Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Érdemes felülvizsgálni a lakásbiztosításunkat

MTI, 2013. április 17. - szerda 13:01
Címkék: lakás, ház, biztosítás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A magyarországi mintegy 4 millió lakás 70 százaléka biztosított, de 20-40 százalékuknál a biztosítás nem nyújt teljes, mindenre kiterjedő fedezetet - közölte a PBA Biztosítási Alkusz Kft. saját felmérésére hivatkozva szerdán az MTI-vel.


Az alkuszcég azt javasolja, hogy aki három-négy évnél régebben kötötte meg lakásbiztosítását, feltétlenül ellenőrizze az abban vállalt kockázatokat. Mivel az utóbbi időben a verseny csökkentette a lakásbiztosítások díjait is, valószínű, hogy ugyanannyiért kiterjesztett kockázatú biztosítást lehet vásárolni.

A PBA felmérése szerint a magyar háztartások kevésbé védik az ingóságukat, mint az ingatlanukat. A megkérdezett lakástulajdonosok 47 százaléka válaszolta azt, hogy neki a lakás - az ingatlan - védelme a legfontosabb, a benne lévő ingóságok csak 27 százalékot kaptak. A kiemelt értékeire 14 százalékuk, míg a kerti berendezésekre 4, a háziállatokra 8 százalékuk kötne biztosítást.

A megkérdezettek az árat tekintik elsődlegesnek, amikor biztosítót választanak, és az a fontos számukra, hogy megbízható ismerősöknek jó tapasztalataik legyenek az adott biztosítóval kapcsolatosan. A hirdetések alig játszanak szerepet a választásnál.
A többség szerint havi 2-3 ezer forint kiadás még nem okoz gondot, hogy biztosítsák értékeiket, időt azonban nem szívesen áldoznak arra, hogy a biztosítási feltételeket időről időre felülvizsgálják.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza