Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Buszos fejlesztéseket indít Pécs

MTI, 2013. április 18. - csütörtök 14:01
Címkék: Pécs, busz, fejlesztés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Buszcsereprogramot és más fejlesztéseket indít a Pécs tömegközlekedési szolgáltatását ellátó Tüke Busz Zrt. - jelentette be Csizi Péter (Fidesz) alpolgármester csütörtökön a pécsi közgyűlés ülésének szünetében, sajtótájékoztatón.


Elmondta, hogy a következő hetekben összesen tíz új autóbusz kezdi meg szolgálatát a pécsi helyi közlekedésben. A győri gyártású Credo típusú autóbuszokat a Kravtex Kft.-től bérli a 100 százalékos önkormányzati tulajdonú Tüke Busz Zrt. A nyolc szóló és két csuklós, új gyártású autóbusz fél évig lesz forgalomban, ez idő alatt új járműveket is vásárol a társaság - mondta Csizi Péter.

A buszvásárlást összesen 1,2 milliárdos, a Tüke Busz által felvenni tervezett hitelből finanszírozzák, és kizárólag új, korszerű motorral felszerelt járművekben, nagyjából 25-30 darab busz megvásárlásában gondolkodnak - mondta. A közbeszerzési felhívás megjelenése a következő hónapokban várható. Csizi Péter az intézkedéseket azzal magyarázta, hogy a Tüke Busz Zrt. által jelenleg használt 160 autóbusz átlagéletkora húsz év körül van, az öreg Ikarusok javítása pedig óriási terheket jelent a cég számára. Hozzátette: a hamarosan forgalomba álló tíz új bérelt busz havi bérleti díja kevesebb lesz, mint a meglévő legrosszabb állapotú járművek havi javítási költsége.

Pécs alpolgármestere szólt arról is: a buszcsereprogrammal egy időben a Tüke Busz 520 millió forintos fejlesztést is indít 82 százalékos uniós támogatás mellett. Megújítják az utastájékoztatási rendszert, a buszokban lesz 226 belső tájékoztató panel, valamint hangos utastájékoztató rendszer is, a sofőrök munkáját pedig érintőképernyős fedélzeti számítógép segíti majd. A rendszer része lesz az is, hogy okostelefonok és internet segítségével az utasok számára is követhetővé válnak az autóbuszok, azaz pontosan lehet tudni, mikor ér a járat egy adott megállóba.

Hat kocsiban lesznek olyan készülékek, amelyek a felszállók számát mérik majd, valamint az uránvárosi végállomáson is lesz úgynevezett dinamikus tábla. Az uránvárosi és a Budai vámnál lévő pályaudvaron további 5 millió forintért felújítják a forgalmi irodákat is.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza