Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tesznek a magyar síelők a síszövetség szabályaira

MTI, 2013. február 27. - szerda 10:01
Címkék: , szabály
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A magyar síelők mintegy kétharmada nem tartja be a Nemzetközi Síszövetség (FIS) biztonságos síelésre vonatkozó szabályzatát, 50 százalékuk pedig védőfelszerelést sem használ - derül ki egy felmérésből.


Az egoMedia legújabb kutatása szerint a magyar síelők 36 százaléka tartja be a Nemzetközi Síszövetség (FIS) 10 pontos szabályzatát, 46 százalék pedig semmilyen védőfelszerelést (sisak, gerincprotektor) nem használ - közölte a felmérés kommunikációjával foglalkozó cég kedden az MTI-vel.

A megkérdezettek negyede szokott a képességeinek vagy a pályaviszonyoknak nem megfelelő tempóban, valamint kezeletlen vagy nem kijelölt pályaszakaszon siklani.

MTI

A kutatás szerint a síelők 35 százaléka még csak a következő hetekben utazik az európai síterepek valamelyikére. A felmérésben résztvevők 20 százaléka idén nem köt síbiztosítást vagy olcsóbb konstrukciót választ, mint korábban. A hazai síterepeken síelők 62 százaléka semmilyen biztosítást nem köt, gondolván, hogy az itthoni síelés kevésbé veszélyes.

A kutatás szerint a magyar síelők 18 százalékával már történt síbaleset, ráadásul 7,8 százalék szenvedett már balesetet más hibájából. Azt viszont kevesen tudják, hogy ha valaki síbalesetet okoz a környező országokban, anyagilag is vállalnia kell a baleset következményeit, ha nincs biztosítása.

A kérdőíves kutatásban 1475 fő vett részt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

sara, 2019. október 15.

Üdv mindenkinek!
Sara vagyok, jelenleg Tata-ban él. Magyarországon özvegy vagyok, két gy...

Évi egy fogkefe

Helena Robert, 2019. október 15.

A nevem Helena Robert, néhány hónappal ezelőtt nagy szükségem volt hitelre, de csalás és ves...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Norbert , 2019. október 15.

Helló, Norbert vagyok, pénzügyi válságban van? mivel hazámban jelenleg pénzügyi válság va...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés