Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bankügyekben is takarékosabbak a nők

MTI, 2013. március 08. - péntek 09:01
Címkék: bank, felmréés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Takarékosabban bankolnak a nők Magyarországon: idegen ATM-ben ritkábban vesznek fel készpénzt, mint a férfiak, és hitelkártyájukat is aktívabban használják - derül ki az Erste Bank Hungary Zrt. felméréséből, amelynek eredményeit csütörtökön juttatták el az MTI-hez.


A nemzetközi nőnap alkalmából az Erste Bank összevetette lakossági ügyfelei bankolási szokásait a 2012 decemberére vonatkozó adatok alapján.

Az összefoglalóból kiderül, hogy a legtöbb erstés női lakossági ügyfél 30-40 és 50-60 év közötti. A férfiak átlagosan 21 százalékkal keresnek többet havonta, és nettó 300 ezer forint feletti havi fizetéssel kétszer annyi férfi rendelkezik, mint nő. A nők közül minden második nettó 100 ezer forint feletti összeget visz haza havonta.

-

A vásárlási tranzakciók adatai alapján a nők elsősorban hipermarketekben és élelmiszerboltokban költenek. A vásárlási cél alapján készített kimutatás szerint a költések mintegy fele marad az élelmiszerboltok kasszájában, második helyen a szépségápolási és egészségügyi cikkek, valamint a divatüzletek szerepelnek.

A nők a férfiaknál kevesebbet költenek szórakozásra, illetve az interneten is ritkábban és kevesebbet vásárolnak: a férfiak átlagosan 32 ezer forinttal több pénzt költenek internetes vásárlásaik során. A nők megfontoltságát jelzi, hogy fontos számukra a biztonsági tartalék, ezért sokuknak van folyószámlahitele, de azt aktívan már kevesebben használják.

A nyugdíj-előtakarékossági számla a nők körében sokkal népszerűbb, illetve az Ersténél a csak megtakarítási termékkel rendelkező ügyfelek körében lényegesen nagyobb arányban szerepelnek nők, mint férfiak. Az 50 év feletti korosztályban a legalább 1 millió forintos megtakarítással rendelkező ügyfelek több mint fele a szebbik nemhez tartozik. Ennek ellenére a férfi ügyfelek banki vagyona mintegy 20 százalékkal magasabb - olvasható a közleményben.

A hitelek terén viszont a férfiak dominálnak: nagyobb arányban rendelkeznek hitelkártyával, mint a hölgyek, de a jelzáloghitellel rendelkező lakossági ügyfelek mintegy 61 százaléka is férfi (a főadósokat vizsgálta az Erste). Az összefoglalóból kiderül, hogy a női hitelkártya-tulajdonosok viszont aktívabban használják hitelkártyájukat, és a legtöbb hitelkártyával rendelkező nő az 50-60 év közötti korosztályból kerül ki.

A bank friss adatai szerint a modern bankolási csatornák közül a telebank sokkal népszerűbb a nők, mint a férfiak körében, netbankszerződéssel pedig majdnem minden második nő rendelkezik.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. június 09.

Helló Kedves Beteg Hitel?

Szüksége van sürgős kölcsönre? Igen E-mail (dakany.e...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza