Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Csekken már ne fizessen kgfb díjat

MTI, 2013. február 28. - csütörtök 14:21
Címkék: kgfb, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Akik év végén kötelező gépjármű felelősségbiztosítót váltottak, már ne csekken, hanem átutalással, vagy a biztosító pénztárában fizessenek, így nem késik le a fizetésre megszabott 60 napos határidőt - hívja fel csütörtöki közleményében az érintettek figyelmét a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).


A kötelező gépjármű felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvény előírja, hogy aki biztosítót vált, annak 60 napon belül kell befizetnie a biztosítási díjat. A befizetés nem a sárga csekk feladási napja, hanem az az időpont, amikor a díj megérkezik a biztosítóhoz. Miután a sárga csekk átfutási ideje 2 nap, aki csütörtökön vagy pénteken adja fel a díjat, az lekési a 60 napos határidőt, amely az idén pénteken, a nap végén jár le.

Az átutalás ideje 4 óra, míg a biztosító pénztárába befizetett díj azonnali teljesítésnek számít. A határidő azért fontos, mert ha pénteken estig nem érkezik be a díj, akkor a biztosítónak kötelessége törölni az ügyfél kgfb-jét. A díj nemfizetése miatt megszűnt kötelező biztosításra - a fedezetlenség időtartamára - fedezetlenségi díjat kell fizetni. Ennek az összege napi 260-600 forint, továbbá az erre felszámított 30 százalék baleseti adó.

Az ügyfélnek emellett ugyanannál a biztosítónál kell újra szerződést kötnie, és a teljes évre, egyösszegben kell megfizetnie a kgfb díjat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza