Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Macskátlanítási felhívás Új-Zélandon

MTI, 2013. január 22. - kedd 15:01
Címkék: macska, Új-Zéland
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Macskamentessé szeretné tetetni Új-Zélandot egy ottani üzletember a madárvilág védelmében, ezért kedden felszólította honfitársait a világhálón arra, hogy jelenlegi macskájuk legyen az utolsó.


Gareth Morgannek, a macskátlanítás apostolának a honlapján egy macskakölyök fogadja a látogatót ördögi szarvakkal.

"Az ön kis szőrgombóca született gyilkos!" - áll a dörgedelmes mondat a kép mellett. Gareth nem várja el, hogy mindenki elaltassa a macskáját, de ezt a lehetőséget sem zárja ki. Pusztán annyit kér, hogy ivartalanítsák a macskákat, és kimúlásuk után ne pótolják másikkal. Javasolja továbbá, hogy mindenki tartsa otthonán belül a macskáját.

Mindezt a madárszeretet mondatja vele. Új-Zélandnak valóban egyedi madárvilága van, a szárnyasoknak nem volt természetes ellenségük hosszú évezredeken át. Az ember megérkezése azonban madárra vadászó állatokkal is együtt járt, és néhány madárfaj már ki is halt, sok más pedig közel áll ehhez.

Mindez azonban nem hatja meg az új-zélandiakat, akiket amúgy kiviknek gúnyolnak éppen egy jellegzetes madaruk, a röpképtelen kivi után. Gareth macskaellenes felhívását azon melegében 70 százalék ellenezte. Nem csoda. Új-Zéland a világ egyik legmacskabarátibb országa. Az otthonok 48 százalékában akad legalább egy macska, míg például az Egyesült Államokban 33 százalékos az arány.

Garethnek nem ez az első állatellenes felhívása. Egy másik honlapján az egerek kiirtásáért tör lándzsát: 1 millió dollárt kér összeadni, hogy egérmentessé lehessen tenni egy szigetcsoportot, amelyen a rágcsálók az egyetlen ragadozók.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza