Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ritkulhat a szemétszállítás

MTI, 2013. január 29. - kedd 10:01
Címkék: szemétszállítás, cég, szabály
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Csökkenhet a szemétszállítás és a lomtalanítások gyakorisága egyes településeken, egy iparágat belülről ismerő szakértő szerint több településen is erre kényszerülhetnek a hulladékszállítást végző cégek - írja a keddi Magyar Nemzet.


A szolgáltatás színvonalának csökkentésével a társaságok azt kompenzálnák, hogy a januárban életbe lépett törvény jelentős többletterhet rótt a cégekre, eközben viszont csak 4,2 százalékkal emelhették a szolgáltatás árát a tavalyi szinthez képest, ami így nem fedezi a működési költségeket.

Az iparág szerint a problémára az jelenthetne megoldást, ha tudni lehetne, pontosan mit kellene tartalmaznia az alapszolgáltatásnak a szemétszállítás terén, erre azonban nem terjed ki a szabályozás. Mint a lap forrása kifejtette, ha le lennének fektetve ezek a tevékenységek, azokhoz költségminimumokat lehetne rendelni.

Az új hulladékról szóló törvény értelmében július 1-jétől csak olyan társaságok végezhetnek szemétszállítást, amelyekben az önkormányzat vagy az állam többségi tulajdonnal rendelkezik. A legtöbb cég azonban egyelőre kivár.

Ennek egyik oka, hogy a már hatályba lépett törvény mellé még nem jelent meg az összes részletet szabályozó végrehajtási rendelet. Másfelől az itt működő nagyobb külföldi vállalatok arra kérték Brüsszelt, vizsgálja meg, hogy a magyar szabályozás összhangban áll-e az uniós szabályokkal. Az eljárás a törvény hatálybalépése után indult el, ezért a legtöbb szereplő ennek az eredményét várja - ismerteti a lap.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza