Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kampány a fogyasztói jogok megismeréséért

MTI, 2013. január 29. - kedd 11:21
Címkék: FOME, kampány, média, jog
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) - több civil szervezet akcióját is koordinálva - 2013. január 30-án több mint egy hónapig tartó nagyszabású médiakampányt indít a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) támogatásával - mondta Baranovszky György ügyvezető elnök kedden az MTI-nek.


Hozzátette: a kampány célja, hogy a fogyasztók minél szélesebb körben megismerjék általános fogyasztói jogaikat, köztük azt, hova fordulhatnak probléma esetén panaszügyintézéssel, jótállással és szavatossággal, utazással, üzleten kívüli értékesítéssel, internetes vásárlással és a békéltető testületekkel kapcsolatban.

istockphoto

A FEOSZ ügyvezető elnökének tájékoztatása szerint a médiakampány során az említett témákban több mint 200 megjelenés keretében 20 másodperces televíziós és rádiós spotokat sugároznak Magyarország közkedvelt csatornáin, három közszolgálati és két kereskedelmi - az M1, a Duna, a Kossuth Rádió, a TV2 és a Class FM - adón. Baranovszky György kiemelte: törekedtek arra, hogy a bejátszások főműsoridőben kerüljenek adásba.

A kampány főeleme lesz a www.eljenjogaval.hu honlap működtetése, ahol megjelennek a fogyasztóvédelmi szervezetek honlapjai, ezen kívül a közösségi csatornákon is láthatók lesznek majd a kampányanyagok, és szórólapokat juttatnak el a fogyasztókhoz.

Az aktuális témákról szólva Baranovszky György hangsúlyozta: sok fogyasztói megkeresést kapnak közüzemi számla ügyben, és örülnek annak, hogy a kormány foglalkozik a közüzemi számlák egyszerűsítésével.

A FEOSZ ügyvezető elnöke kitért arra, hogy az NGM támogatásával a Fogyasztói Világnaphoz kapcsolódóan március 14-17. között mintegy 100 diák részvételével tábort rendeznek Zánkán, ahol a tavaly indult verseny legjobbjai kapnak további információkat a fogyasztói jogokról.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2013. január 30. - szerda 08:06

A fogyasztó már ismeri a jogait,inkább a szolgáltatók körmére kellene nézni. Megnézni azt a sok-sok szerződést és szerződésmódosítást amit letolnak az ügyfelek torkán. Választási lehetőség pedig NINCS.Hiába mondják az okosok,hogy van,mert NINCS! A lehetőség,hogy vagy aláírod amit eléd tolnak vagy nincs szolgáltatás. Pedig villany,víz,gáz nem árt a lakásba,de írhatom akár a T-HOME-ot aki már vagy másfél éve minden hónapban a számla mellé mellékel egy másik lapot ami tele van az az havi szerződésmódosítással. Ez persze senkinek nem tűnik fel. Az illetékes hivatalban ,ott boldogan kávézgatnak. Az meg kamu,hogy ha nem tetszik akkor menjek máshova,mert vagy a TV vagy az internet, vagy a telefon nem érhető el megfelelő szinten másnál. Szóval inkább a szolgáltatók környékén kellene körül nézni.

Kommentek

Mária Ádám , 2018. december 10.

A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Szabó Tamás, 2018. december 09.

Tisztelt Ügyvéd Úr. Érdeklődnék egy konkrét esetben. 2003 ban aláírtam egy közmű fejleszt...

Kötelező-e a közmű-hozzájárulás?

Luis Roland, 2018. december 08.

Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbee...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés