Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Magas tarifák miatt mobilnetezünk keveset

MTI, 2013. március 06. - szerda 11:01
Címkék: mobil, internet, NMHH, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A mobilszolgáltatók magas tarifái összefüggésben vannak azzal, hogy az európai uniós országok közül Magyarországon használják a legkevesebben a mobilinternetet - írta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.


Az NMHH közleményében feltette a kérdést, hogy Miért drágább nálunk a mobilinternet, mint Ausztriában?

A mobilszolgáltatók magyarországi tarifái - különösen az okostelefon-tarifák - a többszörösei, mint ugyanezeknek a szolgáltatóknak a hasonló csomagjai más európai országokban. Azokban az országokban, ahol a tarifák olcsóbbak, jellemzően négy mobilszolgáltató van jelen, ezért sokkal kiélezettebb a piaci verseny - írta az NMHH.

A hatóság figyelmeztető ténynek nevezte, hogy a magyar piacra jellemző magas szolgáltatási árak gátolják a mobilinternet-használat Európában megfigyelhető dinamikus bővülését, pedig az országnak az az érdeke, hogy mielőbb felzárkózzon az európai trendekhez.Az NMHH célja, hogy gyorsítsa ezt a folyamatot, ezért a verseny élénkítése érdekében a mobilszolgáltatásra alkalmas frekvenciakészletet mielőbb teljes mértékben hasznosítani fogja - tették hozzá.

Egyre több kereskedelmi, pénzügyi, oktatási, kulturális szolgáltatás épül online eszközökre. Ezek használatához pedig elengedhetetlen a mobil adatforgalom elérhetővé tétele a lehető legszélesebb lakossági és vállalkozói rétegek számára. Ehhez azonban elegendő sávszélesség és versenyképes, a jelenleginél jóval kedvezőbb árak szükségesek - szögezte le az NMHH, hozzátéve: e célok érdekében a hatóság mindenkire, akinek fontos a digitális gazdaság jövője és fejlődése, partnerként és szövetségesként tekint.

Az NMHH célja továbbra is az, hogy a mobilszolgáltatás céljára alkalmas spektrumkészletet minél előbb, teljes mértékben hasznosítsa, hiszen ez az eszköz a legalkalmasabb a verseny élénkítésére.

"A digitális gazdaság fejlődéséhez teljes lefedettségre, szupergyors internetre és a jelenleginél olcsóbb, európai összehasonlításban is versenyképes árakra van szükség" - szögezte le közleményében az NMHH.

Kedden az Index és a hvg.hu is cikket közölt arról, hogy az Európai Unió legfrissebb jelentése szerint a szélessávú mobilinternet használatában Magyarország az utolsó helyen áll. A magyar lakosság kevesebb mint egyötöde internetezik mobilon. Az Index szerint - mivel az uniós jelentés a 2012. júliusi helyzetet tükrözi - így ebben a "lemaradásban" még nem érződhet a telefonadó.

Az Index cikkében kiemelte, hogy egy finn tanácsadó cég, a Rewheel vizsgálatában azt állapította meg, hogy Magyarország havi 200 beszédpercet és 2 gigabájt adatforgalmat számolva a harmadik legdrágább az EU-ban.

Ezzel kapcsolatban a hvg.hu felhívta a figyelmet az Ericsson egy korábbi felmérésére, amely szerint a felhasználók 30-45 százaléka használná gyakrabban a mobilnetet, ha alacsonyabbak lennének a tarifák.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Gabika, 2013. március 06. - szerda 14:38

Amíg külföldről (roaming) olcsóbb SMS-t küldeni, mint saját hálózatból, addig a mobilnet se lesz elfogadható áron...

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. december 14.

Ön üzleti férfi vagy nő? Szüksége van pénzeszközökre saját vállalkozásának elindítás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Stella Thomas, 2019. december 13.

A nevem Stella Thomas, tanúvallomást szeretnék tenni erről a jó hitelvállalatról, amely kölc...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Stella Thomas, 2019. december 13.

A nevem Stella Thomas, tanúvallomást szeretnék tenni erről a jó hitelvállalatról, amely kölc...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza