Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

OKF: kevesebb kéménytűz volt

MTI, 2013. április 30. - kedd 14:31
Címkék: kémény, tűz,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az év első négy hónapjában kevesebb kéménytűzből eredő káresemény történt, mint tavaly, a kéményseprők ellenőrzésekor az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) országszerte 44 szolgáltatónál több mint 80 szabálytalanságot talált.


A hatóság MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint az országszerte 58 szolgáltató ellenőrzésekor azok tevékenységének szakszerűségét vizsgálta. Az összegzés szerint 14 szolgáltatónál mindent rendben találtak, a többi 44-nél feltárt 80 szabálytalanság nyomán azonban 22 hatósági felhívást adtak ki a jogszabálysértések megszüntetéséért.

A kéményseprő-ipari közszolgáltatók hatósági felügyeletét január 1-je óta ellátó OKF szakemberei az ellenőrzésekkor vizsgálták a személyi, a szakmai és a tárgyi feltételek meglétét, az adminisztrációt, a határidők betartását és azt, hogy a szolgáltatók teljesítik-e bejelentési kötelezettségüket.

-

Arról tájékoztattak, hogy január 1. és április 15. között az előző év ugyanezen időszakához képest csaknem felével csökkent a kéménytűzből eredő káresemények száma: 2012-ben 648 kéménytűz volt, az idén eddig 441 esetben riasztották a tűzoltóegységeket ilyen esethez.

Hozzáfűzték: a 441 kéménytűzből több mint háromszáz esetében szankciót kellett alkalmazni vagy az ingatlan tulajdonosával, vagy a szolgáltatóval szemben. Felhívták a figyelmet arra: fontos ellenőrizni a kéményeket, a balesetek megelőzésére pedig hatékony megoldás a rendszeres karbantartás mellett a szén-monoxid-érzékelő használata is, ilyen készülék azonban a magyarországi háztartásoknak csupán elenyésző részében van.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza