Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Digitális tévé - A fél ország már átállt

MTI, 2013. február 28. - csütörtök 10:01
Címkék: tévé, átállás,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A tévével rendelkező csaknem 4 millió háztartás 51 százalékának van digitális vételi lehetősége, 35 százalékuknál az analóg kábel a legjobb vételi mód, míg 14 százalékuk analóg földi antennával vagy egyedi parabolával veszi az adást - derül ki a Nielsen Közönségmérés őszi felmérésének adataiból.


Az analóg földi sugárzás lekapcsolásában tehát a tévés háztartások 14 százaléka érintett - derül ki az MTI-hez eljuttatott tájékoztatásból.

Az analóg lekapcsolás után ugyanis a hagyományos szoba- vagy tetőantennával és televízióval csak akkor lesznek elérhetők a csatornák, ha a nézők beszereznek egy megfelelő vevőkészüléket - set-top-boxot - amelyet a tévékészülékhez csatlakoztatnak, vagy olyan új televíziót vásárolnak, amely ezt a vevőegységet már beépítve tartalmazza.

-

A digitális vételre képes háztartások közül csak 280 ezerben van IPTV (internetes alapú szolgáltatás).

Folyamatosan csökken azok aránya, akik analóg kábellel, földi antennával vagy egyedi műholddal fogják az adásokat.

A vizsgált időszakban a tévés háztartások 51 százalékában csak egy készülék volt, 36 százalékukban pedig kettő. A készülékek technológiai jellemzői 2011-hez képest sokat javultak: az érintettek 33 százalékának volt LCD, plazma- vagy LED tévéje, és ugyanilyen mértékre nőtt a 16:9-es képarányra, valamint a HD-re alkalmas készülékek aránya.

A felmérés adataiból kiderül az is, hogy 2012 őszén a magyar nyelvű televíziós csatornák közül 48-at digitális platformon lehetett fogni a legjobb minőségben, 36-ot analóg kábelen, míg hármat analóg földi vagy egyedi parabolaantennán.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Elektro M Ágnes, 2013. február 28. - csütörtök 17:54

Tisztelt Fekete Ferenc! Nem a cikk eredete a lényeg, vélleményem szerint. Hanem az, hogy van egy az egyben másolt cikk! Most nekem teljesen mindegy ki kiről másolt! De a cikk tarartama még érdekesebb! Mert van két cikk is amelyben két külömbőző IPTV előfizetői szám szerepel. Az egyik cikk azt írja, hogy 280 ezer iptv előfizető, a másik pedig azt, hogy 313285 iptv előfizető. Most melyik a valódi adat? Nem vagyok, újság író! De véleményem szerint nem kellene ellentétes adatokat írni. Illetve jobban utána kellene menni, az adott újság írónak, hogy a kapott adatok helyt állóak. Ez csak az én véleményem. Remélem érti Fekete úr, hogy miről írtam. És önnek mi a véleménye erről?

Fekete Ferenc, 2013. február 28. - csütörtök 13:27

Az általad linkelt, "eredetinek" tartott cikkben is bitre ugyanezek az adatok szerepelnek. Reklamálni az MTI-nél kell, mert onnan vette át a szerkesztő, ahogy nézem. Ellenben az általad linkelt "eredetinek" tartott cikknél meg sincs jelölve a forrás, csak a szövegben van utalás rá.

Elektro M Ágnes, 2013. február 28. - csütörtök 10:40

Ezen cikk szerint eltünt legalább 33 ezer IPTV előfizető! Vajon hová tünt el 33 ezer előfizető? Semmi kép sem stimmelnek az adatok! Mert ugyanis a http://dtvnews.hu/hirek/a-t-home-2012-negyedik-negyedeves-eredmenyei szerint a Magyar Telekomnak a T-Home IPTV-jének 2012. negyedik negyed évében 313285 előfizetője volt. Itt meg csak 280 ezeről írnak csak. Semmi kép sem stimmelnek az adatok! Vagyis valamelyik adat hamis! Ami viszont megtévesztő adtat. Most akkor mennyi előfizető van IPTV esetén? Azért ezen cikk írója pontosabban utána néhezetet volna az adatoknak. Egyébként ez egy másolt cikk, mert a dtvnews-n ugyan ez a cikk meg található, szó szerint. Most mindegy ki hibázott, hogy a dtvnews szerkesztői vagy a fogyasztók.hu szerkesztő, mert az adatok nem egyeznek! És ez a lényeg hogy az adatok, vagyis az előfizetők adatai nem eggyeznek a két cikkben! Tehát ezek szerint nem szabad "kézpénznek" venni ezen adatokat! Az eredeti cikk itt olvasható: http://dtvnews.hu/hirek/a-teves-haztartasok-fele-mar-kepes-a-digitalis-vetelre

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza