Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Energiahivatal: csökken a lakossági gázfogyasztás

MTI, 2013. május 09. - csütörtök 13:01
Címkék: lakosság, gázfogyasztás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Folyamatosan csökken a lakossági felhasználók gázfogyasztása. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) összesített adatai szerint az egyetemes szolgáltatásban résztvevő lakossági fogyasztók tavaly 3,2 milliárd köbméter gázt használtak, 7 százalékkal kevesebb, mint az előző évben, míg az öt évvel korábbi fogyasztástól ez 20 százalékkal maradt el - közölte az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a hivatal.


A MEKH adatai azt mutatják, hogy az összes hazai gázfelhasználás évek óta csökken. 2008-hoz képest tavaly 2,1 milliárd köbméterrel kevesebb gáz fogyott, az összes fogyasztás 10,2 milliárd köbméter volt.

A felhasznált földgáz 21 százaléka hazai termelésből, míg 79 százaléka külföldi beszerzésből származott.

A szabályozott áron vásárló lakossági felhasználók gázfogyasztása is folyamatosan csökken: míg 5 évvel ezelőtt még 4 milliárd köbmétert, addig 2012-ben ennél 20 százalékkal kevesebbet fogyasztottak. A gázfogyasztás alakulását az időjárás mellett más tényezők - egyebek közt - a szolgáltatóváltás, illetve az egyre tudatosabb lakossági felhasználás befolyásolja - jegyezte meg közleményében a hivatal.

A MEKH folyamatosan vizsgálja a magyar földgázpiac helyzetét, az egyes szereplők tevékenységét. A hazai földgázrendszer kapacitása jelenleg több mint kétszerese a maximális országos földgázfogyasztásnak, így az ellátásbiztonság technikai feltételei adottak - állapította meg a hivatal.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2013. május 09. - csütörtök 13:22

Hát még mennyivel fog csökkenni,ha bevezetik az új kitalációt,miszerint felül kell vizsgáltatni a gázrendszert és aki nem tudja kifizetni a -sokszor- több százezer forintos felújítás számláját annak egyszerűen kikapcsolják a gázt. Egyik ismerősöm tíz éve építkezett -tehát még nem is 30-40 éves a gázrendszere - egy nem tudott fizetni gázkikapcsolás utáni visszakapcsoláshoz szükséges ellenőrzésnél kicseréltették vele az összes csapot,flexibilis kötést és a falba beépíttettek vele egy böhöm nagy lukat a falba valami szellőzés miatt. Ha tíz év alatt ennyi a nem szabványos elem el tudom képzelni,hogy mi lehet egy 30 éves rendszernél. Tuti legalább félmilliós kiadás , aki meg nem tud perkálni,jönnek és viszik az órát.

Kommentek

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

Hanga, 2020. március 26.

Név szerint Hanga vagyok, és Szegeden élek, annyira tele vagyok boldogsággal és örömmel, szer...

Autóhitelek válságos szemmel

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza