Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Egyre több az átstrukturált hitel

MTI, 2013. február 26. - kedd 10:01
Címkék: hitel, változás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több mint negyedével növekedett tavaly a bankoknál az átstrukturált hitelek állománya, az átstrukturálás azonban sok ügyfélnél csak elodázza a problémát - írja a Világgazdaság.


A lap keddi számában a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) adatai alapján ismerteti: a hitelintézeteknél több mint 2100 milliárd forintra növekedett 2012 végére az átstrukturált hitelek állománya, 26,3 százalékkal bővült 2011-hez képest. A jelentős növekedés mögött két szektor - a lakossági és az önkormányzati áll -, a vállalatoknál kis mértékben ugyan, de csökkent tavaly az állomány.A lakossági ügyfeleknek már 1371,8 milliárd forintnyi kölcsönét tartották nyilván átsrukturáltként a bankok, amely bő másfélszerese az egy évvel korábbinak. Az önkormányzati ügyfeleknél az átütemezett állomány 7,6 milliárdról 35 milliárd forint fölé ugrott egy év alatt. Az átütemezett hitelek 85 százalékát idegen fizetőeszközben tartották nyilván.

Bár az átstrukturálás elvben a hitelszerződés - és az adós - megmentését szolgálná, a jelek szerint nagyon sok esetben csak időnyerésre elég. Az átütemezett kölcsönöknél ugyanis meglehetősen fegyelmezetlenek az ügyfelek, és nagyon magas a késve teljesítő adósok aránya. A vállalati hiteleknél például a kimutatott állomány csaknem egyharmada 90 napon túli csúszásban van, és a 90 napon belüli késedelemben lévő aránya is közelíti a 10 százalékot, míg a lakossági ügyfeleknél az állomány 21,4 százaléka volt 90 napon túli késésben, valamivel több mint egy negyedének késedelme pedig még nem érte el a három hónapot.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

hiteles,akit átvertek, 2013. március 04. - hétfő 19:41

Megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken hétfőn a svájcifrank-alapú devizahitelesek kontra AXA Bank polgári per, amelyben 68-an kérik kimondani azt, hogy szerződésük semmis, mert a jó erkölcsbe és jogszabályba ütközik.Ez még csak a kezdet,mert a többi bankot is perelni fogja az az eladósitott rengeteg ember!

hiteles,akit átvertek, 2013. március 04. - hétfő 12:20

"DEVIZAhitelCSALÁS - Új! - Titkolt banki megállapodás." Dr. Damm Andrea bankjogász "...A valóságban nem is volt kockázat vállalásra kötelezhető az adós - mi köze lenne már adósnak ahhoz, hogy honnét fedezi a bank a kihelyezett hitelt - az nem az adós, hanem a bank kockázata..." Forrás: Lánchíd rádió ~ 2013.03.01 http://www.youtube.com/watch?v=UKHClhhVSow&feature=youtu.be

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza