Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Terrorista lehet a kábeltolvaj

MTI, 2013. január 31. - csütörtök 09:01
Címkék: kábel, lopás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Legyen terrorista bűncselekmény a fémtolvajlás legveszélyesebb "műfaja", azaz a közüzemi kábellopás - egyebek mellett ezt kezdeményezi a Fidesz jövő heti parlamenti frakcióülésén Boldog István országgyűlési képviselő - számol be róla a csütörtöki Magyar Nemzet.


Boldog István a lapnak elmondta: már az új büntető törvénykönyv (Btk.) elfogadásakor is javasolta a szigorítást, de akkor csak kevesen támogatták. A képviselő úgy vélekedett, hogy a közüzemet, azaz emberek életét veszélyeztető bűncselekményeknél évtizedes börtönbüntetéseket kellene kiszabni. Ha pedig valaki csak egy vödröt visz el egy udvarról, azt is legalább 3-4 évre be kellene zárni, akárcsak az orgazda fémfelvásárlókat. Tanulmányoztam Szent László törvényeit, hasznosak - szögezte le.

Zsolnai József (Fidesz-KDNP), a Fővárosi Közgyűlés közbiztonsági tanácsnoka közölte: ők is szeretnék a Btk. szigorítását, továbbá kezdeményezik, hogy az eddig két helyre, a rendőrséghez és a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) telepített nyomozati jogkör egy kézbe kerüljön.

A Fidesz minden közbiztonság-javító lépést támogat, a kérdés kiemelt téma lesz a jövő heti parlamenti frakcióülésen - mondta a lapnak Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Fekete Ferenc, 2013. január 31. - csütörtök 17:28

Ha nem lenne Btk., akkor a vödör tulajdonosa megvédhetné vödrét, ahogyan szeretné. Természesen jogos, hogy túlzásnak érzi az egy vödör ellopásáért visszaesőként az életfogytiglanit, de az sincs rendjén, hogy lophatok, mert egy vödör miatt úgyse tesz senki feljelentést. Mellesleg akárhányszor ellophatom azt a vödröt, akkor sem kell semmilyen retorzióra számítanom. Megkérhetem a gyerekeimet, hogy lopják el, ha én nem érek éppen rá. Őket pedig végképp nem érheti semmi baj emiatt. én várom, hogy leteljen a két hét...

jocomano77, 2013. január 31. - csütörtök 14:01

És Fekete Ferenc úr lesz a hóhér? A viccet fére téve! Kinek mi az igazság érzete. Ez nézőpont kérdése, szerinetm. Lehet úgy is gondolkodni mint ön Fekete úr. De lehet ugyis gondolkodni, hogy nincs Btk. vagyis midnenki azt csinál amit akar, bünető ügyben. Ezért írom azt, hogy az egész kérdése a nézőpont kérdése. Ugyanígy az igazság érzete is mindenkinek más és más. Ezt tiszteletben kell tartani. De véleményem szerint nem kell túlzásokba esni. Mert túlzásnak tartom az egy vödör lopásért 3-4 évnyi börtönt. De nézük másként ezt a témát. El lop egy vödröt egy delikvens, majd a lopásért rögtön ki is végzik! Lehtne igy is gondolkodni. Miért nincs halál büntetés? Mert az nem büntetés, hanem megváltás az el ítéltnek! A másik oka pedig az, hogy azért nincs ma magyaroszágon halál büntetés. Mert mi van ha az adott elköveőről a halálos itélet után derül ki, hogy mégis ártatlan? Az U.S.A.-ban több tag államában is van halál bünetés. Az U.S.A.-ben a halára ítélteknek, a halálos itélet végre hajtás után, átlagosan évi 3%-ról derül ki, hogy ártatlanul végzik ki. És mind ez a már halálos ítélet végre hajtása után derül ki, hogy átlagosa 3%-uk ártaltlan volt, és ártatlanul végezték ki. Ez az egész U.S.A.-ra vonatkozó adat. Egyébként az U.S.A.-ban épp ezért néha akár évtizedekt is vár, egy halára ítélt, a halálos ítélet végre hajtására. Nem egy olyan U.S.A-beli esetről tudok, amikor a halálos ítélt után derül ki, hogy a kivégzett mégis csak ártatlan volt. Sőt olyanról is tudok, hogy a halálra ítélt hozzá tartozói ilyenkor akár dollár milliókat is kapot, kár térítés gyanánt. Ez a fajta kár térítés sok mindentől függ, már mint ami a kártérités öszegét illet. Az átlag 400 ezer dollár és 1,5 milló dollár között van. Most gondoljon mindnki csak bele, mi lenne ha magyaroszágon is több millót, vagy több száz millót kellene ki fizetnie az államnak, az ártatlanul ki végzettek hozzá tartozóinak. Mert igenis peresithető, ha valakit ártatlanul végeznek ki. Hát ezért sinincs kivégzés ma magyarországon.

Fekete Ferenc, 2013. január 31. - csütörtök 11:30

Kézlevágás a tolvajnak, fütyilevágás az erőszakolónak, lobotómia a csalóknak, és természetesen halál a gyilkosoknak.

jocomano77, 2013. január 31. - csütörtök 09:37

"Legyen terrorista bűncselekmény a fémtolvajlás legveszélyesebb "műfaja", azaz a közüzemi kábellopás." Ezzel még eggyet is értek. Mert az utóbbi években, főleg BKV terülten nagyons sok villamos és Hév kábeleket loptak el. Igy ezzel nagyon is egyet értek! - "Ha pedig valaki csak egy Ha pedig valaki csak egy vödröt visz el egy udvarról, azt is legalább 3-4 évre be kellene zárni." Ezzel viszont már nem értek eggyet. Sőt túlzottnak tartom. Ugyan igy túzottnak tartom a 3 csapás törvényt is. Mert péladul, aki háromszor elop egy-egy darab vödröt, alkamanként egy-egy vödröt, de három alkalmal teszi ezt meg. Akkor azt életfogytig tartó börtönnel sújtják. Ugyan ez vonatkozik egy darab kifli elopása esetén, ha 3-szor lop el valaki egy-egy kiflit az is életfogytig tartó börtön büntetéssel sújtanak. Csak azért mert vissza eső. Ez is túlzás! Rendben van, hogy a kifli és vödör lopást is büntetni kell! De a mérték ami nem mindegy! Egy vödör el lopása 3-4 év, egy kifili elopás akár 90 nap is lehet, vagy akkár ha vissze eső kifli tolvaj akkor életfogytig tartó börtön is ki szabható. Itt ami a fontos, a mérték! És én ezt emelném ki a mértéket. Mert elő fordul olyan is, gyilkosok szaladgálnak az utcán, mert maximum csak fel fügesztett börtön büntetést kapnak. Mások akik vödröt, vagy kiflit lopnak az pedig meg rögtön le ületik. Hát kérdem én hol a határ? Lassan ha valaki levegőt vesz, azt is majd életfogytig tartó börtön bünetéssel sújtsák? Nem a bünetést ellenzem, hanem a mértéket ellenzem! Ezeknek a törvényalkotóknak akik ilyen mértkű büntetési törvényeket alkotnak, azoknak biztos, hogy nincs mérték érzetük! Épp ezért az ilyen mértékű törvények alkotóit kellene, életfogytik tartó börtön bünetéssel sújatni! Ez az én személyes véleményem! Ti erről mit gondoltok? A válaszaitokra kivácsi vagyok.

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza