Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Visszatérnek a húsgolyók az Ikeába

MTI, 2013. március 22. - péntek 13:31
Címkék: IKEA, hús
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megkezdik az újonnan előállított húsgolyók forgalmazását jövő keddtől a magyarországi IKEA áruházak éttermeiben; a gyártás kevesebb húsbeszállítóval és szigorúbb ellenőrzés mellett történik - tájékoztatta az IKEA pénteken az MTI-t.


Az élelmiszeriparban történt, lóhússal kapcsolatos problémák miatt bebizonyosodott, hogy az IKEA Csoport szigorú követelményei ellenére nem tudott megfelelni a vásárlók elvárásainak. Az esetet a legnagyobb komolysággal kezelik, és további erőfeszítéseket tesznek a teljes élelmiszerlánc követhetősége érdekében - idézi a közlemény Edward Mohrt, a cégcsoport által világszerte forgalmazott élelmiszerekért felelős vezetőt.

Az IKEA Csoport február végén döntött a szóban forgó, svédországi beszállítótól származó húsgolyó eladásának beszüntetéséről. Első lépésként független szakértőkkel együtt vizsgálat alá vették a húsgolyók gyártását és az érintett svédországi beszállítót - közölte a társaság.

A vizsgálat eredményeként a húsbeszállítók számának csökkentésével egyszerűsítették az ellátási láncot. Emellett szigorúbb ellenőrzés alá vonták a beszállítót, a DNS-analízist kiterjesztve a nyers húsra és a késztermékekre is. Erről a kiegészítő intézkedésről azért döntöttek, hogy a húsgolyók kizárólag a termékismertetőben felsorolt összetevőket tartalmazzák.

Következő lépésként független minőségbiztosító céggel együttműködve továbbfejlesztik a választékban szereplő húskészítmények beszerzésére és feldolgozására vonatkozó követelményrendszert, hogy a termékek útja egészen a gazdaságig visszakövethető legyen. Az összes gyártóegységben, az összes beszállítótól származó darált hús esetében bevezetik, hogy a DNS-vizsgálat a rendes eljárás része legyen. Emellett kiterjesztett független szakértői auditok révén biztosítják, hogy a beszállítók és albeszállítók megfeleljenek ezeknek a szigorúbb követelményeknek - hangsúlyozza az IKEA.

A csehországi, magyarországi és szlovákiai IKEA éttermek kínálatában március 26-ától ismét megtalálhatók lesznek a húsgolyók, majd nem sokkal később a Svéd Finomságok Boltja polcaira is visszakerülnek a termékek.

A cégcsoport közölte azt is: dolgoznak azon, hogy fenntartható megoldást keressenek az eladásból visszatartott, esetlegesen lóhúst tartalmazó húsgolyók esetében. Tekintve, hogy a termék fogyasztása az egészségre nem ártalmas, kapcsolatban állnak a megfelelő szervekkel, hogy felderítsék az eladásból visszatartott húsgolyók törvényi szabályozásoknak megfelelő elhelyezési lehetőségeit.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

Hanga, 2020. március 26.

Név szerint Hanga vagyok, és Szegeden élek, annyira tele vagyok boldogsággal és örömmel, szer...

Autóhitelek válságos szemmel

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza