Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Energiahivatal: csökken a lakossági gázfogyasztás

MTI, 2013. május 09. - csütörtök 13:01
Címkék: lakosság, gázfogyasztás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Folyamatosan csökken a lakossági felhasználók gázfogyasztása. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) összesített adatai szerint az egyetemes szolgáltatásban résztvevő lakossági fogyasztók tavaly 3,2 milliárd köbméter gázt használtak, 7 százalékkal kevesebb, mint az előző évben, míg az öt évvel korábbi fogyasztástól ez 20 százalékkal maradt el - közölte az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a hivatal.


A MEKH adatai azt mutatják, hogy az összes hazai gázfelhasználás évek óta csökken. 2008-hoz képest tavaly 2,1 milliárd köbméterrel kevesebb gáz fogyott, az összes fogyasztás 10,2 milliárd köbméter volt.

A felhasznált földgáz 21 százaléka hazai termelésből, míg 79 százaléka külföldi beszerzésből származott.

A szabályozott áron vásárló lakossági felhasználók gázfogyasztása is folyamatosan csökken: míg 5 évvel ezelőtt még 4 milliárd köbmétert, addig 2012-ben ennél 20 százalékkal kevesebbet fogyasztottak. A gázfogyasztás alakulását az időjárás mellett más tényezők - egyebek közt - a szolgáltatóváltás, illetve az egyre tudatosabb lakossági felhasználás befolyásolja - jegyezte meg közleményében a hivatal.

A MEKH folyamatosan vizsgálja a magyar földgázpiac helyzetét, az egyes szereplők tevékenységét. A hazai földgázrendszer kapacitása jelenleg több mint kétszerese a maximális országos földgázfogyasztásnak, így az ellátásbiztonság technikai feltételei adottak - állapította meg a hivatal.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2013. május 09. - csütörtök 13:22

Hát még mennyivel fog csökkenni,ha bevezetik az új kitalációt,miszerint felül kell vizsgáltatni a gázrendszert és aki nem tudja kifizetni a -sokszor- több százezer forintos felújítás számláját annak egyszerűen kikapcsolják a gázt. Egyik ismerősöm tíz éve építkezett -tehát még nem is 30-40 éves a gázrendszere - egy nem tudott fizetni gázkikapcsolás utáni visszakapcsoláshoz szükséges ellenőrzésnél kicseréltették vele az összes csapot,flexibilis kötést és a falba beépíttettek vele egy böhöm nagy lukat a falba valami szellőzés miatt. Ha tíz év alatt ennyi a nem szabványos elem el tudom képzelni,hogy mi lehet egy 30 éves rendszernél. Tuti legalább félmilliós kiadás , aki meg nem tud perkálni,jönnek és viszik az órát.

Kommentek

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 28.

Üzleti kölcsönt keres? személyi kölcsön, lakáshitel, autó kölcsön, diákhitel, konszolidá...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Kumah james, 2020. május 27.

A törvényes hitelszerzés mindig is hatalmas probléma volt olyan sok ügyfél számára, akinek p...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza