Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ritkulhat a szemétszállítás

MTI, 2013. január 29. - kedd 10:01
Címkék: szemétszállítás, cég, szabály
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Csökkenhet a szemétszállítás és a lomtalanítások gyakorisága egyes településeken, egy iparágat belülről ismerő szakértő szerint több településen is erre kényszerülhetnek a hulladékszállítást végző cégek - írja a keddi Magyar Nemzet.


A szolgáltatás színvonalának csökkentésével a társaságok azt kompenzálnák, hogy a januárban életbe lépett törvény jelentős többletterhet rótt a cégekre, eközben viszont csak 4,2 százalékkal emelhették a szolgáltatás árát a tavalyi szinthez képest, ami így nem fedezi a működési költségeket.

Az iparág szerint a problémára az jelenthetne megoldást, ha tudni lehetne, pontosan mit kellene tartalmaznia az alapszolgáltatásnak a szemétszállítás terén, erre azonban nem terjed ki a szabályozás. Mint a lap forrása kifejtette, ha le lennének fektetve ezek a tevékenységek, azokhoz költségminimumokat lehetne rendelni.

Az új hulladékról szóló törvény értelmében július 1-jétől csak olyan társaságok végezhetnek szemétszállítást, amelyekben az önkormányzat vagy az állam többségi tulajdonnal rendelkezik. A legtöbb cég azonban egyelőre kivár.

Ennek egyik oka, hogy a már hatályba lépett törvény mellé még nem jelent meg az összes részletet szabályozó végrehajtási rendelet. Másfelől az itt működő nagyobb külföldi vállalatok arra kérték Brüsszelt, vizsgálja meg, hogy a magyar szabályozás összhangban áll-e az uniós szabályokkal. Az eljárás a törvény hatálybalépése után indult el, ezért a legtöbb szereplő ennek az eredményét várja - ismerteti a lap.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ratman, 2019. március 18.

Nem ajánlom Richard Cosmos urat (se), nem túl sok hitelt küld :D...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Váradi Tibor Attila, 2019. március 17.

Tisztelt Tulajdonos(ok)!

Szeretnék Önökkel beszélni benzines autó elektromosra v...

Alakítsd elektromossá az autód!

Mr. Richard Cosmos, 2019. március 17.

Meleg Üdvözlet az Ön számára, szükség van-e bármilyen 2% -os kamatlábra? Ha igen, lépjen k...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés