Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Új babakötvényt indítana a kormány

MTI, 2013. április 16. - kedd 14:00
Címkék: kormány, baba
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Még az idén lehet új babakötvény - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn, miután a korábbi Start-számlára épülő Babakötvény-programról is egyeztetett Töröcskei Istvánnal, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezetőjével.


A gazdasági tárca vezetője az ÁKK vezérigazgatójával közösen megtartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az ötlet jó és hasznos, hiszen növelni kell a lakossági megtakarításokat és azok állampapírban történő lekötését.

Varga Mihály a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozó intézményeknél folytatott látogatássorozat egyik állomásaként tárgyalt az ÁKK vezetőjével. Az MTI kérdésére, hogy folytattak-e egyeztetéseket a jegybanki - a rövid lejáratú külső adósságnak a devizatartalék forrásaiból kiváltását célzó - stabilitásnövelő programban való részvételről, mindkét vezető határozott nemmel válaszolt.Varga Mihály jelezte, hogy az Európai Uniónak benyújtandó konvergenciaprogramban nem várható az adósságpálya jelentős változtatása. Hozzátette: az uniós pénzügyminiszterek hétvégi, dublini találkozója is arról győzte meg, hogy Magyarország azon országok között van, amelyek esetében az Európai Unió megszüntetheti a túlzottdeficit-eljárást.

Töröcskei István, az adósságkezelő vezérigazgatója a sajtótájékoztatón arról beszélt, szeretnék elérni, hogy egyre hosszabb legyen a magyar államadósság lejárati szerkezete. Jelezte: olyan termékekkel áll a lakosság elé az ÁKK, amelyek a jövőt, a gyermekek megélhetését segítik elő, és csökkentik az ország kiszolgáltatottságát.

Az ÁKK vezérigazgatója szerint az elmúlt időszakban sikerült elérni, hogy megnyugodott a piac, erősödtek az árfolyamok, és csökkentek a kamatszintek. A lakosság rájött, hogy az egyik legjobb befektetés ma az állampapír - tette hozzá.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza