Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Pénzbüntetés hangos tévéreklámok miatt

MTI, 2013. január 25. - péntek 13:31
Címkék: NMHH, reklám, bírság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Három televíziós csatornának kell pénzbírságot fizetnie túl hangosan sugárzott reklámokért - tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteken az MTI-t.


A közlemény szerint a Dunára 90 ezer forintos, a M2-re 100 ezer forintos, a TV2-re pedig 40 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki a médiatanács a 2012 harmadik negyedévében, az engedélyezettnél jóval hangosabban sugárzott reklámok miatt.

A 2011-től életben lévő médiatörvény értelmében a reklámok már nem lehetnek hangosabbak az előttük, illetve utánuk következő műsorszámoknál, a szabály megsértését a törvény pénzbírsággal szankcionálja - emlékeztetette az NMHH kommunikációs igazgatósága.

Az NMHH műsorelemzői negyedéves bontásban, szúrópróbaszerűen, egy külön erre a célra kifejlesztett szoftver segítségével ellenőrzik a rendelkezés teljesítését.

A hatóság munkatársai valamennyi, jelentősebb nézőtáborral rendelkező, magyar joghatóság alá tartozó médiaszolgáltató műsorát ellenőrzik. Minden alkalommal elemzik az M1-et, az M2-t, a Dunát, a RTL Klubot és a TV2-t, vizsgálati időszakonként a médiumok három-három napját értékelik, de hónapról hónapra vizsgálnak más televíziós csatornákat is - írták a közleményben.

A tájékoztatás szerint a hatóság súlyos jogsértések esetén bírságol.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

TV néző, 2013. december 21. - szombat 09:08

Miért nem vezették be a reklámadót?Micsoda pénzek lehetnének,mondjuk az egészségügy részére stb. Nagyon kellene!Bíztosan kevesebb reklámot nyomnának!

Egy néző, 2013. december 21. - szombat 09:04

Teljesen feleslegesek a főleg bankok által nyújtott reklámok! Hazugságra alapúlnak!Nincs rá igény,hiszen átverés az egész!Már a TV Társaságok annyira megutáltatják magukat,hogy az emberek többsége a reklám idejére kikapcsolja a tv-t.Én is azt teszem!Minek 10 percenként 10 perces reklámok? Kinek?A hangokról meg nem is beszélve! Sokszor olyan mintha elrobbanna a készülék,a filmeknél,meg alig hallani!JOGOSAN BÜNTETIK ŐKET!Többre kellene!

Matus László, 2013. december 20. - péntek 06:53

Nem tudom,hogy más hogyan csinálja - persze kivétel azokat akik nem is néznek TV-t - én amikor elkezdődik a reklámblokk /ami egyre hosszabb,unalmasabb és a sok ismétlés miatt idegesítőbb / egyszerűen átkapcsolok egy másik csatornára. Ha azon is reklám van vagy politikusok pofáznak, vagy valamely valóságshow megy akkor egy harmadikra, negyedikre. Azt pedig nagyon rosszul gondolják a reklámvásárlók és TV csatornák ,hogy nézik az emberek azt a sok baromságot amit leadnak.Megérne egy közvélemény kutatást az,hogy nézik-e egyáltalán az emberek a TV reklámokat.

Minek TévÉ ?, 2013. december 19. - csütörtök 22:50

Rózsa mihez segít hozzá a televízió ? Ne kapcsold be a TV-t , nem tömik hülyeséggel a fejed a másik hogy sprórolsz nem keveset. Ideget , pénzt , időt :) stb lassan leszokhatsz az RTL2 drogról csak akarni kell :)

szellőrózsa, 2013. december 19. - csütörtök 16:23

Hová forduljak, hogy kérésem meghallgatásra találjon? Egyszerűen sokkoló az RTL2 csatornán szüntelenül leadott reklámok hangossága. Valaki mondja már meg, hogy mi a megoldás, hogy akár este 9-kor is nyugodtan nézhessem úgy, hogy sem a szomszéd szobában, de még a szomszéd lakásban alvókat sem zavarja fel? Köszönöm: szellőrózsa

Matus László, 2013. január 25. - péntek 13:59

Bár az összeg nevetségesen,röhejesen.......,stb. alacsony , végre nem az adás sugárzás beszüntetését szabták ki. Lehet,hogy valaki az MNHH-ból olvas kommenteket? Köszönöm.

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés