Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Erősítene a mérőórapiacon a Magyar Posta

MTI, 2013. március 01. - péntek 11:31
Címkék: mérőóra, leolvasás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A jelenleginél nagyobb szeletet hasítana ki a mérőóra-leolvasási piacból a Magyar Posta Zrt., amely ajánlataival újabb szolgáltatókat is megkeresett. A piaci szerep növeléséhez a nemrégiben benyújtott módosító indítvány is segítségére lehet - írja a Napi Gazdaság.


A Posta a közelmúltban az Elmű Nyrt.-vel és az Émász Nyrt.-vel három évre, a Tigáz Zrt.-vel pedig kettő plusz egy évre szerződött - olvasható a lap pénteki számában.

A hatályos jogszabály szerint évente egyszer kell leolvasni a mérőket, a nemrégiben benyújtott - szakértők szerint több vonatkozásában is a Postára szabott - módosító indítvány azonban ezt negyedéves gyakorisággal is lehetővé tenné a fogyasztó kérésére.

mti

A Posta a lap azon kérdésére, hogy ez milyen költség-, illetve bevételnövekedést jelenthet, azt válaszolta, hogy amennyiben a jogszabályi környezet változása miatt a partnerek szerződésmódosítást kezdeményeznek, a vállalat "nyitott" a változtatásra.

Ha a módosítót megszavazza a parlament, az energiaszolgáltatóknak panaszfelvételi irodákat kell nyitniuk az ötezer főnél népesebb, nem járási székhely településeken, ami "más profilú" üzlethelyiségekben is kialakítható - így például a postahivatalokban.

A lap erre vonatkozó kérdésére a Posta azt közölte, hogy a levélkézbesítési és készpénz-átutalási szolgáltatások folyamatos szűkülése miatt a zrt. folyamatosan fejleszti szolgáltatási portfólióját és "nyitott" minden olyan szolgáltatásra, amelynek segítségével hatékonyabban használhatja ki a rendelkezésére álló - az országban legjelentősebbnek számító - hálózati és logisztikai kapacitását.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza