Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Péntekig választható az egyszerűsített adóbevallás

MTI, 2013. február 14. - csütörtök 10:01
Címkék: NAV, SZJA,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A magánszemélyek legkésőbb péntekig választhatják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közreműködésével elkészített egyszerűsített bevallást, a határidő jogvesztő, vagyis később nem igényelhető a NAV segítsége - hívta fel a figyelmet az adóhivatal csütörtökön.


Aki élni kíván a lehetőséggel, annak 2013. február 15-ig a 1253NY jelű adatlapot kitöltve kell postára adnia, vagy átadnia személyesen a NAV valamely ügyfélszolgálatán, illetve aki ügyfélkapuval rendelkezik, az elektronikusan is elküldheti.

A 1253NY nyomtatványt 700 ezer magánszemély kapta meg az adóhivatal által postázott bevallási csomagjában, illetve a nyilatkozat letölthető a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu), vagy beszerezhető az ügyfélszolgálatokon is.

-

A közlemény szerint az egyszerűsített bevallás választásánál az adókedvezmény érvényesítése nem kizáró ok. Sőt ha valaki már most tudja, hogy mely civil szervezetnek és egyháznak kívánja felajánlani adójának 1+1 százalékát, azt is megteheti ilyen módon.

A NAV felhívja a figyelmet, hogy a pénteki határidő jogvesztő, vagyis aki február 15-ig nem adja postára, vagy juttatja el más módon nyilatkozatát, az elkésett, és a késedelem igazolási kérelemmel sem menthető ki. Akik nem választották az egyszerűsített bevallást (vagy elkéstek), azoknak önadózással kell majd számot adniuk 2012-ben szerzett jövedelmükről.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza