Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

PSZÁF-bírság tranzakciós illeték áthárításáért

MTI, 2013. május 24. - péntek 10:01
Címkék: PSZÁF, bírság, tranzakciós illeték
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) tízmillió forint bírságot szabott ki a KDB Bank Zrt-re, mert a hitelintézeti törvényt megsértve, új díj bevezetésével terhelte tovább a tranzakciós illetéket ügyfeleire - közölte a PSZÁF pénteken az MTI-vel.


A hatóság megtiltotta a jogsértés folytatását, és kötelezte a bankot a jogtalanul beszedett mintegy 80 millió forint visszafizetésére az ügyfeleknek.

A közlemény szerint a PSZÁF márciusban fogyasztóvédelmi témavizsgálatot indított több pénzforgalmi szolgáltatónál a tranzakciós illeték bevezetésével kapcsolatban, azok eredményét nyilvános határozatokban teszik közzé.

A KDB Bank Zrt-nél végzett vizsgálat megállapította: a bank 2013. január 1-jétől "Illetékköteles fizetési művelet felára" elnevezéssel új díj alkalmazását kezdte meg a már korábban megkötött számlaszerződései esetében, a hitelintézet által elismerten a tranzakciós illeték áthárításának okából. A hitelintézeti törvény rendelkezése szerint azonban új díjfajta bevezetésével a szerződés egyoldalúan nem módosítható.

A történtek miatt a PSZÁF a jogsértő magatartás azonnali megtiltása mellett 10 millió forint bírságot szabott ki a KDB Bank Zrt-re. A PSZÁF kötelezte a hitelintézetet: legkésőbb 2013. július 31-ig fizesse vissza ügyfeleinek a jogsértő módon beszedett díjakat. A vizsgálat szerint a hitelintézet havonta közel 20 millió forint összegű díjat szedett be, így az intézménynek a 2013. január-május hónapok után mintegy 80 millió forintot kell visszatérítenie ügyfeleinek.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

átvert banki ügyfél, 2013. május 30. - csütörtök 10:43

2013. május 30. csütörtök HÍREK PIACI ADATOK FÓRUM KERESKEDÉS AKCIÓ CímlapHírek 800 milliót kerestek 4 hónap alatt Csányiék Investor.hu|2013. 05. 30., 08:36|Utolsó módosítás:2013. 05. 30., 10:05| Címkék:Csányi Sándor bankár, részvény, kötvény, OTP Idén számos OTP bennfentes vásárolt OTP-részvényre átváltható OPUS nevezetű kötvényt. A vásárlók között pedig a bank elnök-vezérigazgatója, dr. Csányi Sándor és felesége is megtalálható. Ők ketten több mint 820 millió forintnyi nem realizált nyereséget értek el, míg a többiek több mint 90 millió forintot. Ami még szebbé teszi a történetet, hogy ezt a mutatványt 4 hónap leforgása alatt mutatták be. Szeretne OTP részvénnyel kereskedni? Kapcsolódó cikkek: Zsákszám veszik az OTP-papírokat a bennfentesek Nagyon sok OTP-s papírt vett Csányi Sándor Zsákolják az OTP papírokat a bennfentesek Újabb bennfentes veszi az OTP papírját 900 millió forintot meghaladó - egyelőre nem realizált - nyereséget értek el az elmúlt hónapok során az OTP bennfentesei OTP-re átváltható OPUS kötvények vásárlásával. Január vége óta többen is vásároltak az előbb említett kötvényből. A legnagyobb vevő, az OTP elnök-vezérigazgatójának a felesége volt, aki 14 ezer darab 1000 euró névértékű kötvényt vásárolt valamivel több mint 52 százalékos áron, melyre több mint 7 millió eurót költött Csányi Erika. Az OPUS kötvény vásárlói között megtalálható még Erdei Tamás az OTP igazgatósági tagja és dr. Gresa István is, aki szintén igazgatósági tag a banknál. Ők ugyan szerényebb mennyiséget vásároltak Csányi Erikához és dr. Csányi Sándorhoz képest, ettől függetlenül nagyjából 4 hónap alatt 91 millió forintnál nagyobb nyereségük van jelenleg. Ez ugye adómentes?Vajon fogják-e vízsgálni,hogy honnét és miből?Tisztességesen ennyit nem lehet kaszálni!

átvert banki ügyfél, 2013. május 30. - csütörtök 10:04

Nagyon gyengék a bankok ellen!Pénz beszél kutya ugat!Főleg a behajtóik ellen!Semmit nem változtat az intézkedésük! Tények és ez a való világ!A többi csak kábítás!

adós, 2013. május 29. - szerda 12:21

Így van!A bakok bármikor kijátszák a PSZÁF-t!

Matus László, 2013. május 24. - péntek 10:35

Ha-ha-ha! A többi is ezt csinálja csak más a szöveg! Nagyon gyengék vagytok PSZÁF!!!

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza