Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Milliós GVH-bírság a Vodafone-nak

MTI, 2013. március 06. - szerda 15:31
Címkék: GVH, Vodafone, bírság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Harminc millió forintra bírságolta a Vodafone Magyarország Zrt.-t a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megtévesztő mobilinternet reklámok miatt - közölte a GVH szerdán az MTI-vel.


A versenyhivatal a Vodafone 2012. február 13. és március 31. között zajlott, a társaság mobilinternet hálózatát népszerűsítő reklámkampányát vizsgálta.

A hatóság megállapította, hogy a vállalkozás valótlanul állította, hogy szélessávú mobilinternet hálózata bárhol elérhető, ráadásul a reklámok a másik két versenytárs hálózatának elérhetőségére vonatkozóan kritikát tartalmaztak.A reklámban megjelenő fő üzenet a GVH szerint így az volt, hogy a Vodafone mobilinternet hálózata országszerte mindenhol elérhető, míg a két versenytárs hálózata nem. A GVH szerint ez alkalmas a fogyasztók megtévesztésére.

A 30 milliós bírság kiszabásakor a versenyhatóság súlyosító tényezőként értékelte, hogy a jogsértés közel két hónapon át folyt, és a fogyasztók széles körét érintette. Szintén súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a vállalkozás korábban már több alkalommal tanúsított a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást.

A Vodafone véleménye szerint azért találta a GVH megtévesztőnek reklámfilmjét, mert a hatóság a benne szereplő mobilinternet lefedettségre vonatkozó "országszerte" szóhasználatot az "országban mindenhol"-ként értelmezte.

A társaság az MTI-hez eljuttatott közleményében hozzáteszi: a Vodafone Magyarország mobilinternet lefedettsége az ország területének 91 százalékán érhető el a lakosság 95 százaléka számára.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

becsapott ügyfél, 2013. március 25. - hétfő 10:27

Nem aktíválták most akkor mi van?Néphülyítés! Szolgáltató váltás lesz!Ennyi!

ügyfél, 2013. március 23. - szombat 15:08

Tényleg átvernek,mert azt írogatják vissza,hogy hibás a kód!Tehát Csalás van a dologban,ami megtévesztő.Bűntessék meg őket csak újra!

ügyfél, 2013. március 22. - péntek 19:53

Most próbálkoztunk de semmi internet!Átvertek minket is.Újabb bírságot kérünk nekik!

balek, 2013. március 22. - péntek 14:13

Még mindig nem aktív!!!!!!!!!És visszaküldeni sem lehet a választ!ÁTVERÉS ÚJRA!

becsapott ügyfél, 2013. március 21. - csütörtök 22:37

Megint átvertek,mert küldték az SMS.-t,hogy díjmentes 100 Mb.internetet bíztosítanak. Sehol semmi!!!!!!!!!!EZ A VODAFONE !

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés