Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jövő héten kezdődik a fogyasztók hete

MTI, 2013. március 07. - csütörtök 10:01
Címkék: fogyasztók hete, NFH
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Programokkal, újításokkal és bővített szolgáltatásokkal készül a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) a fogyasztók hetére, illetve a fogyasztók világnapjára - mondta el Fülöp Zsuzsanna, a hatóság szóvivője az NFH laboratóriumi nyílt napján csütörtökön.


A fogyasztók hete jövő hétfőn kezdődik, a fogyasztók világnapját március 15-én tartják, ehhez kapcsolódva szervezett az NFH laboratóriumi nyílt napot csütörtökön - közölte Fülöp Zsuzsanna.

A fogyasztóvédelmi hatóság egyik legfontosabb feladata a balesetveszélyes termékek kiszűrése a kereskedelmi forgalomból. Ennek érdekében az NFH akkreditált mechanikai és villamos laboratóriuma folyamatosan vizsgálja egyebek között a gyermekjátékokat és a villamossági termékeket.A nyílt napon délelőtt a sajtónak mutatták be a vizsgálati módszereket, de délután az érdeklődő fogyasztók is tájékoztatást kaphatnak a laboratórium tevékenységéről, megnézhetik a csecsemőknek és gyermekeknek szánt különböző termékek, farsangi maszkok és jelmezek, elektromos készülékek és égők vizsgálatát - ismertette a szóvivő.

A fogyasztók hete alkalmából az NFH meghosszabbított ügyfélszolgálati nyitva tartással várja a lakosság bejelentéseit, panaszait március 11. és 14. között.

A fogyasztói ismeretek, illetve a fogyasztókkal való kapcsolattartás bővítése, a tájékoztatás és tanácsadás érdekében a hatóság a napokban blogot indít a Magyar Nemzet online felületén, a fiatalabbakat a Facebook közösségi portál mellett a Twitteren is próbálják megszólítani, az NFH honlapján pedig a veszélyes termékek üzenőfalán várják a bejelentéseket, kérdéseket - hívta fel a figyelmet Fülöp Zsuzsanna.

A fogyasztók világnapját annak emlékére tartják március 15-én, hogy Kennedy amerikai elnök 1962-ben ezen a napon hirdette ki a négy alapvető fogyasztói jogot összefoglaló nyilatkozatát, ezek a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez való jog.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza