Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Országszerte havazás, hófúvás

MTI, 2013. március 26. - kedd 09:01
Címkék: havazás, időjárás, OMSZ
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Országszerte havazás, illetve hófúvás veszélyezteti a közlekedést. Jelenleg két megye - Komárom-Esztergom és Békés - kivételével az ország egész területén első-, illetve másodfokú figyelmeztetések, valamint riasztások vannak érvényben a havazás, illetve a várható hófúvás miatt.


Baranyában két településre továbbra sem járnak az autóbuszok, és érvényben van a 7,5 tonna össztömeget meghaladó teherjárművek forgalomkorlátozása.

A megyében elzárt település nincs, de Lothárdra és Kővágótöttösre nem közlekednek buszok, Erzsébetre pedig csak a községhez közeli kereszteződésig jutnak el a járatok. Pécsen a Kénes út le van zárva, a 35-ös helyi járat Dömörkapuig, a 36-os, 37-es csak az Angster úti megállóig megy. A havazás miatt eddig tizenkétszer vonultak ki a katasztrófavédelem egységei.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Baranyára visszavonta az elsőfokú riasztást. A citromsárga figyelmeztető előrejelzés ugyanakkor érvényben van, mert gyenge hófúvás és tíz centimétert meghaladó hó várható a következő huszonnégy órában.

mti

Somogy megye teljes területét összefüggő, 15-20 centiméteres hóréteg fedi, a rendkívüli időjárásban hóban elakadt, árokba csúszott és balesetet szenvedett személygépjárműveket, kamionokat és autóbuszokat kellett menteni, a reggeli buszok közül néhány elakadt, vagy kimaradt. A kamionstop érvényben van, de az utak járhatók.

Zala megyében több mint hétszáz, többségében külföldi kamion vesztegel az időjárási körülmények miatt elrendelt forgalmi korlátozások okán, a sofőrök ellátását karitatív szervezetek is segítik. A veszteglő kamionok 10-15 százaléka magyar, a külföldiek között szlovákok, lengyelek, litvánok, csehek és románok vannak legtöbben, az M7-es mellett állók között legnagyobb számban a román kamionosok vannak. A nagykanizsai tűzoltók a hajnali órákban végigellenőrizték a parkolókat, hogy a sofőrök bármilyen segítségre szorulnak-e, de erre nem volt igény.

mti

A Fejér megyei utak és az M7-es autópálya itteni szakasza havas, hókásás, latyakos, helyenként csúszós, a síkosságmentesítés folyamatos; az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán vizes a burkolat, a Budapest felé vezető oldal egy keréknyomon járható, míg Dunaújváros térségében havas szakaszokra kell számítani

Veszprém megyében továbbra is életben van a kamionstop a 83-as és 82-es főúton.

Hétfő 14 órától kedden reggel hat óráig 23-szor kértek segítséget a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletén a hóhelyzet miatrt, az esetek többségében műszaki mentéseket végeztek, árokba csúszott autóknál, tehergépjárműveknél, elakadt kamionoknál segédkeztek a tűzoltók. Veszprém megyében jelenleg is 1-es fokozatú, citromsárga riasztás van érvényben. A közútkezelő tájékoztatása szerint hó által elzárt út nincs a megyében, de az utak jégbordásak, hókásásak lehetnek, ezért fokozott figyelemmel kell közlekedni. Az áramszolgáltató közlése szerint a megyében áramkimaradás nincs.

Vas megyében egyre több kamionos kényszerül várakozásra, elsősorban a Szlovénia irányába tartó, 7,5 tonnánál nehezebb teherjárművek forgalmának korlátozása miatt. A megyében kisebb fennakadásokat okoz a közlekedésben a hóesés, amely az előrejelzések szerint tovább tart, kedden további 10 centiméternyi hó hullhat.

A tűzoltóknak eddig tucatszor kellett személy- és tehergépjárműveket, valamint menetrend szerint közlekedő autóbuszokat kimenteniük a hó fogságából, hétfő este az Őrségben, Ivánc közelében egy mentőautó is a tűzoltók segítségére szorult.

mti

Vas megyében egyelőre nincs járhatatlan út vagy elzárt település, személyi sérüléssel járó közlekedési baleset nem történt.

Tolna megyében 10-15 percet késnek a havazás miatt a Gemenc Volán autóbuszai. A volán minden járata elindult kedd reggel. Kisebb fennakadások a szekszárdi helyi közlekedésben vannak, a tolnai megyeszékhelyen egyes városrészekre, például a Bottyán-hegyre nem tudnak eljutni az autóbuszok - tette hozzá. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint Tolnában nincs járhatatlan út, minden település megközelíthető.

A Pest megyei tűzoltókat az éjszaka folyamán huszonegyszer riasztották a havas, jeges úton megcsúszott, árokba szaladt autók mentéséhez, elsősorban a ceglédi és a nagykátai térségbe.

Egyelőre csupán e két kistérségre adtak ki másodfokú riasztást, melyet a nap során várhatóan kiterjesztenek Pest megye teljes területére. A régióban jelentős vastagságú hóréteg alakult ki, az utak is havasak, jegesek, csúszósak. Az előrejelzések alapján további hófúvás és fokozatosan erősödő szél várható, ami helyenként hótorlaszokat emelhet. Elzárt település, illetve lezárt útszakasz egyelőre nincs Pest megyében.

Budapest területére a havazás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elsőfokú riasztása van érvényben. Az elmúlt 12 órában tizenöt, a havazással összefüggő műszaki mentéshez riasztották a fővárosi tűzoltókat, személyi sérülés nem történt, forgalmi akadályokat szüntettek meg a fővárosi egységek.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az M7-es autópályára nem lehet 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművel felhajtani, így a teherautóknak Budaörsön, a Tesco áruház parkolójában kell várakozniuk az útzár feloldásáig.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza