Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Csekken már ne fizessen kgfb díjat

MTI, 2013. február 28. - csütörtök 14:21
Címkék: kgfb, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Akik év végén kötelező gépjármű felelősségbiztosítót váltottak, már ne csekken, hanem átutalással, vagy a biztosító pénztárában fizessenek, így nem késik le a fizetésre megszabott 60 napos határidőt - hívja fel csütörtöki közleményében az érintettek figyelmét a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).


A kötelező gépjármű felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvény előírja, hogy aki biztosítót vált, annak 60 napon belül kell befizetnie a biztosítási díjat. A befizetés nem a sárga csekk feladási napja, hanem az az időpont, amikor a díj megérkezik a biztosítóhoz. Miután a sárga csekk átfutási ideje 2 nap, aki csütörtökön vagy pénteken adja fel a díjat, az lekési a 60 napos határidőt, amely az idén pénteken, a nap végén jár le.

Az átutalás ideje 4 óra, míg a biztosító pénztárába befizetett díj azonnali teljesítésnek számít. A határidő azért fontos, mert ha pénteken estig nem érkezik be a díj, akkor a biztosítónak kötelessége törölni az ügyfél kgfb-jét. A díj nemfizetése miatt megszűnt kötelező biztosításra - a fedezetlenség időtartamára - fedezetlenségi díjat kell fizetni. Ennek az összege napi 260-600 forint, továbbá az erre felszámított 30 százalék baleseti adó.

Az ügyfélnek emellett ugyanannál a biztosítónál kell újra szerződést kötnie, és a teljes évre, egyösszegben kell megfizetnie a kgfb díjat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza