Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ötmilliós bírságot kapott a Digi

MTI, 2013. május 08. - szerda 12:21
Címkék: NMHH, Digi,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Digi Kft. az előfizetők értesítése nélkül, a vállalt határidő előtt, jogsértő módon távolított el egyes televíziós csatornákat programcsomagjaiból, ezért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ötmillió forint bírsággal sújtotta.


Az előfizetők védelmében az NMHH hivatalból indított vizsgálatot, miután sokan jelezték, hogy a szolgáltató egyik napról a másikra távolította el a kábel- és műholdas csomagjaiból a Discovery-csatornákat - közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága szerdán. Az NMHH a vizsgálat során megállapította, hogy a Digi több szempontból sem a jogszabályoknak megfelelően járt el.

A szolgáltató nem tartotta be saját általános szerződési feltételeit, emiatt rosszul jártak azok az előfizetők, akik abban a hiszemben szerződtek a szolgáltatóval, hogy az általuk kedvelt csatornák legalább a szolgáltató által vállalt ideig biztosan a választott csomagban maradnak - áll a közleményben.

Azzal pedig, hogy a változásról nem értesítette őket előre, megfosztotta az előfizetőket attól a lehetőségtől, hogy a változásra felkészüljenek, és még időben egy másik szolgáltatóra váltsanak.

A Digi Kft. emellett az NMHH irányában fennálló bejelentési kötelezettségének is késve tett eleget, mivel a programcsomag átalakítását a változtatások bevezetése előtt 30 nappal jeleznie kellett volna a hatóságnak.

A szolgáltatónak honlapján kell egy tájékoztató közleményt közzé tennie.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2013. május 09. - csütörtök 08:22

Az NMHH nyugodtan megnézhetné a T-Home hozzáállását is. Nincs olyan hónap - már több mint egy éve - hogy a számla mellé ne kapnánk egy levelet,hogy éppen melyik pontját változtatták meg a áfsz-nek. Persze szinte mindig úgy,hogy nekik jó legyen.Azért,hogy aztán bármit megtehessenek, mondván,hogy benne van a szerződésben. Abban a szerződésben amit Ők egyoldalúan és kényük kedvük szerint szerkesztenek és módosítanak, abban a szerződésben melybe a vevőnek beleszólása nincs. Vagy tetszik vagy el lehet húzni. Csakhogy hova? A másik szolgáltatónak vagy internetje nincs a környéken, vagy TV-t nem szolgáltat, vagy borús időben nem használható, szóval választás nincs. Teljesen mindegy a harminc napos határidő és mindegy az is hogy fel lehet-e mondani, ha egyáltalán fel lehet,mert még az is korlátozva van sokszor a hűségidő miatt. A csatornakínálat pedig a legalja csatornák gyülekezete.

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza