Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bányavíz jutott a Lápos folyóba

MTI, 2013. április 02. - kedd 13:41
Címkék: bánya, víz, szennyezés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jelentős mennyiségű bányavíz ömlött Romániában a Nagybánya melletti Lápos folyóba az elmúlt napok esőzései és a hóolvadás nyomán egy elhagyott bányából.


Az Agerpres hírügynökség keddi jelentése szerint a Campurele bánya bezárt tárnáiból jutott jelentős mennyiségű bányavíz a folyóba a Láposbánya patakján keresztül. A híradás szerint haltetemeket nem észleltek a vizekben. A hatóságok mintát vettek a Láposból és a Szamosból, hogy ellenőrizzék, történt-e környezetkárosodás, a bányavíz összetétele egyelőre nem ismert.

Dan Buca, a megyei katasztrófavédelmi bizottság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a bányavíz kiáramlását hétfőn este jelentették a sürgősségi hívószámon. Az elhagyott színesfémbánya elárasztott és beomlott tárnáiból másodpercenként 1,5 köbméteres hozammal ömlött a víz az éjszaka folyamán. A vízömlés azonban kedden reggelre megszűnt.

A szóvivő szerint a helyszínre vonult hatóságoknak kotrógéppel kellett védőgátat vonniuk a Campurele víztisztító-állomás köré. Ennek az állomásnak normális körülmények között az lenne a feladata, hogy ne engedje a bányavizet közvetlenül bejutni a patakokba, folyókba, de az éjszaka folyamán kiáramlott nagy mennyiségű vizet az állomás nem tudta szűrni. A víz az állomást is veszélyeztette.

Dan Buca azt is elmondta, a katasztrófavédelem szakemberei bejárták a környéket, de sem a Láposbánya patakján, sem a Lápos folyóban nem láttak haltetemeket. Hozzátette, jelenleg is megfigyelés alatt tartják a vizeket, a vízminták laboratóriumi eredményeit pedig a kora délutáni órákra várják.

A vízkiömlés a Nagybánya melletti Láposbánya (Baita) térségében történt. A településen átfolyó patak mintegy tíz kilométerrel alább a Lápos folyóba, a Lápos pedig mintegy három kilométerrel lejjebb a Szamosba ömlik.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza