Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jövő héten kezdődik a fogyasztók hete

MTI, 2013. március 07. - csütörtök 10:01
Címkék: fogyasztók hete, NFH
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Programokkal, újításokkal és bővített szolgáltatásokkal készül a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) a fogyasztók hetére, illetve a fogyasztók világnapjára - mondta el Fülöp Zsuzsanna, a hatóság szóvivője az NFH laboratóriumi nyílt napján csütörtökön.


A fogyasztók hete jövő hétfőn kezdődik, a fogyasztók világnapját március 15-én tartják, ehhez kapcsolódva szervezett az NFH laboratóriumi nyílt napot csütörtökön - közölte Fülöp Zsuzsanna.

A fogyasztóvédelmi hatóság egyik legfontosabb feladata a balesetveszélyes termékek kiszűrése a kereskedelmi forgalomból. Ennek érdekében az NFH akkreditált mechanikai és villamos laboratóriuma folyamatosan vizsgálja egyebek között a gyermekjátékokat és a villamossági termékeket.A nyílt napon délelőtt a sajtónak mutatták be a vizsgálati módszereket, de délután az érdeklődő fogyasztók is tájékoztatást kaphatnak a laboratórium tevékenységéről, megnézhetik a csecsemőknek és gyermekeknek szánt különböző termékek, farsangi maszkok és jelmezek, elektromos készülékek és égők vizsgálatát - ismertette a szóvivő.

A fogyasztók hete alkalmából az NFH meghosszabbított ügyfélszolgálati nyitva tartással várja a lakosság bejelentéseit, panaszait március 11. és 14. között.

A fogyasztói ismeretek, illetve a fogyasztókkal való kapcsolattartás bővítése, a tájékoztatás és tanácsadás érdekében a hatóság a napokban blogot indít a Magyar Nemzet online felületén, a fiatalabbakat a Facebook közösségi portál mellett a Twitteren is próbálják megszólítani, az NFH honlapján pedig a veszélyes termékek üzenőfalán várják a bejelentéseket, kérdéseket - hívta fel a figyelmet Fülöp Zsuzsanna.

A fogyasztók világnapját annak emlékére tartják március 15-én, hogy Kennedy amerikai elnök 1962-ben ezen a napon hirdette ki a négy alapvető fogyasztói jogot összefoglaló nyilatkozatát, ezek a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez való jog.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

leo lobito, 2020. január 28.

Szüksége van sürgős pénzügyi segítségre? írjon nekünk e-mailben: leolobitohelpfunds@hotmai...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza