Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Utastájékoztató rendszer a GYSEV vonalain

MTI, 2013. április 25. - csütörtök 12:01
Címkék: GYSEV, tájékoztatás, fejlesztés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Saját fejlesztésű, fedélzeti utastájékoztató rendszert helyeznek üzembe a GYSEV vonalain - tájékoztatta az MTI-t Rázó László, a vasúttársaság szóvivője.


Az internet és GPS-alapú információs monitorok másodpercre pontos adatokat közölnek. Az adatok alapján az utasok azt is megtudhatják, milyen vasúti csatlakozási lehetőségeik vannak - mondta.

Hozzátette: a rendszer tesztüzeme sikeresen lezajlott, áprilistól pedig már élesben működik az internetes tájékoztatás GYSEV járatain.

-

Az utastájékoztató rendszer működését szerdán délelőtt a gyakorlatban mutatták be Szombathely és Kőszeg közötti vonalon. Az utastérben elhelyezett 50 centiméter átmérőjű monitoron megjelenő térképen jelzik a vonat pillanatnyi helyzetét, valamint az utazóközönség számára legfontosabb információkat, köztük a várható érkezési időt - mondta Padutsch József a vasúttársaság rendszerfejlesztője.

Újdonság, hogy a GYSEV és a Vasi Volán között létrejött megállapodás értelmében a csatlakozási lehetőségek között a volántársaság buszjáratai is szerepelnek. A csatlakozásoknál a késéseket is figyelembe veszi a rendszer.

Az újabb fejlesztéssel a szolgáltatás minőségét igyekeznek javítani - hangoztatta a bemutatón Kövesdi Szilárd, a GYSEV vezérigazgatója.

A vasúttársaság saját erőből fejlesztette ki a fedélzeti utastájékoztatót, amelyhez hasonlóval csak a Railjet vonatokon találkozhat az utazóközönség - emelte ki.

A fedélzeti tájékoztató rendszert eddig négy Jenbacher motorvonatba és egy Schlieren típusú vasúti kocsiba szerelték be. Az utazóközönség a Szombathely-Kőszeg, a Szombathely-Csorna-Rajka, valamint a Szombathely-Zalaszentiván vonalakon láthatja a fedélzeti monitorokat, de lesz olyan vonat is, amely Pécsig közlekedik.

A következő hónapokban a vasúttársaság további 10 Schlieren-kocsiba és 13 motorvonatba szereli be az utastájékoztató rendszert, tervezik azt is, hogy intercity kocsikba is elhelyezik az információs monitorokat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés