Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Patkány okozott üzemzavart a fukusimai erőműben

MTI, 2013. március 26. - kedd 13:41
Címkék: patkány, üzemzavar, Fukusima
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egy patkány okozott nemrégiben rövidzárlatot és ezzel 29 órás áramkimaradást Japánban, a szomorú emlékű Fukusima-1 erőműben a létesítményt üzemeltető TEPCO energiavállalat vizsgálata szerint - írta kedden az Aszahi Simbun japán napilap.


A múlt hét elején bekövetkezett üzemzavar során leállt a 2011-ben balesetet szenvedett erőmű elhasznált fűtőelemeit tároló medencéinek hűtőrendszere. Habár a reaktorok hűtése nem szenvedett kárt, a TEPCO elismerte, hogy a két évvel ezelőtti baleset óta ez volt az egyik legsúlyosabb incidens a létesítményében.

A cég vizsgálatot indított a súlyos üzemzavar kivizsgálására, és arra jutottak, hogy egy patkány tehet a történtekről. Az állat állítólag az ideiglenesen felhelyezett elektromos kapcsolótáblák között szaladgálva okozott rövidzárlatot, amely a teljes rendszert megbénította.

-

A 15 centiméteres, szénné égett "tettest" a TEPCO vizsgálóbizottsága egy elromlott kapcsolótábla alatt találta meg.

A cég közölte, hogy az eset miatt beltéri, jobban zárt és ezáltal patkánybiztos kapcsolótáblákra kötötték át a (becslések szerint 40 évbe telő) leszerelés alatt álló erőmű fontosabb elektromos szerkezeteit - írta az Aszahi Simbun.

A japáni és tengerentúli sajtó szerint az üzemzavar és annak forrása azt jelzi, hogy az erőmű leszerelésén dolgozó szakemberek a mai napig összetákolt, alkalmi megoldásokat kénytelenek alkalmazni, ami kérdéseket vet fel a létesítmény és az ott folyó munka biztonságosságáról.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza