Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Elvétve találnak patkányt Budapesten

MTI, 2013. március 25. - hétfő 16:41
Címkék: Budapest, patkány
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A következő öt évben a Bábolna Bio Kft. végezheti a főváros patkánymentesítését a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatóságának hétfői tájékoztatása szerint.


A nyílt közbeszerzési eljáráson nyertes társasággal megkötötték a szerződést.

Az MTI-hez is eljuttatott közlemény szerint Budapest az egyetlen olyan világváros, ahol a patkányok sem közegészségügyi, sem gazdasági kárt, sem környezeti problémát nem okoznak. A környező településekről érkező, valamint az áruszállítás során behozott patkányok száma évről évre csökken, tavaly a főváros 226 ezer objektumában mindössze 255 esetben találtak patkányt, vagyis az összes budapesti objektum mindössze 0,11 százalékában bukkantak a kártevőre.

A főváros tájékoztatása szerint a patkánymentesítés díját az önkormányzat fizeti. Arra kérték a lakosságot: aki patkányt észlel, jelentse be a Bábolna Bio Kft.-nek vagy az annak munkáját ellenőrző Budapest Főváros Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének.

Felidézték, hogy Budapesten 1970-ben a becslések szerint még kétmillió patkány élt, amelyek évente 300-400 millió forintos kárt okoztak. A főváros teljes, 525 négyzetkilométeres területének patkánymentesítését 1971-ben rendelték el.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Helena Robert, 2019. október 15.

A nevem Helena Robert, néhány hónappal ezelőtt nagy szükségem volt hitelre, de csalás és ves...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Norbert , 2019. október 15.

Helló, Norbert vagyok, pénzügyi válságban van? mivel hazámban jelenleg pénzügyi válság va...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

sara, 2019. október 14.

Üdv mindenkinek!
Sara vagyok, jelenleg Tata-ban él. Magyarországon özvegy vagyok, két gy...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés