Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ötmilliós bírságot kapott a Digi

MTI, 2013. május 08. - szerda 12:21
Címkék: NMHH, Digi,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Digi Kft. az előfizetők értesítése nélkül, a vállalt határidő előtt, jogsértő módon távolított el egyes televíziós csatornákat programcsomagjaiból, ezért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ötmillió forint bírsággal sújtotta.


Az előfizetők védelmében az NMHH hivatalból indított vizsgálatot, miután sokan jelezték, hogy a szolgáltató egyik napról a másikra távolította el a kábel- és műholdas csomagjaiból a Discovery-csatornákat - közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága szerdán. Az NMHH a vizsgálat során megállapította, hogy a Digi több szempontból sem a jogszabályoknak megfelelően járt el.

A szolgáltató nem tartotta be saját általános szerződési feltételeit, emiatt rosszul jártak azok az előfizetők, akik abban a hiszemben szerződtek a szolgáltatóval, hogy az általuk kedvelt csatornák legalább a szolgáltató által vállalt ideig biztosan a választott csomagban maradnak - áll a közleményben.

Azzal pedig, hogy a változásról nem értesítette őket előre, megfosztotta az előfizetőket attól a lehetőségtől, hogy a változásra felkészüljenek, és még időben egy másik szolgáltatóra váltsanak.

A Digi Kft. emellett az NMHH irányában fennálló bejelentési kötelezettségének is késve tett eleget, mivel a programcsomag átalakítását a változtatások bevezetése előtt 30 nappal jeleznie kellett volna a hatóságnak.

A szolgáltatónak honlapján kell egy tájékoztató közleményt közzé tennie.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2013. május 09. - csütörtök 08:22

Az NMHH nyugodtan megnézhetné a T-Home hozzáállását is. Nincs olyan hónap - már több mint egy éve - hogy a számla mellé ne kapnánk egy levelet,hogy éppen melyik pontját változtatták meg a áfsz-nek. Persze szinte mindig úgy,hogy nekik jó legyen.Azért,hogy aztán bármit megtehessenek, mondván,hogy benne van a szerződésben. Abban a szerződésben amit Ők egyoldalúan és kényük kedvük szerint szerkesztenek és módosítanak, abban a szerződésben melybe a vevőnek beleszólása nincs. Vagy tetszik vagy el lehet húzni. Csakhogy hova? A másik szolgáltatónak vagy internetje nincs a környéken, vagy TV-t nem szolgáltat, vagy borús időben nem használható, szóval választás nincs. Teljesen mindegy a harminc napos határidő és mindegy az is hogy fel lehet-e mondani, ha egyáltalán fel lehet,mert még az is korlátozva van sokszor a hűségidő miatt. A csatornakínálat pedig a legalja csatornák gyülekezete.

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza