Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bővül a jogsegélyszolgálat az észak-alföldi régióban

MTI, 2013. április 29. - hétfő 11:41
Címkék: jog, segély,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Júniustól újabb helyeken nyílnak Jogpont+ irodák az észak-alföldi régióban, ezzel a térségben 54 irodára bővül a hálózat - közölte a régióban ingyenes jogsegélyszolgálatot működtető Ipartestületek Országos Szövetség (IPOSZ) az MTI-vel.


Majoros János, az IPOSZ alelnöke a közleményben kiemelte, hogy júniustól az észak-alföldi régióban 23 tízezer főnél kisebb lélekszámú településen nyitnak jogsegélyszolgálatot Jogpont+ mini néven.

Az Új Széchenyi Terv keretében a Társadalmi Megújulás Operatív Programban indult projekt bővítésére 169 millió forint áll rendelkezésre 2014. december végéig. Az IPOSZ tájékoztatása szerint a 2012 júliusa óta működő észak-alföldi Jogpont+ jogsegélyszolgálat 31 irodáját 3000 ügyfél kereste fel eddig, közülük több mint 1500 az idén kért segítséget problémája megoldásához.

-

Urbán Julianna, az IPOSZ alelnöke a szövetség közleményében úgy vélekedett, hogy szükség van a megelőző, megbízható, ingyenes, személyre szabott jogi tanácsadásra, amit igazol az azt igénybe vevők növekvő száma is.

Az IPOSZ összesítése szerint a régiót alkotó Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben az érdeklődők 31 százaléka munkajogi, 28 százaléka családjogi, 15 százaléka cégjogi, 8 százaléka közigazgatás-jogi témákban fordult az irodákhoz, adó- és társadalombiztosítás ügyekben az ügyfelek 17 százaléka vette igénybe az ingyenes szolgáltatást.

A személyes ügyfélfogadáson túl mintegy 500 érdeklődő telefonon, chaten és e-mailen keresztül kapott választ kérdéseire - írja közleményében az IPOSZ.

A munkahelykeresés mellett a leggyakrabban felmerülő kérdések a munkaszerződésekkel, felmondásokkal, bérezésekkel, szabadságokkal, vállalkozásalapítással és megszűntetéssel, pályázatokkal, különböző határozatok értelmezésével, jogorvoslati lehetőségekkel voltak kapcsolatosak - mutatott rá a szövetség.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés