Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Pénzbüntetés hangos tévéreklámok miatt

MTI, 2013. január 25. - péntek 13:31
Címkék: NMHH, reklám, bírság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Három televíziós csatornának kell pénzbírságot fizetnie túl hangosan sugárzott reklámokért - tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteken az MTI-t.


A közlemény szerint a Dunára 90 ezer forintos, a M2-re 100 ezer forintos, a TV2-re pedig 40 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki a médiatanács a 2012 harmadik negyedévében, az engedélyezettnél jóval hangosabban sugárzott reklámok miatt.

A 2011-től életben lévő médiatörvény értelmében a reklámok már nem lehetnek hangosabbak az előttük, illetve utánuk következő műsorszámoknál, a szabály megsértését a törvény pénzbírsággal szankcionálja - emlékeztetette az NMHH kommunikációs igazgatósága.

Az NMHH műsorelemzői negyedéves bontásban, szúrópróbaszerűen, egy külön erre a célra kifejlesztett szoftver segítségével ellenőrzik a rendelkezés teljesítését.

A hatóság munkatársai valamennyi, jelentősebb nézőtáborral rendelkező, magyar joghatóság alá tartozó médiaszolgáltató műsorát ellenőrzik. Minden alkalommal elemzik az M1-et, az M2-t, a Dunát, a RTL Klubot és a TV2-t, vizsgálati időszakonként a médiumok három-három napját értékelik, de hónapról hónapra vizsgálnak más televíziós csatornákat is - írták a közleményben.

A tájékoztatás szerint a hatóság súlyos jogsértések esetén bírságol.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

TV néző, 2013. december 21. - szombat 09:08

Miért nem vezették be a reklámadót?Micsoda pénzek lehetnének,mondjuk az egészségügy részére stb. Nagyon kellene!Bíztosan kevesebb reklámot nyomnának!

Egy néző, 2013. december 21. - szombat 09:04

Teljesen feleslegesek a főleg bankok által nyújtott reklámok! Hazugságra alapúlnak!Nincs rá igény,hiszen átverés az egész!Már a TV Társaságok annyira megutáltatják magukat,hogy az emberek többsége a reklám idejére kikapcsolja a tv-t.Én is azt teszem!Minek 10 percenként 10 perces reklámok? Kinek?A hangokról meg nem is beszélve! Sokszor olyan mintha elrobbanna a készülék,a filmeknél,meg alig hallani!JOGOSAN BÜNTETIK ŐKET!Többre kellene!

Matus László, 2013. december 20. - péntek 06:53

Nem tudom,hogy más hogyan csinálja - persze kivétel azokat akik nem is néznek TV-t - én amikor elkezdődik a reklámblokk /ami egyre hosszabb,unalmasabb és a sok ismétlés miatt idegesítőbb / egyszerűen átkapcsolok egy másik csatornára. Ha azon is reklám van vagy politikusok pofáznak, vagy valamely valóságshow megy akkor egy harmadikra, negyedikre. Azt pedig nagyon rosszul gondolják a reklámvásárlók és TV csatornák ,hogy nézik az emberek azt a sok baromságot amit leadnak.Megérne egy közvélemény kutatást az,hogy nézik-e egyáltalán az emberek a TV reklámokat.

Minek TévÉ ?, 2013. december 19. - csütörtök 22:50

Rózsa mihez segít hozzá a televízió ? Ne kapcsold be a TV-t , nem tömik hülyeséggel a fejed a másik hogy sprórolsz nem keveset. Ideget , pénzt , időt :) stb lassan leszokhatsz az RTL2 drogról csak akarni kell :)

szellőrózsa, 2013. december 19. - csütörtök 16:23

Hová forduljak, hogy kérésem meghallgatásra találjon? Egyszerűen sokkoló az RTL2 csatornán szüntelenül leadott reklámok hangossága. Valaki mondja már meg, hogy mi a megoldás, hogy akár este 9-kor is nyugodtan nézhessem úgy, hogy sem a szomszéd szobában, de még a szomszéd lakásban alvókat sem zavarja fel? Köszönöm: szellőrózsa

Matus László, 2013. január 25. - péntek 13:59

Bár az összeg nevetségesen,röhejesen.......,stb. alacsony , végre nem az adás sugárzás beszüntetését szabták ki. Lehet,hogy valaki az MNHH-ból olvas kommenteket? Köszönöm.

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza