Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Magas tarifák miatt mobilnetezünk keveset

MTI, 2013. március 06. - szerda 11:01
Címkék: mobil, internet, NMHH, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A mobilszolgáltatók magas tarifái összefüggésben vannak azzal, hogy az európai uniós országok közül Magyarországon használják a legkevesebben a mobilinternetet - írta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.


Az NMHH közleményében feltette a kérdést, hogy Miért drágább nálunk a mobilinternet, mint Ausztriában?

A mobilszolgáltatók magyarországi tarifái - különösen az okostelefon-tarifák - a többszörösei, mint ugyanezeknek a szolgáltatóknak a hasonló csomagjai más európai országokban. Azokban az országokban, ahol a tarifák olcsóbbak, jellemzően négy mobilszolgáltató van jelen, ezért sokkal kiélezettebb a piaci verseny - írta az NMHH.

A hatóság figyelmeztető ténynek nevezte, hogy a magyar piacra jellemző magas szolgáltatási árak gátolják a mobilinternet-használat Európában megfigyelhető dinamikus bővülését, pedig az országnak az az érdeke, hogy mielőbb felzárkózzon az európai trendekhez.Az NMHH célja, hogy gyorsítsa ezt a folyamatot, ezért a verseny élénkítése érdekében a mobilszolgáltatásra alkalmas frekvenciakészletet mielőbb teljes mértékben hasznosítani fogja - tették hozzá.

Egyre több kereskedelmi, pénzügyi, oktatási, kulturális szolgáltatás épül online eszközökre. Ezek használatához pedig elengedhetetlen a mobil adatforgalom elérhetővé tétele a lehető legszélesebb lakossági és vállalkozói rétegek számára. Ehhez azonban elegendő sávszélesség és versenyképes, a jelenleginél jóval kedvezőbb árak szükségesek - szögezte le az NMHH, hozzátéve: e célok érdekében a hatóság mindenkire, akinek fontos a digitális gazdaság jövője és fejlődése, partnerként és szövetségesként tekint.

Az NMHH célja továbbra is az, hogy a mobilszolgáltatás céljára alkalmas spektrumkészletet minél előbb, teljes mértékben hasznosítsa, hiszen ez az eszköz a legalkalmasabb a verseny élénkítésére.

"A digitális gazdaság fejlődéséhez teljes lefedettségre, szupergyors internetre és a jelenleginél olcsóbb, európai összehasonlításban is versenyképes árakra van szükség" - szögezte le közleményében az NMHH.

Kedden az Index és a hvg.hu is cikket közölt arról, hogy az Európai Unió legfrissebb jelentése szerint a szélessávú mobilinternet használatában Magyarország az utolsó helyen áll. A magyar lakosság kevesebb mint egyötöde internetezik mobilon. Az Index szerint - mivel az uniós jelentés a 2012. júliusi helyzetet tükrözi - így ebben a "lemaradásban" még nem érződhet a telefonadó.

Az Index cikkében kiemelte, hogy egy finn tanácsadó cég, a Rewheel vizsgálatában azt állapította meg, hogy Magyarország havi 200 beszédpercet és 2 gigabájt adatforgalmat számolva a harmadik legdrágább az EU-ban.

Ezzel kapcsolatban a hvg.hu felhívta a figyelmet az Ericsson egy korábbi felmérésére, amely szerint a felhasználók 30-45 százaléka használná gyakrabban a mobilnetet, ha alacsonyabbak lennének a tarifák.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Gabika, 2013. március 06. - szerda 14:38

Amíg külföldről (roaming) olcsóbb SMS-t küldeni, mint saját hálózatból, addig a mobilnet se lesz elfogadható áron...

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza