Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sztrájkolnak a pilóták Zágrábban

MTI, 2013. május 14. - kedd 12:11
Címkék: sztrájk, Croatia Airlines,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több mint 20 járatot törölt kedden a Croatia Airlines (CA) horvát nemzeti légitársaság a pilóták és utaskísérők sztrájkja miatt - adta hírül kedden a helyi média.


A légitársaság két szakszervezetének felhívására kedd reggel sztrájkba lépett a CA alkalmazottainak kétharmada. A horvát légi szállító emiatt törölte két tucat járatát, öt járatot átirányított, 23 utat pedig bérelt repülőgépekkel bonyolít le - közölte honlapján a horvát közszolgálati rádió-televízió (HRT).

A keddi járatokra összesen 4600 utas foglalt helyet, a vállalat becslése szerint a változások mintegy 900 utazót érintenek.

Buzinban, a CA igazgatóságának épülete előtt kedd reggel mintegy száz pilóta és utaskísérő gyűlt össze, akik ragaszkodnak az áprilisban lejárt kollektív szerződésben foglalt szerzett dolgozói jogokhoz. A munkáltató az új kollektív szerződés szerint tavalyhoz képest csökkentené a dolgozók juttatásait.

A CA és a szakszervezetek képviselői hétfő késő estig nem tudtak egyezségre jutni. A légi közlekedésben dolgozók önálló szakszervezete kedden aláírta az új kollektív szerződést, a légi utaskísérők, valamint a pilóták képviselőivel folytatott tárgyalások azonban egyelőre nem vezettek eredményre.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

HELEN BENJAMIN, 2018. november 12.

IMMACULATE LOAN PROVIDERS LIMITED

A pénzügyi probléma megoldása 24 órán belül....

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2018. november 09.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Telefonok a szervizben

Fülöpné Zsuzsa, 2018. november 08.

Pecsenyekacsa? Te kis hülye vásárló mit akarsz reggel fél kilenckor a hívogató kacsából! El...

Penny akciók, csak papíron

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés