodernebb térfigyelő kamerák kihelyezése mellett fejlesztették a készülékeket összekötő hálózatot, illetve a megfigyelő központot, a monitorszobát áthelyezték a megyei rendőr-főkapitányság épületébe. Így lehetővé vált, hogy később további közterületeket vonhassanak be a megfigyelt városrészek közé.

MTI

A polgármester megemlítette, hogy már benyújtottak egy újabb pályázatot, 15 millió forintot szeretnének elnyerni, hogy 11 kamerát helyezhessenek el a település legnagyobb lakónegyedében, Örökösföldön.

Tarcsa Csaba megyei rendőrfőkapitány tájékoztatása szerint a szervezetnél a monitorszobát a megyei ügyelet mellett rendezték be, bűncselekmény észlelése esetén így gyorsan reagálhat a rendőrség. A kamerák által közvetített képeket a fegyveres biztonsági szolgálat figyeli 24 órán át, így a rendőri állományból nem kellett létszámot elvonni a feladat teljesítéséhez.

Az ezredes megemlítette, hogy az újabb kamerák helyét a rendőrség ajánlása alapján jelölték ki Nyíregyháza belvárosában és a jósavárosi lakónegyedben. Tarcsa Csaba arról is szólt, hogy a kamerával megfigyelt közterületeken kevesebb bűncselekmény történik, és a rendszer segít az elkövetők elfogásában is. Legutóbb például négy rablót sikerült azonosítani és elfogni a felvételek segítségével.

Illés László nyíregyházi rendőrkapitány a sajtótájékoztatón kitért arra, hogy az örökösföldi lakónegyed mellett a jövőben a sóstógyógyfürdői üdülőközpontba is tervezik térfigyelő kamerák kihelyezését, az idegenforgalom biztonságának erősítéséért.

A kamerarendszert kifejlesztő cégek közlése szerint a kamerák éjjel is kiváló minőségű képeket tudnak készíteni, sőt a közvilágítás leállása sem jelent akadályt a közterületek megfigyelésénél.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza