Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Levélben magyarázza a rezsicsökkentést az Elmű

MTI, 2013. február 22. - péntek 10:01
Címkék: ELMŰ-ÉMÁSZ, rezsi,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A rezsicsökkentési intézkedések következményeit ismerteti az Elmű-Émász társaságcsoport a napokban kiküldött levelében. Az ismertető mintegy kétmillió áramfogyasztót tájékoztat arról, hogy milyen "eredményei" lehetnek az áramdíjak leszorításának - ismerteti a pénteki Népszava.


A napilap cikke szerint az áramszolgáltató a tájékoztatójában közli, hogy a lakossági áramtarifák egyharmadát az adók teszik ki, a másik harmadot az állami tulajdonú áramnagykereskedőnek, a Magyar Villamos Művek Zrt.-nek és az ugyancsak állami kézben lévő villamosenergia-hálózatot működtető rendszerirányító vállalatnak fizeti ki. A szolgáltatónál pedig a lakossági üzletágban kilowattóránként mindössze 1,32 forint marad, amely nem elegendő a szolgáltatás fenntartására. A társaság háztartási szektornak szolgáltató ága veszteséget könyvel el, nem pedig a kormánypárt által emlegetett "busás hasznot" - ismertetik.

fogyasztok.hu

A levél arról is beszámol, hogy a cégcsoport pénzügyi források hiányában számos beruházást nem képes megvalósítani, ezért le kell építenie alvállalkozói jelentős részét. A fejlesztések elmaradása pedig az ellátásbiztonság rovására mehet, nőhet az üzemzavarok száma, aminek egyenes következménye az áramkimaradások szaporodása.

A Népszava a vállalatcsoport igazgatóságától megtudta: a társaság célja az volt a levél kiküldésével, hogy az áramárak összetevőivel kevésbé tisztában lévő ügyfelek megismerhessék, honnan jönnek össze a számlában szereplő díjtételek. A napilap úgy tudja, hogy a közeljövőben több más szolgáltató is tájékoztatja majd az ügyfeleit arról, hogy a díjbevétel döntő hányada nem a családokat ellátó energetikai cégekhez kerül, hanem a kormány kasszájába folyik be.

A napilap ismereti, hogy Németh Szilárd, Csepel polgármestere, fideszes országgyűlési képviselő, a rezsicsökkentést ellenőrző parlamenti munkacsoport vezetője az egyik televíziós műsorban felháborítónak nevezte az Elmű levelét. A politikus közölte: "amit az Elmű megengedett magának ebben a levélben, az egész egyszerűen elképesztő, azt sugallja az embereknek, hogy miattunk elbocsátások, rendszerkarbantartási problémák lesznek". A politikus kifejtette: "amikor az ország jobban teljesít, (...) azok az emberek, akik ezt a teljesítményt létrehozták, megérdemlik, hogy csökkenjenek a háztartási kiadásaik". Németh Szilárd azt is elmondta, hogy találkozni fognak a szolgáltatókkal, és nem az a céljuk, hogy padlóra kerüljenek ettől a 10 százalékos csökkentéstől a cégek - olvasható a Népszavában.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Daemon Angel, 2014. április 16. - szerda 22:20

A 20Ft-nál a fele-fele az energiadíj, és a rendszerhasználati díj. Erre jön rá az ÁFA, így jön ki a 38Ft-os egységár.

Matus László, 2013. február 23. - szombat 10:41

Tehát 1.32 szorozva hárommal az 3.96 Ft/KW az áram valós ára.Jöhet! Csak azt nem értem,hogy akkor mi miért fizetünk érte 18-20 Ft-ot???????????????????????

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza