Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Visszatérnek a húsgolyók az Ikeába

MTI, 2013. március 22. - péntek 13:31
Címkék: IKEA, hús
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megkezdik az újonnan előállított húsgolyók forgalmazását jövő keddtől a magyarországi IKEA áruházak éttermeiben; a gyártás kevesebb húsbeszállítóval és szigorúbb ellenőrzés mellett történik - tájékoztatta az IKEA pénteken az MTI-t.


Az élelmiszeriparban történt, lóhússal kapcsolatos problémák miatt bebizonyosodott, hogy az IKEA Csoport szigorú követelményei ellenére nem tudott megfelelni a vásárlók elvárásainak. Az esetet a legnagyobb komolysággal kezelik, és további erőfeszítéseket tesznek a teljes élelmiszerlánc követhetősége érdekében - idézi a közlemény Edward Mohrt, a cégcsoport által világszerte forgalmazott élelmiszerekért felelős vezetőt.

Az IKEA Csoport február végén döntött a szóban forgó, svédországi beszállítótól származó húsgolyó eladásának beszüntetéséről. Első lépésként független szakértőkkel együtt vizsgálat alá vették a húsgolyók gyártását és az érintett svédországi beszállítót - közölte a társaság.

A vizsgálat eredményeként a húsbeszállítók számának csökkentésével egyszerűsítették az ellátási láncot. Emellett szigorúbb ellenőrzés alá vonták a beszállítót, a DNS-analízist kiterjesztve a nyers húsra és a késztermékekre is. Erről a kiegészítő intézkedésről azért döntöttek, hogy a húsgolyók kizárólag a termékismertetőben felsorolt összetevőket tartalmazzák.

Következő lépésként független minőségbiztosító céggel együttműködve továbbfejlesztik a választékban szereplő húskészítmények beszerzésére és feldolgozására vonatkozó követelményrendszert, hogy a termékek útja egészen a gazdaságig visszakövethető legyen. Az összes gyártóegységben, az összes beszállítótól származó darált hús esetében bevezetik, hogy a DNS-vizsgálat a rendes eljárás része legyen. Emellett kiterjesztett független szakértői auditok révén biztosítják, hogy a beszállítók és albeszállítók megfeleljenek ezeknek a szigorúbb követelményeknek - hangsúlyozza az IKEA.

A csehországi, magyarországi és szlovákiai IKEA éttermek kínálatában március 26-ától ismét megtalálhatók lesznek a húsgolyók, majd nem sokkal később a Svéd Finomságok Boltja polcaira is visszakerülnek a termékek.

A cégcsoport közölte azt is: dolgoznak azon, hogy fenntartható megoldást keressenek az eladásból visszatartott, esetlegesen lóhúst tartalmazó húsgolyók esetében. Tekintve, hogy a termék fogyasztása az egészségre nem ártalmas, kapcsolatban állnak a megfelelő szervekkel, hogy felderítsék az eladásból visszatartott húsgolyók törvényi szabályozásoknak megfelelő elhelyezési lehetőségeit.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Fábián József, 2019. december 10.

Kedves ügyvéd úr!

Mi van fordított esetben? 2015-ben eladtam egy ingatlanomat, a ...

Közüzemi költségek lakásvásárláskor

vakhal ládzló, 2019. december 07.

van egy 50 literes hajdu bojlerem tönkre ment a fütöszál az eredeti az 600 Wattos volt amit kapt...

A hosszú életű villanybojler titka

vakhal ládzló, 2019. december 07.

van egy 50 literes hajdu bojlerem tönkre ment a fütöszál az eredeti az 600 Wattos volt amit kapt...

A hosszú életű villanybojler titka

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza