Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nőtt a lóhúsfogyasztás Franciaországban

MTI, 2013. február 21. - csütörtök 10:01
Címkék: lóhús, fogyasztás, Franciaország
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Meglepő hatás váltott ki a lóhúsbotrány Franciaországban: az elmúlt hetekben 10-15 százalékkal nőt a lóhúsfogyasztás a lóhúst forgalmazó hentesek szövetségének adatai szerint.


Egy hónappal azután, hogy Nagy-Britanniában botrányt okozott, hogy lóhúst találtak az elvileg marhahúst tartalmazó mélyhűtött ételkészítményekben, a franciaországi hentesek azt tapasztalják, hogy egyre népszerűbb a lóhús.

"Más hentesektől is azt a visszajelzést kaptam, hogy a héten rengetegen voltak a lóhús-boltokban. A forgalom átlagosan 15 százalékkal növekedett" - mondta szerdán Eric Vigoureux, a lóhúst forgalmazó hentesek szövetségének elnöke a France Info hírrádióban. Szerinte ennek az az oka, hogy "most mindenki a botrányról beszél, és azok, akik általában lóhúst fogyasztanak, nem éreznek lelkifurdalást".

-

A hivatalos adatok szerint a franciaországi húsfogyasztásnak alig 0,3 százaléka lóhús. A csökkenés az 1980-as években kezdődött, akkor még évi 85 ezer tonna lóhúst adtak el Franciaországban, tavaly már csak 20 ezer tonnát. A Franciaországban fogyasztott lóhús hatvan százaléka importból származik.

A lóhúsfogyasztás egyébként hasonló emelkedést ért el 1996-ban és 2000-ben a kergemarhakór idején. Szakértők szerint a mostani emelkedés nem fog sokáig tartani. A statisztikai hivatal (INSEE) szerint a hússal kapcsolatos botrányokat követően az adott hústípusnak fogyasztása általában egy év alatt tér vissza a válság előtti szintre.

A Findus svéd vállalatnak Nagy-Britanniában botrányt okozó, lóhússal kevert mélyhűtött marhahús-készítményeit a német-luxemburgi határ közelében található Metzben tevékenykedő Comigel nevű alvállalkozás állította elő. A vállalkozásnak a délnyugat-franciaországi Castelnaudary-ban bejelentett Spanghero szállította a Romániából rendelt húst. A Comigel a Finduson kívül más vállalatoknak is készített olyan "marhahús-készítményeket", amelyekbe úgy került lóhús, hogy ez nem volt feltüntetve a termékeken.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza