Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Levélben magyarázza a rezsicsökkentést az Elmű

MTI, 2013. február 22. - péntek 10:01
Címkék: ELMŰ-ÉMÁSZ, rezsi,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A rezsicsökkentési intézkedések következményeit ismerteti az Elmű-Émász társaságcsoport a napokban kiküldött levelében. Az ismertető mintegy kétmillió áramfogyasztót tájékoztat arról, hogy milyen "eredményei" lehetnek az áramdíjak leszorításának - ismerteti a pénteki Népszava.


A napilap cikke szerint az áramszolgáltató a tájékoztatójában közli, hogy a lakossági áramtarifák egyharmadát az adók teszik ki, a másik harmadot az állami tulajdonú áramnagykereskedőnek, a Magyar Villamos Művek Zrt.-nek és az ugyancsak állami kézben lévő villamosenergia-hálózatot működtető rendszerirányító vállalatnak fizeti ki. A szolgáltatónál pedig a lakossági üzletágban kilowattóránként mindössze 1,32 forint marad, amely nem elegendő a szolgáltatás fenntartására. A társaság háztartási szektornak szolgáltató ága veszteséget könyvel el, nem pedig a kormánypárt által emlegetett "busás hasznot" - ismertetik.

fogyasztok.hu

A levél arról is beszámol, hogy a cégcsoport pénzügyi források hiányában számos beruházást nem képes megvalósítani, ezért le kell építenie alvállalkozói jelentős részét. A fejlesztések elmaradása pedig az ellátásbiztonság rovására mehet, nőhet az üzemzavarok száma, aminek egyenes következménye az áramkimaradások szaporodása.

A Népszava a vállalatcsoport igazgatóságától megtudta: a társaság célja az volt a levél kiküldésével, hogy az áramárak összetevőivel kevésbé tisztában lévő ügyfelek megismerhessék, honnan jönnek össze a számlában szereplő díjtételek. A napilap úgy tudja, hogy a közeljövőben több más szolgáltató is tájékoztatja majd az ügyfeleit arról, hogy a díjbevétel döntő hányada nem a családokat ellátó energetikai cégekhez kerül, hanem a kormány kasszájába folyik be.

A napilap ismereti, hogy Németh Szilárd, Csepel polgármestere, fideszes országgyűlési képviselő, a rezsicsökkentést ellenőrző parlamenti munkacsoport vezetője az egyik televíziós műsorban felháborítónak nevezte az Elmű levelét. A politikus közölte: "amit az Elmű megengedett magának ebben a levélben, az egész egyszerűen elképesztő, azt sugallja az embereknek, hogy miattunk elbocsátások, rendszerkarbantartási problémák lesznek". A politikus kifejtette: "amikor az ország jobban teljesít, (...) azok az emberek, akik ezt a teljesítményt létrehozták, megérdemlik, hogy csökkenjenek a háztartási kiadásaik". Németh Szilárd azt is elmondta, hogy találkozni fognak a szolgáltatókkal, és nem az a céljuk, hogy padlóra kerüljenek ettől a 10 százalékos csökkentéstől a cégek - olvasható a Népszavában.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Daemon Angel, 2014. április 16. - szerda 22:20

A 20Ft-nál a fele-fele az energiadíj, és a rendszerhasználati díj. Erre jön rá az ÁFA, így jön ki a 38Ft-os egységár.

Matus László, 2013. február 23. - szombat 10:41

Tehát 1.32 szorozva hárommal az 3.96 Ft/KW az áram valós ára.Jöhet! Csak azt nem értem,hogy akkor mi miért fizetünk érte 18-20 Ft-ot???????????????????????

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza