Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Több a hamisított euróérme

MTI, 2013. február 11. - hétfő 13:56
Címkék: euró, érme, hamis
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A forgalomból kivont hamis euróérmék száma a 2011. évi 157 ezerről 2012-ben 184 ezerre emelkedett, ami 17 százalékos növekedésnek felel meg - közölte hétfőn az Európai Bizottság.


Jelenleg 16,5 milliárd valódi euróérme van forgalomban, vagyis megközelítőleg százezer valódi érmére jut egy hamis. Továbbra is a kéteurós érmét hamisítják a legnagyobb előszeretettel: a lefoglalt hamis érmék majdnem kétharmada volt ilyen címletű.

Az uniós szabályozás értelmében a brüsszeli bizottság, vagyis az EU javaslattevő-végrehajtó intézménye felel az Európai Műszaki és Tudományos Központ (ETSC) működéséért. Az ETSC feladata a hamis euróérmék elemzése. A központ az EU csalás elleni hivatalának, az OLAF-nak az égisze alatt működik, munkájához pedig a Monnaie de Paris francia pénzverde technikai eszköz- és létesítményhátterét veszi igénybe.

Ami a hamis euróbankjegyeket illeti, az Európai Központi Bank beszámolója szerint 2012-ben mintegy 531 ezer hamis példányt vontak ki a forgalomból. Ez azt jelenti, hogy a papírpénz tekintetében javult a helyzet: 2011-ben még 606 ezer hamis bankót találtak. A bankjegyek vonatkozásában a frankfurti székhelyű központi bank az euróhamisítás elleni küzdelem fő intézménye.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza