Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Erősítene a mérőórapiacon a Magyar Posta

MTI, 2013. március 01. - péntek 11:31
Címkék: mérőóra, leolvasás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A jelenleginél nagyobb szeletet hasítana ki a mérőóra-leolvasási piacból a Magyar Posta Zrt., amely ajánlataival újabb szolgáltatókat is megkeresett. A piaci szerep növeléséhez a nemrégiben benyújtott módosító indítvány is segítségére lehet - írja a Napi Gazdaság.


A Posta a közelmúltban az Elmű Nyrt.-vel és az Émász Nyrt.-vel három évre, a Tigáz Zrt.-vel pedig kettő plusz egy évre szerződött - olvasható a lap pénteki számában.

A hatályos jogszabály szerint évente egyszer kell leolvasni a mérőket, a nemrégiben benyújtott - szakértők szerint több vonatkozásában is a Postára szabott - módosító indítvány azonban ezt negyedéves gyakorisággal is lehetővé tenné a fogyasztó kérésére.

mti

A Posta a lap azon kérdésére, hogy ez milyen költség-, illetve bevételnövekedést jelenthet, azt válaszolta, hogy amennyiben a jogszabályi környezet változása miatt a partnerek szerződésmódosítást kezdeményeznek, a vállalat "nyitott" a változtatásra.

Ha a módosítót megszavazza a parlament, az energiaszolgáltatóknak panaszfelvételi irodákat kell nyitniuk az ötezer főnél népesebb, nem járási székhely településeken, ami "más profilú" üzlethelyiségekben is kialakítható - így például a postahivatalokban.

A lap erre vonatkozó kérdésére a Posta azt közölte, hogy a levélkézbesítési és készpénz-átutalási szolgáltatások folyamatos szűkülése miatt a zrt. folyamatosan fejleszti szolgáltatási portfólióját és "nyitott" minden olyan szolgáltatásra, amelynek segítségével hatékonyabban használhatja ki a rendelkezésére álló - az országban legjelentősebbnek számító - hálózati és logisztikai kapacitását.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sanchez, 2020. június 06.

Ha sürgõs hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldására, akkor 3000 és 80 000 000 doll...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza