Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

OKF: kevesebb kéménytűz volt

MTI, 2013. április 30. - kedd 14:31
Címkék: kémény, tűz,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az év első négy hónapjában kevesebb kéménytűzből eredő káresemény történt, mint tavaly, a kéményseprők ellenőrzésekor az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) országszerte 44 szolgáltatónál több mint 80 szabálytalanságot talált.


A hatóság MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint az országszerte 58 szolgáltató ellenőrzésekor azok tevékenységének szakszerűségét vizsgálta. Az összegzés szerint 14 szolgáltatónál mindent rendben találtak, a többi 44-nél feltárt 80 szabálytalanság nyomán azonban 22 hatósági felhívást adtak ki a jogszabálysértések megszüntetéséért.

A kéményseprő-ipari közszolgáltatók hatósági felügyeletét január 1-je óta ellátó OKF szakemberei az ellenőrzésekkor vizsgálták a személyi, a szakmai és a tárgyi feltételek meglétét, az adminisztrációt, a határidők betartását és azt, hogy a szolgáltatók teljesítik-e bejelentési kötelezettségüket.

-

Arról tájékoztattak, hogy január 1. és április 15. között az előző év ugyanezen időszakához képest csaknem felével csökkent a kéménytűzből eredő káresemények száma: 2012-ben 648 kéménytűz volt, az idén eddig 441 esetben riasztották a tűzoltóegységeket ilyen esethez.

Hozzáfűzték: a 441 kéménytűzből több mint háromszáz esetében szankciót kellett alkalmazni vagy az ingatlan tulajdonosával, vagy a szolgáltatóval szemben. Felhívták a figyelmet arra: fontos ellenőrizni a kéményeket, a balesetek megelőzésére pedig hatékony megoldás a rendszeres karbantartás mellett a szén-monoxid-érzékelő használata is, ilyen készülék azonban a magyarországi háztartásoknak csupán elenyésző részében van.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés