Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Még stagnál a kártyapiac

MTI, 2013. március 20. - szerda 10:41
Címkék: bankkártya, piac, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Kis mértékben bár, de csökkent a Magyarországon kibocsátott bankkártyák száma tavaly, a kártyákkal generált forgalom ugyanakkor érezhető mértékben nőtt - írja a szerdai Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataira hivatkozva.


A Magyarországon kibocsátott fizikai bankkártyák száma nagyjából 56 ezerrel csökkent tavaly és 8,913 milliót ért el, így 2012-ben sem tört meg a hazai bankkártyapiacon évek óta megfigyelhető, stagnálás közeli trend.

A visszaesésért az MNB adatai szerint egyértelműen a hitelkártyák tehetők felelőssé, a hitelkerettel ellátott plasztikok száma ugyanis 2012-ben 1,305 millióról 1,256 millióra csökkent. A hitelkártyák piacának ugyanis nem kedvez a jelenlegi gazdasági környezet, és a lakosság eladósodási hajlandósága is alacsony. A corporate (vállalati) bankkártyák száma is visszaesett tavaly, ám nem drámai mértékben: 522,5 ezerről 515,9 ezer darabra.

A forgalomban a stagnáló bankkártyaszám, illetve a csökkenő lakossági fogyasztás ellenére enyhe növekedést sikerült elérni, ami annak a jele, hogy a magyarok egyre többet használják plasztikjaikat. A hazai kibocsátású bankkártyákkal generált összes forgalom 8347,4 milliárd forintot tett ki tavaly, amely 2,58 százalékkal magasabb a bázisnál. A forgalom bővülése egyértelműen a bankkártyás vásárlások növekedésének köszönhető - ismerteti az újság.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza