Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jelentősen csökken az építményadó Szekszárdon

MTI, 2013. május 31. - péntek 11:01
Címkék: építményadó, Szekszárd
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Negyven százalékkal csökken a lakossági építmény- és telekadó Szekszárdon a tolnai megyeszékhely közgyűlésének csütörtöki döntése értelmében.


A június 1-jén hatályba lépő rendelet szerint a lakások után négyzetméterenként évi 140 helyett 100 forintot kell fizetni Szekszárdon, a kereskedelmi, ipari célú épületek után pedig 100 négyzetméterig 100 forintról 50 forintra csökken az adó mértéke.

Horváth István (Fidesz-KDNP) polgármester a rendeletmódosítás vitájában megjegyezte: egy átlagos, 65 négyzetméteres lakásnál az adó így alig éri el a másutt kivetett kommunális adó összegét, ilyen adófajta azonban nincs Szekszárdon.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) alpolgármester megjegyezte: a lakosság és a helyi kis- és középvállalkozások számára mérséklődnek az adóterhek, a multinacionális vállalatok esetében azonban nem lesz csökkenés.

Az alpolgármester a szekszárdi közgyűlés április 25-ei ülésén azt mondta: legalább tíz százalékkal csökkentik idén az ingatlanadót, de az nem minden adózóra lesz érvényes. Harangozó Tamás, az MSZP Tolna megyei elnöke akkor erre úgy reagált, hogy a város fideszes többségű közgyűlése becsapja az embereket az ingatlanadó-csökkentéssel, mert idén nem tíz, hanem negyven százalékkal kell több ingatlanadót fizetni Szekszárdon, mint 2012-ben.

Az alpolgármester ezzel kapcsolatban a csütörtöki ülésen azt mondta: "nem mások nyomására" tettek javaslatot az adócsökkentésre, hanem a rendeletet korábbi ígéret szerint vizsgálták felül.

A napirend elfogadása előtt Ilosfai Gábor (MSZP) azt javasolta, hogy a közgyűlés tárgyaljon az önfeloszlatásról, miután "kiderült, hogy a fideszes képviselők és a polgármester tárgyaltak a trafikkoncessziós jogok kiosztásáról, majd közülük néhánynak a családtagja, beosztottja és barátja koncessziós jogot kapott". A közgyűlés elutasította a javaslatot.

Az ülés elején a "trafikkárosultak" mozgalma nevében Forenszki Róbert petíciót adott át a polgármesternek, amelyben követelte, hogy Fajszi Lajos fideszes közgyűlési tag és testvére, valamint Horváth Zsuzsanna, a polgármester testvére adja vissza az elnyert koncessziós jogot.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza