Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bocsánatot kért Kínától az Apple

MTI, 2013. április 02. - kedd 10:01
Címkék: Apple, Kína
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az elmúlt időszakban élesen bírált és tisztességtelennek nevezett kereskedelmi módszerei miatt bocsánatot kért Kínától az Apple.


Tim Cook, az amerikai technológiai óriás vezetője levélben fordult a cég kínai ügyfeleihez. A vállalat kínai nyelvű internetes oldalán helyi idő szerint hétfő este közzétett levélben elnézést kért, és a bírált kereskedelmi módszerek megváltoztatását ígérte.

A vállalatot az elmúlt időszakban Kínában számos kritika érte, elsősorban a termékeivel kapcsolatos garanciavállalások miatt. Az ázsiai országban is rendkívül népszerű iPhone és iPad készülékeket gyártó konszernt azzal vádolták meg, hogy ügyfelei számára Kínában sokkal rosszabb garanciafeltételeket kínál, mint más országokban. Tim Cook most ennek felülvizsgálatát és megváltoztatását ígérte.

-

A hivatalos kínai média az elmúlt hetekben többször is foglalkozott az Apple-lel. A fogyasztói jogok védelmével foglalkozó adásában a kínai központi televízió (CCTV) a vállalat szemére vetette, hogy a sérült iPhone-hátlapok cseréjénél Kínában fizetésre kötelezik a vásárlókat, miközben ez külföldön ingyenes.

A Hszinhua hírügynökség pedig arról közölt cikket, hogy az utóbbi egy év során a közép-kínai Vuhan városában több ezer fiatal adósodott el egyebek közt az országban tomboló "Apple-láznak" köszönhetően. A fiatalok magas kamatozású, nagy összegű kölcsönt vettek fel csak azért, hogy legújabb generációs elektronikai cikkeket, így iPhone-t vagy iPadet vásárolhassanak.

A Zsenmin Zsipao kínai pártlap a napokban arrogánsnak nevezte az amerikai vállalatot, és hiányolta, hogy az Apple nem válaszolt a bírálatokra.

Tim Cook levele megfigyelők szerint ennek nyomán született. Egyben pedig jelzi a kínai piac rendkívüli fontosságát az Apple számára.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza