Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

PSZÁF-bírság tranzakciós illeték áthárításáért

MTI, 2013. május 24. - péntek 10:01
Címkék: PSZÁF, bírság, tranzakciós illeték
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) tízmillió forint bírságot szabott ki a KDB Bank Zrt-re, mert a hitelintézeti törvényt megsértve, új díj bevezetésével terhelte tovább a tranzakciós illetéket ügyfeleire - közölte a PSZÁF pénteken az MTI-vel.


A hatóság megtiltotta a jogsértés folytatását, és kötelezte a bankot a jogtalanul beszedett mintegy 80 millió forint visszafizetésére az ügyfeleknek.

A közlemény szerint a PSZÁF márciusban fogyasztóvédelmi témavizsgálatot indított több pénzforgalmi szolgáltatónál a tranzakciós illeték bevezetésével kapcsolatban, azok eredményét nyilvános határozatokban teszik közzé.

A KDB Bank Zrt-nél végzett vizsgálat megállapította: a bank 2013. január 1-jétől "Illetékköteles fizetési művelet felára" elnevezéssel új díj alkalmazását kezdte meg a már korábban megkötött számlaszerződései esetében, a hitelintézet által elismerten a tranzakciós illeték áthárításának okából. A hitelintézeti törvény rendelkezése szerint azonban új díjfajta bevezetésével a szerződés egyoldalúan nem módosítható.

A történtek miatt a PSZÁF a jogsértő magatartás azonnali megtiltása mellett 10 millió forint bírságot szabott ki a KDB Bank Zrt-re. A PSZÁF kötelezte a hitelintézetet: legkésőbb 2013. július 31-ig fizesse vissza ügyfeleinek a jogsértő módon beszedett díjakat. A vizsgálat szerint a hitelintézet havonta közel 20 millió forint összegű díjat szedett be, így az intézménynek a 2013. január-május hónapok után mintegy 80 millió forintot kell visszatérítenie ügyfeleinek.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

átvert banki ügyfél, 2013. május 30. - csütörtök 10:43

2013. május 30. csütörtök HÍREK PIACI ADATOK FÓRUM KERESKEDÉS AKCIÓ CímlapHírek 800 milliót kerestek 4 hónap alatt Csányiék Investor.hu|2013. 05. 30., 08:36|Utolsó módosítás:2013. 05. 30., 10:05| Címkék:Csányi Sándor bankár, részvény, kötvény, OTP Idén számos OTP bennfentes vásárolt OTP-részvényre átváltható OPUS nevezetű kötvényt. A vásárlók között pedig a bank elnök-vezérigazgatója, dr. Csányi Sándor és felesége is megtalálható. Ők ketten több mint 820 millió forintnyi nem realizált nyereséget értek el, míg a többiek több mint 90 millió forintot. Ami még szebbé teszi a történetet, hogy ezt a mutatványt 4 hónap leforgása alatt mutatták be. Szeretne OTP részvénnyel kereskedni? Kapcsolódó cikkek: Zsákszám veszik az OTP-papírokat a bennfentesek Nagyon sok OTP-s papírt vett Csányi Sándor Zsákolják az OTP papírokat a bennfentesek Újabb bennfentes veszi az OTP papírját 900 millió forintot meghaladó - egyelőre nem realizált - nyereséget értek el az elmúlt hónapok során az OTP bennfentesei OTP-re átváltható OPUS kötvények vásárlásával. Január vége óta többen is vásároltak az előbb említett kötvényből. A legnagyobb vevő, az OTP elnök-vezérigazgatójának a felesége volt, aki 14 ezer darab 1000 euró névértékű kötvényt vásárolt valamivel több mint 52 százalékos áron, melyre több mint 7 millió eurót költött Csányi Erika. Az OPUS kötvény vásárlói között megtalálható még Erdei Tamás az OTP igazgatósági tagja és dr. Gresa István is, aki szintén igazgatósági tag a banknál. Ők ugyan szerényebb mennyiséget vásároltak Csányi Erikához és dr. Csányi Sándorhoz képest, ettől függetlenül nagyjából 4 hónap alatt 91 millió forintnál nagyobb nyereségük van jelenleg. Ez ugye adómentes?Vajon fogják-e vízsgálni,hogy honnét és miből?Tisztességesen ennyit nem lehet kaszálni!

átvert banki ügyfél, 2013. május 30. - csütörtök 10:04

Nagyon gyengék a bankok ellen!Pénz beszél kutya ugat!Főleg a behajtóik ellen!Semmit nem változtat az intézkedésük! Tények és ez a való világ!A többi csak kábítás!

adós, 2013. május 29. - szerda 12:21

Így van!A bakok bármikor kijátszák a PSZÁF-t!

Matus László, 2013. május 24. - péntek 10:35

Ha-ha-ha! A többi is ezt csinálja csak más a szöveg! Nagyon gyengék vagytok PSZÁF!!!

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza