Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bankügyekben is takarékosabbak a nők

MTI, 2013. március 08. - péntek 09:01
Címkék: bank, felmréés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Takarékosabban bankolnak a nők Magyarországon: idegen ATM-ben ritkábban vesznek fel készpénzt, mint a férfiak, és hitelkártyájukat is aktívabban használják - derül ki az Erste Bank Hungary Zrt. felméréséből, amelynek eredményeit csütörtökön juttatták el az MTI-hez.


A nemzetközi nőnap alkalmából az Erste Bank összevetette lakossági ügyfelei bankolási szokásait a 2012 decemberére vonatkozó adatok alapján.

Az összefoglalóból kiderül, hogy a legtöbb erstés női lakossági ügyfél 30-40 és 50-60 év közötti. A férfiak átlagosan 21 százalékkal keresnek többet havonta, és nettó 300 ezer forint feletti havi fizetéssel kétszer annyi férfi rendelkezik, mint nő. A nők közül minden második nettó 100 ezer forint feletti összeget visz haza havonta.

-

A vásárlási tranzakciók adatai alapján a nők elsősorban hipermarketekben és élelmiszerboltokban költenek. A vásárlási cél alapján készített kimutatás szerint a költések mintegy fele marad az élelmiszerboltok kasszájában, második helyen a szépségápolási és egészségügyi cikkek, valamint a divatüzletek szerepelnek.

A nők a férfiaknál kevesebbet költenek szórakozásra, illetve az interneten is ritkábban és kevesebbet vásárolnak: a férfiak átlagosan 32 ezer forinttal több pénzt költenek internetes vásárlásaik során. A nők megfontoltságát jelzi, hogy fontos számukra a biztonsági tartalék, ezért sokuknak van folyószámlahitele, de azt aktívan már kevesebben használják.

A nyugdíj-előtakarékossági számla a nők körében sokkal népszerűbb, illetve az Ersténél a csak megtakarítási termékkel rendelkező ügyfelek körében lényegesen nagyobb arányban szerepelnek nők, mint férfiak. Az 50 év feletti korosztályban a legalább 1 millió forintos megtakarítással rendelkező ügyfelek több mint fele a szebbik nemhez tartozik. Ennek ellenére a férfi ügyfelek banki vagyona mintegy 20 százalékkal magasabb - olvasható a közleményben.

A hitelek terén viszont a férfiak dominálnak: nagyobb arányban rendelkeznek hitelkártyával, mint a hölgyek, de a jelzáloghitellel rendelkező lakossági ügyfelek mintegy 61 százaléka is férfi (a főadósokat vizsgálta az Erste). Az összefoglalóból kiderül, hogy a női hitelkártya-tulajdonosok viszont aktívabban használják hitelkártyájukat, és a legtöbb hitelkártyával rendelkező nő az 50-60 év közötti korosztályból kerül ki.

A bank friss adatai szerint a modern bankolási csatornák közül a telebank sokkal népszerűbb a nők, mint a férfiak körében, netbankszerződéssel pedig majdnem minden második nő rendelkezik.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza