Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Két százalékkal kevesebb tej fogyott tavaly

MTI, 2013. május 29. - szerda 13:41
Címkék: tej, GfK, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tejet szinte minden magyar háztartás vásárol, de mennyiségben 2 százalékkal kevesebb fogyott tavaly az egy évvel korábbinál a GfK Hungária Háztartáspanel adatai szerint.


A magyarok több mint háromnegyede kedveli és hetente átlagosan négy alkalommal iszik tejet. Egy vásárló egy évben átlagosan 31-szer vesz tejet, alkalmanként három liternyit tesz a kosarába - közölte a piackutató intézet szerdán.

Magyarországon a tartós tej a legnépszerűbb, a háztartások mintegy háromnegyede vásárolja. Kartonos és zacskós friss tejet tízből átlagosan öt fogyasztó vesz, míg kimért tejet csak kettő.

mti

A zsírtartalom szempontjából a 1,5 százalékos tej fogy a legjobban, ezt követik a 2,8 százalékos zsírtartalmú termékek. Előbbit a háztartások háromnegyede, utóbbit a háztartások 60 százaléka vásárolja szívesen.

A legnagyobb mennyiségben a falvakban élő háztartások vesznek tejet, míg a legkevesebb tej a budapesti háztartásokban fogy. A kereskedelmi csatornák közül a fogyasztók a legnagyobb arányban a hipermarketek, illetve a diszkontok hűtőiből vásárolnak tejet. A hipermarketek részesedése 23 százalékos volt tavaly. A diszkontok a 2010-es 15,6-ról 21,8 százalékra növelték részesedésüket 2012-re. A hazai láncok és a független kisboltok viszont visszaszorultak, az előbbiek részesedése 13,7, a kisboltoké 5,6 százalékos volt tavaly.

Az ízesített tejek iránti igény mintegy 6 százalékkal nőtt 2012-ben a megelőző évhez képest. A háztartások egyharmada vásárolt ilyen terméket tavaly, ám a tejhez viszonyítva lényegesen szerényebb mértékben fogyasztják a családok ezeket az italokat.

Egy átlagos háztartás kilenc liter ízesített tejet vásárol egy év alatt, alkalmanként átlagosan egy liternyit. A legkedveltebb a kakaós, amit az ízesített tejet vásárlók kétharmada vesz, ezt követi a kávé és a madártej íz.

Intenzív ízesített tejfogyasztók a 30 évnél fiatalabb háziasszony vezette, illetve a 40-50 év közötti háziasszony vezette háztartások - áll a GfK közleményében.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

anna, 2019. november 21.

Üdvözlet mindenkinek Az év véget ér, ezért azért vagyunk itt, hogy segítsünk az emlékezete...

Menekülés a UPC-től

Ademar, 2019. november 21.

Üdvözlet mindenkinek, a nevem Ademar im vagyok, Magyarországról. Csak egy nagyon hangos köszön...

Telefonok a szervizben

Marcsi, 2019. november 19.

Anastasia Gregorin • rogintasia055@gmail.com

Nem járt sikerrel nálam. Köszönöm...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés