Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Javuló fogyasztóvédelmi tendencia Szabolcsban

MTI, 2013. január 15. - kedd 15:22
Címkék: fogyasztóvédelem, Szabolcs-Szatmár-Bereg, bírság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tavaly elvégzett ellenőrzések tapasztalatai szerint 2011-hez képest csökkent a különböző jogsértések miatt kiszabott fogyasztóvédelmi bírság mértéke, viszont magasabb volt a vizsgált termékek kifogásolási aránya - hangzott el a megyei kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelőségének évértékelő sajtótájékoztatóján a Szabolcs megyei Újfehértón kedden.


A tájékoztatón részt vett Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatója is, aki 2012-es évet a hatóság megalakulása óta eltelt időszak legeredményesebb éveként értékelte. A főigazgató szerint a hagyományos piacfelügyeleti munka az uniós tagállamok közül Magyarországon a leghatékonyabb és legeredményesebb, bizonyítja ezt az is, hogy a fogyasztók számára veszélyes termékek riasztási rendszerében Magyarország tavaly az első helyen végzett az uniós tagállamok közül.

mti

Pintér István a másik nagy eredményként a határon átnyúló panaszügyintézésben végzett munkát említette, amelyet Brüsszel is a legkiemelkedőbbre értékelt. Az NFH főigazgatója szerint az eredményeket csak széleskörű társadalmi összefogással lehetett elérni, ennek érdekében több kezdeményezést indított el az elmúlt években a hatóság. Ilyen volt például a fogyasztóvédelemben a jogkövető vállalkozások munkáját elismerő pozitív lista és a fogyasztóbarát embléma bevezetése, a Nemzeti Fogyasztói Termékkosár gondolata, a fogyasztóvédelmi konzultációsorozat elindítása, illetve az óvodás és kisiskolás korúakat megcélzó, a fogyasztói tudatosság erősítését elősegítő Okoskosár interaktív program is - ismertette Pintér István.

Juscsák Dóra, a megyei kormányhivatal fogyasztóvédelmi főfelügyelőségének vezetője a szervezet tavalyi munkájáról szólva elmondta: a felügyelőség 2012-ben 1500 ellenőrzést végzett el, és az esetek 32 százalékában talált kifogásolnivalót. A kifogásolási arány 2011-hez képest kismértékben emelkedett, a kiszabott bírságok aránya viszont csökkent, 2012-ben elérte a 18 millió forintot.

A felügyelőség az elvégzett termékbiztonsági vizsgálatok során 66 féle, összesen 397 darab veszélyesnek minősülő terméket talált, amelyek ezek nagy része gyermekjáték, valamint csecsemő- és kisgyermek-ruházati termék volt - tette hozzá Juscsák Dóra.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

leo lobito, 2020. január 28.

Szüksége van sürgős pénzügyi segítségre? írjon nekünk e-mailben: leolobitohelpfunds@hotmai...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza