Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bányavíz jutott a Lápos folyóba

MTI, 2013. április 02. - kedd 13:41
Címkék: bánya, víz, szennyezés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jelentős mennyiségű bányavíz ömlött Romániában a Nagybánya melletti Lápos folyóba az elmúlt napok esőzései és a hóolvadás nyomán egy elhagyott bányából.


Az Agerpres hírügynökség keddi jelentése szerint a Campurele bánya bezárt tárnáiból jutott jelentős mennyiségű bányavíz a folyóba a Láposbánya patakján keresztül. A híradás szerint haltetemeket nem észleltek a vizekben. A hatóságok mintát vettek a Láposból és a Szamosból, hogy ellenőrizzék, történt-e környezetkárosodás, a bányavíz összetétele egyelőre nem ismert.

Dan Buca, a megyei katasztrófavédelmi bizottság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a bányavíz kiáramlását hétfőn este jelentették a sürgősségi hívószámon. Az elhagyott színesfémbánya elárasztott és beomlott tárnáiból másodpercenként 1,5 köbméteres hozammal ömlött a víz az éjszaka folyamán. A vízömlés azonban kedden reggelre megszűnt.

A szóvivő szerint a helyszínre vonult hatóságoknak kotrógéppel kellett védőgátat vonniuk a Campurele víztisztító-állomás köré. Ennek az állomásnak normális körülmények között az lenne a feladata, hogy ne engedje a bányavizet közvetlenül bejutni a patakokba, folyókba, de az éjszaka folyamán kiáramlott nagy mennyiségű vizet az állomás nem tudta szűrni. A víz az állomást is veszélyeztette.

Dan Buca azt is elmondta, a katasztrófavédelem szakemberei bejárták a környéket, de sem a Láposbánya patakján, sem a Lápos folyóban nem láttak haltetemeket. Hozzátette, jelenleg is megfigyelés alatt tartják a vizeket, a vízminták laboratóriumi eredményeit pedig a kora délutáni órákra várják.

A vízkiömlés a Nagybánya melletti Láposbánya (Baita) térségében történt. A településen átfolyó patak mintegy tíz kilométerrel alább a Lápos folyóba, a Lápos pedig mintegy három kilométerrel lejjebb a Szamosba ömlik.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

leo lobito, 2020. január 28.

Szüksége van sürgős pénzügyi segítségre? írjon nekünk e-mailben: leolobitohelpfunds@hotmai...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza