Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Energiaszolgáltatókat bírságoltak meg a számlák miatt

MTI, 2013. május 07. - kedd 09:01
Címkék: energia, szolgáltató, bírság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Két energiaszolgáltatót bírságoltak meg a számlák formai hiányosságai miatt, de a jövő héten további cégek ellen is várhatóak ilyen döntések - írta a Magyar Nemzet.


A lap keddi számában a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság közlésére hivatkozva írták, hogy a megbüntetett szolgáltatók 8, illetve 10 millió forintot fizetnek, ha a határozat jogerőre emelkedik.

A lap értesülése szerint a két szolgáltató az Elmű és a GDF Suez. A hivatal vizsgálata tizenegy egyetemes szolgáltató ellen indult. A február 19-én hatályba lépett új számlaképnek egyedül az E.ON tudott határidőre eleget tenni.

A lap megjegyzi, hogy a jelenleg milliós nagyságrendű bírság összege az Országgyűlés által április végén elfogadott jogszabály alapján milliárdosra is nőhet, mert csekkenként 10 ezer forintos kötbér kiszabását teszi lehetővé, ha a szolgáltatók számlái nem felelnek meg az előírásoknak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2013. május 07. - kedd 16:42

Szerény véleményem szerint kamu az egész! Ha meg mégis igaz lenne akkor is csak arra jó,hogy pénzt lehessen vele bezsebelni,mert ebből aztán semmi haszna nincs az embereknek. Egy villanyszámlán - szerény véleményem szerint - annak kellene rajta lennie,hogy mennyi az elfogyasztott kilowatt, az bruttó menyibe kerül,ezzel hol állna az óra -így látná a fogyasztó,hogy pluszba,mínuszba van-e , mennyi a járulékos költség és kész.Ja és még valami: ha a szolgáltató kedvezményes árú villannyal kedveskedik a dolgozóinak azt méltóztassék a saját hasznának a rovására tenni és ne számolja fel a fogyasztónak, vagy legalább legyen annyi esze,hogy ne írja ki. Persze van még egy fontos tétel pártunk számára, az,hogy mennyit spórolunk az Ő áldásos tevékenységével, ennek is kell szerepelni.

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza