Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Érdemes felülvizsgálni a lakásbiztosításunkat

MTI, 2013. április 17. - szerda 13:01
Címkék: lakás, ház, biztosítás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A magyarországi mintegy 4 millió lakás 70 százaléka biztosított, de 20-40 százalékuknál a biztosítás nem nyújt teljes, mindenre kiterjedő fedezetet - közölte a PBA Biztosítási Alkusz Kft. saját felmérésére hivatkozva szerdán az MTI-vel.


Az alkuszcég azt javasolja, hogy aki három-négy évnél régebben kötötte meg lakásbiztosítását, feltétlenül ellenőrizze az abban vállalt kockázatokat. Mivel az utóbbi időben a verseny csökkentette a lakásbiztosítások díjait is, valószínű, hogy ugyanannyiért kiterjesztett kockázatú biztosítást lehet vásárolni.

A PBA felmérése szerint a magyar háztartások kevésbé védik az ingóságukat, mint az ingatlanukat. A megkérdezett lakástulajdonosok 47 százaléka válaszolta azt, hogy neki a lakás - az ingatlan - védelme a legfontosabb, a benne lévő ingóságok csak 27 százalékot kaptak. A kiemelt értékeire 14 százalékuk, míg a kerti berendezésekre 4, a háziállatokra 8 százalékuk kötne biztosítást.

A megkérdezettek az árat tekintik elsődlegesnek, amikor biztosítót választanak, és az a fontos számukra, hogy megbízható ismerősöknek jó tapasztalataik legyenek az adott biztosítóval kapcsolatosan. A hirdetések alig játszanak szerepet a választásnál.
A többség szerint havi 2-3 ezer forint kiadás még nem okoz gondot, hogy biztosítsák értékeiket, időt azonban nem szívesen áldoznak arra, hogy a biztosítási feltételeket időről időre felülvizsgálják.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés