Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bővül a jogsegélyszolgálat az észak-alföldi régióban

MTI, 2013. április 29. - hétfő 11:41
Címkék: jog, segély,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Júniustól újabb helyeken nyílnak Jogpont+ irodák az észak-alföldi régióban, ezzel a térségben 54 irodára bővül a hálózat - közölte a régióban ingyenes jogsegélyszolgálatot működtető Ipartestületek Országos Szövetség (IPOSZ) az MTI-vel.


Majoros János, az IPOSZ alelnöke a közleményben kiemelte, hogy júniustól az észak-alföldi régióban 23 tízezer főnél kisebb lélekszámú településen nyitnak jogsegélyszolgálatot Jogpont+ mini néven.

Az Új Széchenyi Terv keretében a Társadalmi Megújulás Operatív Programban indult projekt bővítésére 169 millió forint áll rendelkezésre 2014. december végéig. Az IPOSZ tájékoztatása szerint a 2012 júliusa óta működő észak-alföldi Jogpont+ jogsegélyszolgálat 31 irodáját 3000 ügyfél kereste fel eddig, közülük több mint 1500 az idén kért segítséget problémája megoldásához.

-

Urbán Julianna, az IPOSZ alelnöke a szövetség közleményében úgy vélekedett, hogy szükség van a megelőző, megbízható, ingyenes, személyre szabott jogi tanácsadásra, amit igazol az azt igénybe vevők növekvő száma is.

Az IPOSZ összesítése szerint a régiót alkotó Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben az érdeklődők 31 százaléka munkajogi, 28 százaléka családjogi, 15 százaléka cégjogi, 8 százaléka közigazgatás-jogi témákban fordult az irodákhoz, adó- és társadalombiztosítás ügyekben az ügyfelek 17 százaléka vette igénybe az ingyenes szolgáltatást.

A személyes ügyfélfogadáson túl mintegy 500 érdeklődő telefonon, chaten és e-mailen keresztül kapott választ kérdéseire - írja közleményében az IPOSZ.

A munkahelykeresés mellett a leggyakrabban felmerülő kérdések a munkaszerződésekkel, felmondásokkal, bérezésekkel, szabadságokkal, vállalkozásalapítással és megszűntetéssel, pályázatokkal, különböző határozatok értelmezésével, jogorvoslati lehetőségekkel voltak kapcsolatosak - mutatott rá a szövetség.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza