Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Utastájékoztató rendszer a GYSEV vonalain

MTI, 2013. április 25. - csütörtök 12:01
Címkék: GYSEV, tájékoztatás, fejlesztés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Saját fejlesztésű, fedélzeti utastájékoztató rendszert helyeznek üzembe a GYSEV vonalain - tájékoztatta az MTI-t Rázó László, a vasúttársaság szóvivője.


Az internet és GPS-alapú információs monitorok másodpercre pontos adatokat közölnek. Az adatok alapján az utasok azt is megtudhatják, milyen vasúti csatlakozási lehetőségeik vannak - mondta.

Hozzátette: a rendszer tesztüzeme sikeresen lezajlott, áprilistól pedig már élesben működik az internetes tájékoztatás GYSEV járatain.

-

Az utastájékoztató rendszer működését szerdán délelőtt a gyakorlatban mutatták be Szombathely és Kőszeg közötti vonalon. Az utastérben elhelyezett 50 centiméter átmérőjű monitoron megjelenő térképen jelzik a vonat pillanatnyi helyzetét, valamint az utazóközönség számára legfontosabb információkat, köztük a várható érkezési időt - mondta Padutsch József a vasúttársaság rendszerfejlesztője.

Újdonság, hogy a GYSEV és a Vasi Volán között létrejött megállapodás értelmében a csatlakozási lehetőségek között a volántársaság buszjáratai is szerepelnek. A csatlakozásoknál a késéseket is figyelembe veszi a rendszer.

Az újabb fejlesztéssel a szolgáltatás minőségét igyekeznek javítani - hangoztatta a bemutatón Kövesdi Szilárd, a GYSEV vezérigazgatója.

A vasúttársaság saját erőből fejlesztette ki a fedélzeti utastájékoztatót, amelyhez hasonlóval csak a Railjet vonatokon találkozhat az utazóközönség - emelte ki.

A fedélzeti tájékoztató rendszert eddig négy Jenbacher motorvonatba és egy Schlieren típusú vasúti kocsiba szerelték be. Az utazóközönség a Szombathely-Kőszeg, a Szombathely-Csorna-Rajka, valamint a Szombathely-Zalaszentiván vonalakon láthatja a fedélzeti monitorokat, de lesz olyan vonat is, amely Pécsig közlekedik.

A következő hónapokban a vasúttársaság további 10 Schlieren-kocsiba és 13 motorvonatba szereli be az utastájékoztató rendszert, tervezik azt is, hogy intercity kocsikba is elhelyezik az információs monitorokat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza