Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Energiatudatlanságban a magyar fogyasztók

MTI, 2013. május 10. - péntek 12:42
Címkék: energia, fogyasztás, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A hazai fogyasztóknak mindössze 38 százaléka vizsgálja meg minden esetben energiaszámláit, 21 százalék viszont soha. A megkérdezettek mindössze negyede tudta, hogy mennyi az áram-, illetve földgázfogyasztása, és kisebbségben voltak azok, akik ismerték fogyasztásuk költségeit - derült ki az energiainfo.hu energiaipari szakportál megbízásából készített reprezentatív közvélemény-kutatásból.


Általánosságban a közműszolgáltatók esetében a piaci versenyt támogatják a magyarok. A megkérdezettek 46 százaléka hasznosnak tartja, ezzel szemben csak 20 százalék az, aki károsnak - ismertette a szakportál csütörtökön.

A közlemény szerint jelentős eltérések figyelhetők meg ebben a kérdésben pártpreferencia szerint. A Fidesz támogatóinak 43, míg a baloldali pártok szavazóinak 65 százaléka ítélte hasznosnak a piaci versenyt a szektorban. A legnagyobb arányban a Jobbik szavazói ellenzik a versenyt az energiaszolgáltatásban, 34 százalékuk tartja károsnak.

mti

Az energiapiacok megnyitása kapcsán még erősebb a piaci verseny pártolása, a megkérdezettek kétharmada támogatja azt, hogy több szolgáltató versenyezzen a piacon, akik közül a fogyasztó választhat.

Az egyes vezetékes szolgáltatókkal kapcsolatban a válaszadók háromnegyede semmilyen problémát nem észlelt. A gondokról beszámolók a legnagyobb, 10 százalékos arányban a vezetékes internetet említették, ehhez képest az áramszolgáltatásban 5 százalék, a gázszolgáltatásban 4 százalék említett problémát.

Az energiaipari szakportál vezető elemzője, Drucker György szerint a kutatásból látszik az is, hogy az alacsonyan tartott árak miatt az energiának a háztartási fogyasztók jelentős többsége számára "nincs értéke", és ez az energiahatékonyság javításának egyik legfőbb akadálya is.

A reprezentatív közvélemény-kutatást az energiainfo.hu megbízásából a Bell Research készítette.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2013. május 10. - péntek 14:05

Véleményem szerint pedig piaci versenyről szó sincs. A fogyasztó annyit és olyan / számára nagyon sokszor előnytelen / feltételekkel kénytelen szerződést kötni és fizetni amit a szolgáltató kegyeskedik kérni. Mindez persze mindaddig így is lesz amíg keleti bérekért dolgozunk és nyugati árakat fizetünk. Ezért volt régen az állami árszabás most meg a rezsicsökkentés.A dolgozó persze nem hülye - bármennyire is próbálják ezt belebeszélni - de sajnos nem teheti meg,hogy a legluxusabb és leg energiatakarékosabb berendezéseket vegye meg mert nincs rá pénze. A családok nagy része annak örül,hogy még működik a tízéves mosógép /mint nálunk is/ és már a frász kerülgeti annak a gondolatára is,hogy lassan másikat kell vennie,mert nincs miből. Persze akkor is a fő szempont az ár lesz és nem az energiatakarékosság. Talán,ha nem adnák annyival drágábban akkor gondolhatna rá az ember,de a gyártók és az állam is tesz a dolgozóra. Az említett internetszolgáltatás pedig egyszerűen pofátlanul drága. Internet és TV hűségidővel 10-12.000 Ft, ez egy év alatt 1 van akinek 2 havi kereset. Na itt is lenne mit csökkenteni, és nem tíz százalékot.Persze sopánkodni államilag is könnyebb,hogy milyen maradi a Magyar és még internetje sincs.

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza