Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Javuló fogyasztóvédelmi tendencia Szabolcsban

MTI, 2013. január 15. - kedd 15:22
Címkék: fogyasztóvédelem, Szabolcs-Szatmár-Bereg, bírság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tavaly elvégzett ellenőrzések tapasztalatai szerint 2011-hez képest csökkent a különböző jogsértések miatt kiszabott fogyasztóvédelmi bírság mértéke, viszont magasabb volt a vizsgált termékek kifogásolási aránya - hangzott el a megyei kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelőségének évértékelő sajtótájékoztatóján a Szabolcs megyei Újfehértón kedden.


A tájékoztatón részt vett Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatója is, aki 2012-es évet a hatóság megalakulása óta eltelt időszak legeredményesebb éveként értékelte. A főigazgató szerint a hagyományos piacfelügyeleti munka az uniós tagállamok közül Magyarországon a leghatékonyabb és legeredményesebb, bizonyítja ezt az is, hogy a fogyasztók számára veszélyes termékek riasztási rendszerében Magyarország tavaly az első helyen végzett az uniós tagállamok közül.

mti

Pintér István a másik nagy eredményként a határon átnyúló panaszügyintézésben végzett munkát említette, amelyet Brüsszel is a legkiemelkedőbbre értékelt. Az NFH főigazgatója szerint az eredményeket csak széleskörű társadalmi összefogással lehetett elérni, ennek érdekében több kezdeményezést indított el az elmúlt években a hatóság. Ilyen volt például a fogyasztóvédelemben a jogkövető vállalkozások munkáját elismerő pozitív lista és a fogyasztóbarát embléma bevezetése, a Nemzeti Fogyasztói Termékkosár gondolata, a fogyasztóvédelmi konzultációsorozat elindítása, illetve az óvodás és kisiskolás korúakat megcélzó, a fogyasztói tudatosság erősítését elősegítő Okoskosár interaktív program is - ismertette Pintér István.

Juscsák Dóra, a megyei kormányhivatal fogyasztóvédelmi főfelügyelőségének vezetője a szervezet tavalyi munkájáról szólva elmondta: a felügyelőség 2012-ben 1500 ellenőrzést végzett el, és az esetek 32 százalékában talált kifogásolnivalót. A kifogásolási arány 2011-hez képest kismértékben emelkedett, a kiszabott bírságok aránya viszont csökkent, 2012-ben elérte a 18 millió forintot.

A felügyelőség az elvégzett termékbiztonsági vizsgálatok során 66 féle, összesen 397 darab veszélyesnek minősülő terméket talált, amelyek ezek nagy része gyermekjáték, valamint csecsemő- és kisgyermek-ruházati termék volt - tette hozzá Juscsák Dóra.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza