Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Buszos fejlesztéseket indít Pécs

MTI, 2013. április 18. - csütörtök 14:01
Címkék: Pécs, busz, fejlesztés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Buszcsereprogramot és más fejlesztéseket indít a Pécs tömegközlekedési szolgáltatását ellátó Tüke Busz Zrt. - jelentette be Csizi Péter (Fidesz) alpolgármester csütörtökön a pécsi közgyűlés ülésének szünetében, sajtótájékoztatón.


Elmondta, hogy a következő hetekben összesen tíz új autóbusz kezdi meg szolgálatát a pécsi helyi közlekedésben. A győri gyártású Credo típusú autóbuszokat a Kravtex Kft.-től bérli a 100 százalékos önkormányzati tulajdonú Tüke Busz Zrt. A nyolc szóló és két csuklós, új gyártású autóbusz fél évig lesz forgalomban, ez idő alatt új járműveket is vásárol a társaság - mondta Csizi Péter.

A buszvásárlást összesen 1,2 milliárdos, a Tüke Busz által felvenni tervezett hitelből finanszírozzák, és kizárólag új, korszerű motorral felszerelt járművekben, nagyjából 25-30 darab busz megvásárlásában gondolkodnak - mondta. A közbeszerzési felhívás megjelenése a következő hónapokban várható. Csizi Péter az intézkedéseket azzal magyarázta, hogy a Tüke Busz Zrt. által jelenleg használt 160 autóbusz átlagéletkora húsz év körül van, az öreg Ikarusok javítása pedig óriási terheket jelent a cég számára. Hozzátette: a hamarosan forgalomba álló tíz új bérelt busz havi bérleti díja kevesebb lesz, mint a meglévő legrosszabb állapotú járművek havi javítási költsége.

Pécs alpolgármestere szólt arról is: a buszcsereprogrammal egy időben a Tüke Busz 520 millió forintos fejlesztést is indít 82 százalékos uniós támogatás mellett. Megújítják az utastájékoztatási rendszert, a buszokban lesz 226 belső tájékoztató panel, valamint hangos utastájékoztató rendszer is, a sofőrök munkáját pedig érintőképernyős fedélzeti számítógép segíti majd. A rendszer része lesz az is, hogy okostelefonok és internet segítségével az utasok számára is követhetővé válnak az autóbuszok, azaz pontosan lehet tudni, mikor ér a járat egy adott megállóba.

Hat kocsiban lesznek olyan készülékek, amelyek a felszállók számát mérik majd, valamint az uránvárosi végállomáson is lesz úgynevezett dinamikus tábla. Az uránvárosi és a Budai vámnál lévő pályaudvaron további 5 millió forintért felújítják a forgalmi irodákat is.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza