Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jelentősen csökken az építményadó Szekszárdon

MTI, 2013. május 31. - péntek 11:01
Címkék: építményadó, Szekszárd
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Negyven százalékkal csökken a lakossági építmény- és telekadó Szekszárdon a tolnai megyeszékhely közgyűlésének csütörtöki döntése értelmében.


A június 1-jén hatályba lépő rendelet szerint a lakások után négyzetméterenként évi 140 helyett 100 forintot kell fizetni Szekszárdon, a kereskedelmi, ipari célú épületek után pedig 100 négyzetméterig 100 forintról 50 forintra csökken az adó mértéke.

Horváth István (Fidesz-KDNP) polgármester a rendeletmódosítás vitájában megjegyezte: egy átlagos, 65 négyzetméteres lakásnál az adó így alig éri el a másutt kivetett kommunális adó összegét, ilyen adófajta azonban nincs Szekszárdon.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) alpolgármester megjegyezte: a lakosság és a helyi kis- és középvállalkozások számára mérséklődnek az adóterhek, a multinacionális vállalatok esetében azonban nem lesz csökkenés.

Az alpolgármester a szekszárdi közgyűlés április 25-ei ülésén azt mondta: legalább tíz százalékkal csökkentik idén az ingatlanadót, de az nem minden adózóra lesz érvényes. Harangozó Tamás, az MSZP Tolna megyei elnöke akkor erre úgy reagált, hogy a város fideszes többségű közgyűlése becsapja az embereket az ingatlanadó-csökkentéssel, mert idén nem tíz, hanem negyven százalékkal kell több ingatlanadót fizetni Szekszárdon, mint 2012-ben.

Az alpolgármester ezzel kapcsolatban a csütörtöki ülésen azt mondta: "nem mások nyomására" tettek javaslatot az adócsökkentésre, hanem a rendeletet korábbi ígéret szerint vizsgálták felül.

A napirend elfogadása előtt Ilosfai Gábor (MSZP) azt javasolta, hogy a közgyűlés tárgyaljon az önfeloszlatásról, miután "kiderült, hogy a fideszes képviselők és a polgármester tárgyaltak a trafikkoncessziós jogok kiosztásáról, majd közülük néhánynak a családtagja, beosztottja és barátja koncessziós jogot kapott". A közgyűlés elutasította a javaslatot.

Az ülés elején a "trafikkárosultak" mozgalma nevében Forenszki Róbert petíciót adott át a polgármesternek, amelyben követelte, hogy Fajszi Lajos fideszes közgyűlési tag és testvére, valamint Horváth Zsuzsanna, a polgármester testvére adja vissza az elnyert koncessziós jogot.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza