Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tesznek a magyar síelők a síszövetség szabályaira

MTI, 2013. február 27. - szerda 10:01
Címkék: , szabály
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A magyar síelők mintegy kétharmada nem tartja be a Nemzetközi Síszövetség (FIS) biztonságos síelésre vonatkozó szabályzatát, 50 százalékuk pedig védőfelszerelést sem használ - derül ki egy felmérésből.


Az egoMedia legújabb kutatása szerint a magyar síelők 36 százaléka tartja be a Nemzetközi Síszövetség (FIS) 10 pontos szabályzatát, 46 százalék pedig semmilyen védőfelszerelést (sisak, gerincprotektor) nem használ - közölte a felmérés kommunikációjával foglalkozó cég kedden az MTI-vel.

A megkérdezettek negyede szokott a képességeinek vagy a pályaviszonyoknak nem megfelelő tempóban, valamint kezeletlen vagy nem kijelölt pályaszakaszon siklani.

MTI

A kutatás szerint a síelők 35 százaléka még csak a következő hetekben utazik az európai síterepek valamelyikére. A felmérésben résztvevők 20 százaléka idén nem köt síbiztosítást vagy olcsóbb konstrukciót választ, mint korábban. A hazai síterepeken síelők 62 százaléka semmilyen biztosítást nem köt, gondolván, hogy az itthoni síelés kevésbé veszélyes.

A kutatás szerint a magyar síelők 18 százalékával már történt síbaleset, ráadásul 7,8 százalék szenvedett már balesetet más hibájából. Azt viszont kevesen tudják, hogy ha valaki síbalesetet okoz a környező országokban, anyagilag is vállalnia kell a baleset következményeit, ha nincs biztosítása.

A kérdőíves kutatásban 1475 fő vett részt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza