Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Energiaszolgáltatókat bírságoltak meg a számlák miatt

MTI, 2013. május 07. - kedd 09:01
Címkék: energia, szolgáltató, bírság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Két energiaszolgáltatót bírságoltak meg a számlák formai hiányosságai miatt, de a jövő héten további cégek ellen is várhatóak ilyen döntések - írta a Magyar Nemzet.


A lap keddi számában a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság közlésére hivatkozva írták, hogy a megbüntetett szolgáltatók 8, illetve 10 millió forintot fizetnek, ha a határozat jogerőre emelkedik.

A lap értesülése szerint a két szolgáltató az Elmű és a GDF Suez. A hivatal vizsgálata tizenegy egyetemes szolgáltató ellen indult. A február 19-én hatályba lépett új számlaképnek egyedül az E.ON tudott határidőre eleget tenni.

A lap megjegyzi, hogy a jelenleg milliós nagyságrendű bírság összege az Országgyűlés által április végén elfogadott jogszabály alapján milliárdosra is nőhet, mert csekkenként 10 ezer forintos kötbér kiszabását teszi lehetővé, ha a szolgáltatók számlái nem felelnek meg az előírásoknak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2013. május 07. - kedd 16:42

Szerény véleményem szerint kamu az egész! Ha meg mégis igaz lenne akkor is csak arra jó,hogy pénzt lehessen vele bezsebelni,mert ebből aztán semmi haszna nincs az embereknek. Egy villanyszámlán - szerény véleményem szerint - annak kellene rajta lennie,hogy mennyi az elfogyasztott kilowatt, az bruttó menyibe kerül,ezzel hol állna az óra -így látná a fogyasztó,hogy pluszba,mínuszba van-e , mennyi a járulékos költség és kész.Ja és még valami: ha a szolgáltató kedvezményes árú villannyal kedveskedik a dolgozóinak azt méltóztassék a saját hasznának a rovására tenni és ne számolja fel a fogyasztónak, vagy legalább legyen annyi esze,hogy ne írja ki. Persze van még egy fontos tétel pártunk számára, az,hogy mennyit spórolunk az Ő áldásos tevékenységével, ennek is kell szerepelni.

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza