Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Több a hamisított euróérme

MTI, 2013. február 11. - hétfő 13:56
Címkék: euró, érme, hamis
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A forgalomból kivont hamis euróérmék száma a 2011. évi 157 ezerről 2012-ben 184 ezerre emelkedett, ami 17 százalékos növekedésnek felel meg - közölte hétfőn az Európai Bizottság.


Jelenleg 16,5 milliárd valódi euróérme van forgalomban, vagyis megközelítőleg százezer valódi érmére jut egy hamis. Továbbra is a kéteurós érmét hamisítják a legnagyobb előszeretettel: a lefoglalt hamis érmék majdnem kétharmada volt ilyen címletű.

Az uniós szabályozás értelmében a brüsszeli bizottság, vagyis az EU javaslattevő-végrehajtó intézménye felel az Európai Műszaki és Tudományos Központ (ETSC) működéséért. Az ETSC feladata a hamis euróérmék elemzése. A központ az EU csalás elleni hivatalának, az OLAF-nak az égisze alatt működik, munkájához pedig a Monnaie de Paris francia pénzverde technikai eszköz- és létesítményhátterét veszi igénybe.

Ami a hamis euróbankjegyeket illeti, az Európai Központi Bank beszámolója szerint 2012-ben mintegy 531 ezer hamis példányt vontak ki a forgalomból. Ez azt jelenti, hogy a papírpénz tekintetében javult a helyzet: 2011-ben még 606 ezer hamis bankót találtak. A bankjegyek vonatkozásában a frankfurti székhelyű központi bank az euróhamisítás elleni küzdelem fő intézménye.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés