Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Még stagnál a kártyapiac

MTI, 2013. március 20. - szerda 10:41
Címkék: bankkártya, piac, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Kis mértékben bár, de csökkent a Magyarországon kibocsátott bankkártyák száma tavaly, a kártyákkal generált forgalom ugyanakkor érezhető mértékben nőtt - írja a szerdai Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataira hivatkozva.


A Magyarországon kibocsátott fizikai bankkártyák száma nagyjából 56 ezerrel csökkent tavaly és 8,913 milliót ért el, így 2012-ben sem tört meg a hazai bankkártyapiacon évek óta megfigyelhető, stagnálás közeli trend.

A visszaesésért az MNB adatai szerint egyértelműen a hitelkártyák tehetők felelőssé, a hitelkerettel ellátott plasztikok száma ugyanis 2012-ben 1,305 millióról 1,256 millióra csökkent. A hitelkártyák piacának ugyanis nem kedvez a jelenlegi gazdasági környezet, és a lakosság eladósodási hajlandósága is alacsony. A corporate (vállalati) bankkártyák száma is visszaesett tavaly, ám nem drámai mértékben: 522,5 ezerről 515,9 ezer darabra.

A forgalomban a stagnáló bankkártyaszám, illetve a csökkenő lakossági fogyasztás ellenére enyhe növekedést sikerült elérni, ami annak a jele, hogy a magyarok egyre többet használják plasztikjaikat. A hazai kibocsátású bankkártyákkal generált összes forgalom 8347,4 milliárd forintot tett ki tavaly, amely 2,58 százalékkal magasabb a bázisnál. A forgalom bővülése egyértelműen a bankkártyás vásárlások növekedésének köszönhető - ismerteti az újság.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza