Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Körmére néz a GVH az ingatlandepónak

MTI, 2013. február 28. - csütörtök 16:11
Címkék: ingatlandepo, GVH
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) utóvizsgálatban ellenőrzi, hogy az ingatlandepo honlapok mögött üzemeltetőként álló Experient Enterteiment Ltd. és a Weltimmo S.r.o vállalkozások teljesítették-e a GVH határozatában előírt kötelezettségeiket - közölte a versenyhivatal csütörtökön az MTI-vel.


Az ügy előzménye, hogy a GVH 2012 január elején hozott határozatot az ingatlandepo.com, az ingatlanbazar.com és az ingatlanbazar.net internetes oldalakról.

A GVH egyebek mellett azt állapította meg, hogy az üzemeltetők figyelmen kívül hagyták a fogyasztói panaszokat; tovább használták az általános szerződési feltételeknek a bíróság által érvénytelenített pontjait; az érdeklődőket hamisan tájékoztatták a hirdetések aktualitásáról, illetve a hirdetők előtt elhallgatták azt, hogy csak regisztrált személyek jutnak hozzá a hirdetésekhez. A GVH azt is felrótta a cégeknek, hogy agresszív kereskedelmi gyakorlattal igyekeztek rávenni a hirdetőket arra, hogy fogadják el feltételeiket.

A jogsértés megállapítása mellett a GVH egy évvel ezelőtt megtiltotta a versenytörvény rendelkezéseibe ütköző magatartás további folytatását, és együttesen 5 millió 600 ezer forint bírságot is kiszabott a két cégre.

Idén február 20-án a versenyhatóság további intézkedést kezdeményezett a vállalkozásokkal szemben: utóvizsgálatot rendelt el, hogy ellenőrizze, a határozatában megállapított kötelezettségeket teljesítették-e a honlapokat működtető vállalkozások.

A GVH korábban már közzétette, hogy közérdekű keresetet indított a vállalkozások által üzemeltetett honlapokon megjelenő, tisztességtelen általános szerződési feltételek miatt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

egy átvert ügyfél, 2013. szeptember 11. - szerda 11:59

Az összes behajtó cég és a lakásmaffia felszámolása kellene,hogy megtörténjen! Hiába szabtak ki bírságokat,azt semmibe veszik zsarolják az ügyfeleket továbbra is!Kinek van kedve még lakást vásárolni,mikor mindenkit átvernek uzsoraszerűen?Minden ügyletet hathatósan vizsgáljanak ki,mielőtt létrejön egy ingatlan eladás és vétel!Mert a korrupció melegágya az egész!

Yhó-Bazárimajom. Ingatlandepo.com, 2013. szeptember 10. - kedd 21:45

Biztonsági ok az hogy nem tud benneteket Magyarok szivatni ez a tróger segg majomember!

Ingatlanbazár.Yahó.com :D, 2013. szeptember 10. - kedd 21:43

Proxy szerverről és külföldi ip címről biztonsági okok miatt a honlapot nem lehet elérni! Ha Ön már ügyfelünk (ezesetben a regisztrációkor megadott email címét tüntesse fel a levélben), vagy kérdése van, az ingatlanbazar@yahoo.com címen tud üzenetet hagyni.

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza