Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Péntekig választható az egyszerűsített adóbevallás

MTI, 2013. február 14. - csütörtök 10:01
Címkék: NAV, SZJA,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A magánszemélyek legkésőbb péntekig választhatják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közreműködésével elkészített egyszerűsített bevallást, a határidő jogvesztő, vagyis később nem igényelhető a NAV segítsége - hívta fel a figyelmet az adóhivatal csütörtökön.


Aki élni kíván a lehetőséggel, annak 2013. február 15-ig a 1253NY jelű adatlapot kitöltve kell postára adnia, vagy átadnia személyesen a NAV valamely ügyfélszolgálatán, illetve aki ügyfélkapuval rendelkezik, az elektronikusan is elküldheti.

A 1253NY nyomtatványt 700 ezer magánszemély kapta meg az adóhivatal által postázott bevallási csomagjában, illetve a nyilatkozat letölthető a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu), vagy beszerezhető az ügyfélszolgálatokon is.

-

A közlemény szerint az egyszerűsített bevallás választásánál az adókedvezmény érvényesítése nem kizáró ok. Sőt ha valaki már most tudja, hogy mely civil szervezetnek és egyháznak kívánja felajánlani adójának 1+1 százalékát, azt is megteheti ilyen módon.

A NAV felhívja a figyelmet, hogy a pénteki határidő jogvesztő, vagyis aki február 15-ig nem adja postára, vagy juttatja el más módon nyilatkozatát, az elkésett, és a késedelem igazolási kérelemmel sem menthető ki. Akik nem választották az egyszerűsített bevallást (vagy elkéstek), azoknak önadózással kell majd számot adniuk 2012-ben szerzett jövedelmükről.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza